Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ο Γκριεζμάν βρίσκεται ένα βήμα από τη «χρυσή μπάλα»

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ο Γκριεζμάν βρίσκεται ένα βήμα από τη «χρυσή μπάλα»

Στα 27 του χρόνια, ο Αντουάν Γκριεζμάν, δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Είναι ο ηγέτης της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και της εθνικής Γαλλίας. Έχει κερδίσει το Europa League και απέχει ένα βήμα από τον παγκόσμιο τίτλο στη Ρωσία, όπου ήδη έχει σημειώσει τρία γκολ και μοίρασε δύο σημαντικές ασίστ. Επιτεύγματα, που τον φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό του, να κερδίσει τη «χρυσή μπάλα»!

Παρόλο που ξέρει ότι πρέπει να πηγαίνει αγώνα με τον αγώνα. Αλλωστε ο Ντιέγκο Σιμεόνε του το υπενθύμισε, μετά τον χθεσινό ημιτελικό με τους Βέλγους. «Μου είπε ότι θα έπρεπε να γευτώ αυτό που συνέβη με το Βέλγιο, αλλά θα πρέπει να επικεντρωθώ στον τελικό αμέσως. Μου είπε να μην σκέφτομαι σαν να έχουν γίνει όλα, επειδή είναι μια μοναδική ευκαιρία. Μου είπε, ξεκουράσου και άρχισε να σκέφτεσαι τον τελικό», εξήγησε ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Στην Γαλλία, ο Γκριεζμάν αισθάνεται πολύ άνετα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους συμπαίκτες μου. Αμυνθήκαμε και επιτεθήκαμε πολύ δυνατά, σκοράραμε μετά από ένα κόρνερ. Έτσι κάνουμε και στην Ατλέτικο. Νιώθω σαν στο σπίτι μου», λέει, αναγνωρίζοντας ότι «ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ο στόχος μου από την έναρξη της σεζόν. Είναι υπέροχο να βλέπεις όλους τους ανθρώπους που γιορτάζουν στα Ηλύσια Πεδία. Ελπίζουμε να το κάνουν και την Κυριακή».

Ο Γκριεζμάν ξέρει ήδη πως είναι να είσαι υποψήφιος για τη «χρυσή μπάλα», μιας και έχει ανέβει στο βάθρο. Το 2016 ήταν τρίτος και τώρα ίσως έχει μια μοναδική ευκαιρία για να κρατήσει το τρόπαιο στα χέρια του. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γνωστό, πως μετρά ιδιαίτερα σε αυτό το ατομικό βραβείο. Και οι δύο κυρίαρχοι του βραβείου την τελευταία δεκαετία, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αποχαιρέτησαν νωρίς, στα προημιτελικά το τουρνουά, κάτι που μειώνει τις δικές τους πιθανότητες.

Ο Γάλλος άρχισε διστακτικά την σεζόν, αλλά την τελειώνει ιδανικά. Στη LaLiga έπαιξε 32 αγώνες, σημειώνοντας 19 γκολ, η τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, με δύο λιγότερα γκολ από τις σεζόν 2014/15 και 2015/16. Επιπλέον σημείωσε δύο γκολ σε τρία παιχνίδια στο Copa del Rey.

Ομως δίχως αμφιβολία, η παρουσία στην Ευρώπη είναι αυτή που τον φέρνει πιο κοντά στο βραβείο. Μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό στην φάση των ομίλων του Champions League, όπου σημείωσε δύο γκολ, ο Γκριεζμάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Europa League, με έξι γκολ σε οκτώ αγώνες, συμπεριλαμβανομένων δύο τερμάτων στον τελικό. Συνολικά, ο Γκριεζμάν πέτυχε 29 γκολ με την Ατλέτικο Μαδρίτης την σεζόν 2017/18.

Εχθές, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες του για τη «χρυσή μπάλα», αν θέλει να μιλήσει σχετικά, απέφυγε ν΄ απαντήσει, σχολιάζοντας: «Αν κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ξεκουραστώ», είπε ο Γάλλος αστέρας.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved