Βοσνία - Ελλάδα 0-0: Την κράτησε από... κάτω

Βοσνία - Ελλάδα 0-0: Την κράτησε από... κάτω

Η Εθνική Ελλάδας πήρε αυτό που ήθελε στην Ζένιτσα (0-0) ωστόσο έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 82' να... τελειώσει την Βοσνία. 

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ισοπαλία - μετά το 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες - παρέμεινε στην δεύτερη θέση του 8ου ομίλου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κρατά την... τύχη στα χέρια της, με το μοναδικό δύσκολο ματς που έχει στη συνέχεια να είναι αυτό απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, κατά διαστήματα, ενώ οκτώ λεπτά πριν το τέλος του ματς, έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο με τον Μάνταλο, που πλάσαρε άουτ σε απίστευτο τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς. 

Πλέον, η Ελλάδα βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από το Βέλγιο, που πέρασε από την Εσθονία, ωστόσο, διατήρησε στην 3η θέση την Βοσνία, που ακολουθεί μ' έναν βαθμό λιγότερο. Επόμενο... τεστ για την «γαλανόλευκη» είναι απέναντι στην Εσθονία στο Φάληρο, στις 31 Αυγούστου, την στιγμή που οι Βόσνιοι θα δοκιμαστούν κόντρα στην Κύπρο στην Μεγαλόνησο. Όμως, μερικές μέρες αργότερα, στις 3 Σεπτεμβρίου, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αντιμετωπίζει το Βέλγιο και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου θα θέλει το «τρίποντο» για να... ξεμπερδέψει ουσιαστικά με την δεύτερη θέση. 

Η εξέλιξη του ματς

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν, με την βοήθεια του κόσμου τους, να προκαλέσουν προβλήματα στην ελληνική άμυνα, όμως, κάθε φορά που τα... κατάφεραν, είχαν απέναντί τους τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος κατέβασε... ρολά και δεν έδωσε καμία ευκαιρία για πανηγυρισμούς στους Βόσνιους.

Το πρώτο stop από τον Έλληνα τερματοφύλακα δόθηκε στο 12ο λεπτό, απέναντι στον Βίσκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντί του, από κάθετη του Ιμπίσεβιτς, όμως, ο Ορέστης Καρνέζης έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 25' έπειτα από... απειλή του Κόντρο αυτή την φορά, μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο πορτιέρο της «γαλανόλευκης» μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ζέκα δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, στην πρώτη καλή... επίσκεψη της Ελλάδας στην εστία του Μπέγκοβιτς.

Στα επόμενα λεπτά, η Βοσνία ανέλαβε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει την εστία του Καρνέζη και οι επικίνδυνες στιγμές ήρθαν μόνο από στημένες φάσεις. Στο 33' ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 39' έπειτα από κόρνερ του μέσου της Γιουβέντους, η κεφαλιά του Τζέκο δεν προκάλεσε ανησυχία στην ελληνική άμυνα.

Πνοή... με Δώνη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία άσχημη στιγμή για την εθνική μας ομάδα, καθώς στο 48' ο Μπακασέτας τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έδωσε την θέση του στον Τάσο Δώνη, που έκανε το ντεμπούτο του. Η αναγκαστική αλλαγή βγήκε στον Μίκαελ Σκίμπε, καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Νις έδωσε άλλη... πνοή στα αριστερά της Ελλάδας και δημιούργησε κινδύνους για τους γηπεδούχους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Βόσνιοι αύξησαν την πίεση προς την εστία του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος», όμως, άφησαν πολλούς ανοικτούς χώρους στην άμυνά τους. Μπορεί ο Τζέκο να ήταν ο πρώτος που απείλησε στο 75' με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε, ωστόσο, η Ελλάδα έχασε την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στον αγώνα. Ήταν το 76ο λεπτό όταν ο Μήτρογλου έκανε κίνηση από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Φορτούνη, αλλά ο μέσος του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή.

Το άγχος μεγάλωνε για τους γηπεδούχους και η Εθνική Ελλάδας έδειχνε πως μπορούσε άνετα να κρατήσει το αποτέλεσμα που ήθελε. Όμως, λίγο πριν το τέλος, έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει την νίκη. Ο Μήτρογλου έφυγε στην κόντρα, ο Δώνης έκανε την κίνηση στον κενό χώρο και πήρε την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Μάνταλο, αλλά αυτός σε απίστευτο τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, έστειλε τη μπάλα άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα, η Βοσνία έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τζέκο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως, ο Καρνέζης έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπίτσακτσιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε.

Έτσι, η Εθνική Ελλάδας έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από την Ζένιτσα, διατήρησε την Βοσνία εκτός θέσεων που οδηγούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον έχει την... τύχη στα χέρια του.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς, όπως σας το πρόσφερε το Onsports:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΑΟΣ στη Ζένιτσα: Έσπασαν το δόντι του Γιαννιώτα, επεισόδιο Μανωλά-Τζέκο!

ΧΑΟΣ στη Ζένιτσα: Έσπασαν το δόντι του Γιαννιώτα, επεισόδιο Μανωλά-Τζέκο!

Ένταση και επεισόδια μετά το 0-0 της Ελλάδας - Ξέφυγαν οι προκλητικοί Βόσνιοι οπαδοί

Ένταση και επεισόδια μετά το 0-0 της Ελλάδας - Ξέφυγαν οι προκλητικοί Βόσνιοι οπαδοί

Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved