Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αίγυπτος - Ουρουγουάη 0-1 (photos)
fifa.com

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αίγυπτος - Ουρουγουάη 0-1 (photos)

Έλυσε τον… Γόρδιο δεσμό ο Χιμένες (video)

Εκκίνηση με το… δεξί έκανε η Ουρουγουάη, η οποία επιβλήθηκε 1-0 της Αιγύπτου, χάρις σε τέρμα του Χιμένες στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Λατίνοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 στην Ρωσία, μια και στην πρεμιέρα τους στους Α’ όμιλο, επικράτησαν των «Φαραώ» και «έπιασαν» τους οικοδεσπότες στην πρώτη θέση του γκρουπ.

«Λυτρωτής» για το «συγκρότημα» Όσκαρ Ταμπάρες ήταν ο Χοσέ Χιμένες, ο οποίος στο 89ο λεπτό, κατάφερε να κάνει ότι δεν μπόρεσαν οι Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, ήτοι να νικήσει τον Μοχάμεντ Ελσενάουι που ήταν εξαιρετικός και είχε σηκώσει… τοίχος μπροστά από την εστία του.

Από την άλλη, οι Αιγύπτιοι στην επιστροφή τους σε Μουντιάλ, δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ δεν έδειξαν και μεγάλες επιθετικές αρετές, προσπαθώντας κυρίως να… χαλάσουν το παιχνίδι των Ουρουγουανών και να «χτυπήσουν» στις κόντρες, αλλά δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον Μουσλέρα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ουρουγουάη ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό της και περιορίζοντας την Αίγυπτο σε αμυντικό ρόλο στην αναμέτρηση. Η πρώτη… επίσκεψη στα καρέ του Ελσενάουι έγινε στο 8ο λεπτό για την «σελέστε», όταν ο Καβάνι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των «Φαραώ» μπλόκαρε εύκολα.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων. Ο διεθνής άσος απείλησε και πάλι στο 23’ με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Μάλιστα, από την εξέλιξη της φάσης, ο Σουάρες βρέθηκε σε θέση… βολής στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελσενάουι.

EgyptUruguayMesa1

Στα επόμενα λεπτά, οι Αφρικανοί κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση. Παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα των Λατίνων, κυρίως με αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφεραν να προκαλέσουν «πονοκέφαλο» στον Μουσλέρα, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει μόνο στην φάση του 26ου λεπτού με το σουτ του Μόχσεν.

«Μοιραίος» ο Σουάρες, ωραίος ο Ελσενάουι

Ανάλογη ήταν η «εικόνα» του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος. Η Ουρουγουάη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Αίγυπτο να προσπαθεί να διαφυλάξει τα… νώτα της και στις αντεπιθέσεις να βάλει… προβλήματα στην «σελέστε». Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Λουίς Σουάρες.

Δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα βρέθηκε απέναντι στον Ελσενάουι, έπειτα από όμορφη μπαλιά του Καβάνι, έκανε το σουτ, όμως, ενστικτωδώς ο πορτιέρο των Αιγύπτιων κατάφερε να διώξει κρατώντας το μηδέν για την άμυνά του. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι πρωταγωνιστές στη νέα μεγάλη ευκαιρία των Λατίνων.

EgyptUruguayMesa2

Ήταν το 73ο λεπτό, όταν ο Καβάνι βρήκε και πάλι όμορφα τον Σουάρες, που μπήκε στην περιοχή της Αιγύπτου, όμως, αντί να σουτάρει, θέλησε να περάσει και τον Ελσενάουι, ο οποίος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα. Η… απάντηση των «Φαραών» ήρθε στο 81’ με τον Ελνένι, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασαριστό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Μουσλέρα.

Στα τελευταία λεπτά, η Ουρουγουάη αύξησε την πίεσή της προς την εστία των Αφρικανών. Στο 83’ ο Ελσενάουι κράτησε και πάλι την ομάδα του, αντιδρώντας εξαιρετικά σε σουτ του Καβάνι, ενώ ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, στο 88’ είδε το φάουλ που εκτέλεσε να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Αιγύπτου.

«Λυτρωτής» ο Χιμένες

EgyptUruguayMesaJimenez

Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι στην Εκατερίνμπουργκ Arena θα ολοκληρωνόταν χωρίς τέρματα, ο Χοσέ Μαρία Χιμένες είχε άλλη… άποψη. Ο Γοδίν εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο αμυντικός της Ουρουγουάης με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Ελσενάουι και έγραψε το τελικό 1-0.

Αίγυπτος: (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελσενάουι, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνένι, Χάμεντ (50' Μόρσι), Ουάρντα (82' Ραμαντάν), Ελσαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63' Καχράμπα).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58' Σάντσες), Μπεντανκούρ, Βέσινο (87' Τορέιρα), Ντε Αρασκαέτα (59' Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved