Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Τελικός: Με τη βοήθεια του θεού και του Πάπα η Αργεντινή (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Τελικός: Με τη βοήθεια του θεού και του Πάπα η Αργεντινή (photos)

Την πίστη τους ότι ο δάκτυλος  του …Πάπα  Φραγκίσκου κρύβεται πίσω από τα κατορθώματα του Σέρχιο Ρομέρο στη ρουλέτα των πέναλτι που έδωσαν την πρόκριση στην εθνική ομάδα της χώρας  τους στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2014  κόντρα στην Ολλανδία εκφράζουν οι Αργεντινοί και ελπίζουν ότι στον τελικό με αντίπαλο την Γερμανία την Κυριακή θα έχουν και τη βοήθεια του Θεού.

Εκατοντάδες κόσμου καθημερινά πηγαίνουν στον Καθεδρικό ναό του Μπουένος Άιρες για να ευχαριστήσουν τον Θεό και τον Πάπα και να προσευχηθούν να έχει η «αλμπισελέστε» και αύριο την  συμπαράσταση τους.

catedraldebuenosaires1 marcelohazan


Φωτορεπορτάζ τόσο στα ΜΜΕ της χώρας του ταγκό όσο και εκείνα της Βραζιλίας  δείχνουν τους φιλάθλους να καταφθάνουν στο ναό όπου τους «υποδέχεται» η εικόνα του  συμπατριώτη τους Πάπα Φραγκίσκο. Με τους Αργεντίνους να μην χάνουν την αισιοδοξία τους παρά το γεγονός ότι ο προηγούμενος Ποντίφικας ήταν Γερμανός.


Τον Φεβρουάριο του 2013 ο κατά κόσμον Γιόζεφ Ράτζινγκερ δηλαδή ο Βενέδικτος ο ΙΣΤ’   εγκατέλειψε τον παπικό θρόνο για να γίνει ο Φραγκίσκος ο διάδοχος του σ’ αυτήν και ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική.

franc


«Πραγματικά  ο Φραγκίσκος έδωσε επιπλέον βοήθεια στον Ρομέρο επειδή δίχως πίστη, όπως λέει και ο ίδιος, ήταν αδύνατο. Και σ’ αυτή την αναμέτρηση των δύο Παπών θα νικήσουμε εμείς. Επειδή ο Πάπας ο δικός τους, τους απαρνήθηκε λέγοντας δεν έχω δύναμη. Και η Γερμανία θα είναι δίχως δύναμη στον τελικό. Ενώ εμείς με την δύναμη του Πάπα Φραγκίσκου θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές» δήλωσε ένας από τους πιστούς ονόματι Άλφρεντ.

Οι φίλαθλοι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής υποστηρίζουν ότι ο τελευταίος έκανε ήδη το …θαύμα του με το να αναδειχθεί η Σαν Λορέντζο πρωταθλήτρια στην πατρίδα τους το 2013 ενώ ένα χρόνο πριν ήταν έτοιμη να υποβιβαστεί.


« Ο Πάπας βοήθησε την Σαν Λορέντζο. Πήραμε το πρωτάθλημα ενώ ήμασταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίες την προηγούμενη σεζόν και νομίζω ότι έχουμε ελπίδες κόντρα στη Γερμανία. Ο δικός μας είναι πιο δυνατός και θα προσευχηθεί πιο δυνατά. Επίσης του αρέσει το ποδόσφαιρο όπως και σ’ εμάς Εμείς οι Αργεντίνοι έχουν το ποδόσφαιρο στο αίμα μας» είπε ένας άλλος με το όνομα Μάρκο.



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved