Μπαλάφας: «Εκπληκτικό αυτό που έζησα»

Μπαλάφας: «Εκπληκτικό αυτό που έζησα»

Για την μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους του Europa League μίλησε ο Σωτήρης Μπαλάφας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sportday».{textlink}

Ο «χρυσός» σκόρερ του «δικέφαλου του βορρά» στον επαναληπτικό αγώνα με την Καρπάτι Λβιβ, αποκάλυψε πως έζησε ανεπανάληπτα συναισθήματα στα αποδυτήρια, υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, και εξέφρασε τη διάθεση να αγωνιστεί σε όποια θέση του ζητηθεί. Ακόμη ως επιθετικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπαλάφα:

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν σκόραρες;

«Σίγουρα είναι διαφορετικά τα συναισθήματα έπειτα από μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Είναι χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή όταν σκοράρει ένα τόσο σημαντικό γκολ. Όμως στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα έρθουν κι άλλα γκολ κι άλλες καλές εμφανίσεις, όμως η πρόκριση έχει τη μεγαλύτερη σημασία».

Τι είναι τελικά δύσκολο; Να μπεις στην ενδεκάδα ή να διατηρηθείς σε αυτήν;

«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μείνεις στην ενδεκάδα. Και όχι να μπεις για πρώτη φορά. Κάποια στιγμή θα πάρεις την ευκαιρία σου. Και πέρυσι πήρα την ευκαιρία και αγωνίστηκα στην ενδεκάδα, αλλά δεν τα κατάφερα ξανά. Ήταν επιλογή του κ. Χάβου. Το έχω ξαναπεί πως υπάρχει μια πικρία για το γεγονός ότι πέρυσι βγήκα εκτός ομάδας, χωρίς να καταλάβω το γιατί. Προσωπικά  δεν συμβιβάζομαι με το ένα παιχνίδι στο αρχικό σχήμα. Θέλω να έχω και να συνέχεια».

Πώς σε αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες σου μετά το γκολ που πέτυχες;

«Ήταν εκπληκτικό αυτό που έζησα. Μετά το τέλος του αγώνα όλα τα παιδιά φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου στα αποδυτήρια. Ήταν τεράστια η χαρά μου».

Ποιες είναι οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ;

«Η Τότεναμ είναι μεγάλη ομάδα. Δυνατή είναι και η Ρούμπιν, που ξοδεύει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφές και διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Όπως και όλες οι ομάδες που θέλουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, έτσι κι εμείς. Άλλωστε το κάναμε την περσινή σεζόν, γιατί όχι και φέτος;».

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει ξανά μία εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη;

«Η περσινή  σεζόν αποτέλεσε μάθημα για εμάς. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να κουβαλήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Δώσαμε πάρα πολλά ματς, δύο την εβδομάδα τις περισσότερες φορές και ανταπεξήλθαμε σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω πως και φέτος θα τα πάμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα».

Ποια είναι τελικά η θέση σου. Αμυντικός, χαφ ή στόπερ;

«Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση. Αυτός που επιλέγει είναι ο προπονητής. Το μόνο που θέλω είναι να έχω τις ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν για να αποδείξω πως μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά την ομάδα. Αν μου πει ο προπονητής μου, θα παίξω ακόμα και επιθετικός (σ.σ. γέλια)».

Ποια είναι τα στοιχεία που πέρασε ο κ. Μπόλονι στην ομάδα;

«Ο κόουτς βάζει όπως φαίνεται το δικό του στίγμα στην ομάδα. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τη νοοτροπία της ομάδας. Δεν μένει ευχαριστημένος μόνο από την απόδοσή μας, αλλά θέλει πάντα τη νίκη. Και τη ζητάει με επιτακτικό τρόπο. Νομίζω πως αποτελεί μια πρώτη αλλαγή φέτος».

Σε ό,τι αφορά το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη, πιστεύεις ότι θα παρουσιαστείτε έτοιμοι;

«Όπως σε κάθε πρεμιέρα έτσι και η μεθαυριανή (σ.σ. αυριανή) κρύβει παγίδες. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η Ξάνθη δεν είναι εύκολη ομάδα. Σε πρεμιέρες πρωταθλήματος, αλλά εκτός έδρας μας έχει κάνει ζημιές».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved