Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Πανηγυρίζει για Εθνική και Μέσι ο Τύπος της Αργεντινής

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Πανηγυρίζει για Εθνική και Μέσι ο Τύπος της Αργεντινής

Από τον εφιάλτη στον παράδεισο: η Αργεντινή κατόρθωσε να ξανασηκωθεί όταν όλα φάνηκαν χαμένα, χάρις σε ένα γκολ του Μάρκος Ρόχο και στην πατρίδα επέστρεψε το όνειρο, μετά από μια βραδιά «άγχους και αγωνίας».

Αυτό είναι που περιγράφει, περίπου με τον ίδιο τρόπο, ο Τύπος της χώρας μετά την επιτυχία ενάντια στη Νιγηρία, που παρομοιάζεται σαν μια ταινία που κινήθηκε μεταξύ τρόμου και δράματος.

«Θαύμα»: αυτή είναι η λέξη που εμφανίζεται πιο έντονα στα ΜΜΕ της Αργεντινής, επειδή το φάντασμα του αποκλεισμού φαινόταν. Μεταξύ των παικτών που επαινέθηκαν ήταν ο τερματοφύλακας Αρμάνι, «κρύος» και αποφασιστικός όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία, σε αντίθεση με τον Καμπαγέρο που δέχθηκε σκληρή κριτική, μετά από τα μοιραία λάθη του στα δύο πρώτα παιχνίδια της ομάδας κατά της Ισλανδίας και της Κροατίας. Το πραγματικό θαύμα, όμως, διαμόρφωσε το γκολ του Ρόχο. «Αυτή η Αργεντινή - όπως γράφει η La Nacion - συνεχίζει να χρειάζεται έναν κεραυνό».

Από την Clarin στην Olé τονίζεται ακόμα πως ήταν μια βραδιά συναρπαστική και «σκληρή», επειδή η Νιγηρία ήταν σε θέση να «τινάξει» τα 40 εκατομμύρια Αργεντινούς. Μεγάλα παράπονα έγιναν για το πέναλτι που καταλογίστηκε χωρίς να γίνει χρήση της τεχνολογίας κι επέτρεψε στους Νιγηριανούς να ισοφαρίσουν, αλλά γεγονός παραμένει ότι η «Εθνική έδειξε ακόμη πολλά, πάρα πολλά κενά στο επίπεδο του παιχνιδιού της, παρά το χαρακτήρα και τη θέληση του Μέσι», γράφει Clarin.

Ακριβώς ο χαρακτήρας που έδειξε ο Μέσι ήταν το σημείο που υπογράμμισε περισσότερο ο Τύπος της Αργεντινής, ο οποίος εκτίμησε την ομιλία του στους συμπαίκτες του πριν βγουν στο γήπεδο. «Έναν τέτοιο Μέσι δεν είχε δει κανείς ποτέ. Τελικά πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του κι τους έκανε να το νιώσουν» έγραψε η Olé, ελπίζοντας να είναι αυτό το σημείο καμπής για μια ομάδα που μέχρι τώρα είχε δείξει έλλειψη χαρακτήρα και την ηγεσίας. Το δεύτερο γκολ εναντίον της Νιγηρίας διέκοψε έναν γρήγορο αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα που ο φόβος έχει περάσει, όλη η Αργεντινή ελπίζει ότι δεν θα τη σταματήσει τίποτα πια.

 

 



ΑΕΚ: «Σκληρό πόκερ» με Ντέσερς – Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/07)
ΑΕΚ: «Σκληρό πόκερ» με Ντέσερς – Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/07)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (09/07): Πού θα δείτε τα φιλικά των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Άρη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (09/07): Πού θα δείτε τα φιλικά των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Άρη
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τιτανομαχία» Παρί-Ρεάλ με τα βλέμματα στον Εμπαπέ - Η ώρα και το κανάλι
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τιτανομαχία» Παρί-Ρεάλ με τα βλέμματα στον Εμπαπέ - Η ώρα και το κανάλι
Σινεμά: 10+1 ταινίες για να απολαύσετε κάτω από τα αστέρια
Σινεμά: 10+1 ταινίες για να απολαύσετε κάτω από τα αστέρια
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved