Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Μέσι και Ρονάλντο έκαναν τον Αζάρ το «αστέρι» του Μουντιάλ!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Μέσι και Ρονάλντο έκαναν τον Αζάρ το «αστέρι» του Μουντιάλ!

Όταν το Μουντιάλ τελείωσε για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο την περασμένη εβδομάδα, ο δρόμος ήταν στρωμένος για το Νεϊμάρ, για να αναλάβει το ρόλο του μεγάλου αστεριού του τουρνουά.

Είναι, όμως, ο Εντέν Αζάρ, αυτός που προβάλλει ως το ισχυρότερο «χαρτί» για να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Παρασκευής (6/07), ο Νεϊμάρ και η Βραζιλία αποχώρησαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «σελεσάο», ομάδα γεμάτη με ταλέντο, αλλά υπερβολικά εξαρτημένη από την ασυνεπή ατομική συνεισφορά του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, ηττήθηκε 2-1 από το εξαιρετικό Βέλγιο, που ήταν εμπνευσμένο από τον προικισμένο σταρ της Τσέλσι.

Η «σύγκρουση» στα ημιτελικά με τη Γαλλία θα δώσει την ευκαιρία στον 19χρονο, Κιλιάν Μπαπέ, να δείξει την κλάση του και να δικαιολογήσει τον τίτλο του πιο συναρπαστικού ταλέντου του τουρνουά, αλλά σε αυτή την φάση ο Αζάρ είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Αντιμέτωπος με το Νεϊμάρ την Παρασκευή, η μεταξύ τους διαφορά στον αγωνιστικό χώρο ήταν εντυπωσιακή.

Πολλοί θα αποδώσουν τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στον τρόπο με τον οποίο η «σελεσάο» περίμενε τα πάντα (επιθετικά) από το Νεϊμάρ, με την ελπίδα ότι η ατομική ικανότητα παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει θα ήταν ικανή να κάνει τη διαφορά. Αυτό ήταν κάτι που σπάνια έδειξε στη Ρωσία. Με όλο το ταλέντο και τη διάθεση του βραζιλιάνου προπονητή, Τίτε, η δίνη του Νεϊμάρ κατέληξε να εξασθενεί τη συλλογική προσπάθεια της «σελεσάο», ενώ η συνεισφορά του Αζάρ είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα στο Βέλγιο.

Ο άσος της Τσέλσι έδειξε την ατομική του ικανότητα πολλές φορές εναντίον της Βραζιλίας, ειδικά με τις ντρίμπλες που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο (έκανε ρεκόρ με 10/10 προσπάθειες). Η συμβολή του ήταν τεράστια στη νίκη του Βελγίου. Ο Αζάρ ήταν αυτός που κατηύθυνε με μαεστρία το παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων», βγαίνοντας με απίστευτη ταχύτητα στις αντεπιθέσεις προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην άμυνα της Βραζιλίας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνος που «πάγωνε» όταν χρειαζόταν το παιχνίδι της ομάδας του, έχασε ελάχιστες προσωπικές μονομαχίες, κέρδισε πολλά φάουλ και σε γενικές γραμμές κανείς από τους αντιπάλους του δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

Την ίδια στιγμή είναι έτσι δομημένη η ομάδα του Βελγίου, που ενώ φαίνεται ότι εξαρτιέται το παιχνίδι της σε μεγάλο βαθμό από τον Αζάρ, ταυτόχρονα συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Η ικανότητα του ποδοσφαιριστή δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, αλλά στο συγκεκριμένο τουρνουά δίνει τις απαντήσεις του σε εκείνους που πριν από την έναρξή του αναρωτιούνταν αν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει τη διαφορά.

Η αλήθεια είναι πως ο Αζάρ ήταν απογοητευτικός στο προηγούμενο Μουντιάλ της Βραζιλίας και πριν από δύο χρόνια στο EURO της Γαλλίας αποχώρησε από το ματς των προημιτελικών, που η ομάδα του αποκλείστηκε από την Ουαλία (1-3). Στην Ρωσία, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ειδικά στην αναμέτρηση της φάσης των «16» με την Ιαπωνία, η μαγική του ενέργεια ήταν αυτή που έφερε το γκολ της ισοφάρισης από τον Μαρουάν Φελαϊνί.

Μπορεί να μην έχει μια προσωπικότητα που να τραβάει την προσοχή ή να μην είναι τόσο προβεβλημένος, αλλά ένα είναι σίγουρο: Μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι ίσως το πιο «καυτό» όνομα στο μεταγραφικό παζάρι και τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης στα «στρώσουν στα πόδια του» πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσουν την υπογραφή του!



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved