Η «Μεγάλη Τρίτη» του ποδοσφαίρου

Η «Μεγάλη Τρίτη» του ποδοσφαίρου

Στον… αέρα βρίσκεται η έναρξη του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο.

Οι σημερινές (23/8) συνεδριάσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (κρίνεται το μέλλον επτά ΠΑΕ), στην ΕΠΟ (θέμα διαιτησία) και στον ΟΠΑΠ (απόφαση για διακοπή έμμεσης χρηματοδότησης) είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Χρονικά προηγείται το ΔΣ της ΕΠΟ που συνεδριάζει στις 11.00. Κεντρικό θέμα θα είναι η διαιτησία ενόψει της νέας περιόδου. Θα πρέπει να καθοριστεί ο αριθμός των διαιτητών στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, καθώς στη συνέχεια της ημέρας θα συνεδριάσει η ΚΕΔ ώστε να καταρτίσει τον πίνακα της νέας περιόδου (ίσως δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη).

Στο πλαίσιο του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, αναμένεται να γίνει λόγος κυρίως για τους διαιτητές και τους βοηθούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και ποια τακτική θα ακολουθηθεί με αυτούς.

Όπως γίνεται αντιληπτό θα γίνει συζήτηση και για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες (υποθέσεις Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή, Πανσερραϊκού, Λάρισας), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος, Βασίλης Χατζηαποστόλου, προτίθεται να ζητήσει την αποπομπή και αντικατάσταση όλων των μελών της πειθαρχικής επιτροπής και της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας. Μάλιστα θα είναι… σκληρός στην κριτική του και θα αναφερθεί στις αποφάσεις των επιτροπών, που αρκετές φορές προκάλεσαν.

Εδώ θα πρέπει, από την άλλη, να τονιστεί η ορθή λειτουργία της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Είναι χαρακτηριστικό, και σε αντίθεση με τα όργανα της Ομοσπονδίας, ότι η πειθαρχική της Λίγκας, ανεξαρτήτως υποθέσεων, ήταν συνεπέστατη με το χρονοδιάγραμμα. Συνεδριάζει σταθερά κάθε Πέμπτη, για υποθέσεις της προηγούμενης αγωνιστικής, βγάζει αυθημερόν τις αποφάσεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και έχει καθιερώσει τη δημοσιοποίηση των σκεπτικών (πολλές φορές και την ίδια ημέρα).

Τη… σκυτάλη στις 12.00 παίρνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα εξετάσει τους φακέλους επτά ομάδων (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ). Αν δεν δοθεί άδεια σε κάποια από τις ΠΑΕ δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα. Μεταξύ των ομάδων είναι η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, που δεν αποκλείεται να μην τους δοθεί η έγκριση λόγω… «αδιαφανούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος». Τότε η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να αποβάλει όποια ΠΑΕ δεν πάρει άδεια, με συνέπεια να αναβληθεί και η πρεμιέρα. Μάλιστα αναμένεται να ξεσπάσει νέα μάχη για το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα, είτε από τη Σούπερ Λίγκα (Λάρισα, Πανσερραϊκός) είτε από τη Football League.

Στο μεταξύ, το προγραμματισμένο για τις 14.00 ΔΣ της Λίγκας, για την ανάδειξη νέου προέδρου, αναβλήθηκε λόγω ανωτέρας βίας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του μοναδικού υποψηφίου για τη θέση, Απόστολου Παπουτσάκη. Το πιο πιθανό είναι να μετατεθεί στις 30/8.

Το μεσημέρι στις 15.30 παίρνει σειρά το ΔΣ του ΟΠΑΠ, όπου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποφασίσει την διακοπή της έμμεσης χρηματοδότησης προς τις ομάδες (χορηγία σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα). Αυτό θα αποτελέσει ένα μέτρο πίεσης για τις αποφάσεις στην υπόθεση των Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή είναι η… Μεγάλη Τρίτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved