Μουντιάλ 2014 – Αργεντινή: Το Βέλγιο φέρνει νέα σύγκριση Μέσι – Μαραντόνα (photos+videos)

Μουντιάλ 2014 – Αργεντινή: Το Βέλγιο φέρνει νέα σύγκριση Μέσι – Μαραντόνα (photos+videos)

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να αποφεύγει τη σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, η αναμέτρηση της Αργεντινής με το Βέλγιο για προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, όμως, τη φέρνει και πάλι στον αφρό.

Όπως υποστηρίζει κι ο Χόρχε Βαλντάνο, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1986 «Και να θέλει κανείς να αποφύγει τη σύγκριση μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Ντιέγκο Μαραντόνα, ο ίδιος Μέσι δεν το βοηθάει να το κάνει». Οι συγκρίσεις των δυο σούπερ σταρ του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει και πάλι, μήνες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ 2014. Τώρα που η Αργεντινή καλείται να αντιμετωπίσει το Βέλγιο, το θέμα «φούντωσε» ξανά καθώς οι «διάβολοι» έχουν σημαδέψει δυο φορές την παρουσία του Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η πρώτη φορά, ήταν το 1982 σε ματς ομίλων στη Βαρκελώνη. Η φωτογραφία με τον Μαραντόνα… περικυκλωμένο από έξι Βέλγους αμυντικούς είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στην ιστορία, όχι μόνο του «Ντιεγκίτο» αλλά του ποδοσφαίρου. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως η εν λόγω φωτογραφία δεν αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια, αφού οι έξι Βέλγοι έχουν «σπάσει» από τείχος που είχαν σχηματίσει για εκτέλεση φάουλ και δεν… κυνηγούσαν όλοι τον Μαραντόνα, όμως, είναι ενδεικτική του τρόμου που προκαλούσε το Νο10 της Αργεντινής εκείνα τα χρόνια.

diegobelgiomesa

Η Αργεντινή ηττήθηκε 0-1 σε εκείνο το παιχνίδι και η διοργάνωση τελείωσε άσχημα για τον Μαραντόνα με μια αποβολή ντροπιαστική κόντρα στη Βραζιλία. Όμως, το 1986 στο Μουντιάλ του Μεξικό, σε μια ακόμα αναμέτρηση με το Βέλγιο, ο Μαραντόνα ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του σε μια μοναδική παράσταση. Στο 2-0 της Αργεντινής στον ημιτελικό που έγινε στο Μέξικο Σίτι, ο Ντιέγκο πέτυχε και τα δυο τέρματα της «αλμπισελέστε». Το δεύτερο προήλθε μετά από μια απίστευτη «μπούκα» στο κέντρο της άμυνας του Βελγίου, που άφησε τέσσερις παίκτες των «διαβόλων» να… παραπαίουν στο πέρασμά του.

diegobelgiomesa2

Ο Μαραντόνα ήταν αυτός που οδήγησε την Αργεντινή στη δόξα στο Μεξικό, πετυχαίνοντας πέντε τέρματα και δίνοντας πέντε ασίστ, για τον δεύτερο τίτλο της χώρας του. Πλέον, 28 χρόνια μετά, ο Μέσι κάνει το ίδιο στη Βραζιλία. Έχει πετύχει τέσσερα τέρματα στη φάση των ομίλων κι η δημιουργικότητά του ήταν αυτή που έφερε τη νίκη – πρόκριση σε βάρος της Ελβετίας στον αγώνα της Φάσης των 16 στο Σάο Πάουλο. Με τους συμπαίκτες του να περιμένουν πολλά από αυτόν, ο Μέσι έβλεπε τη διαδικασία των πέναλτι να έρχεται και στο 118’ του αγώνα πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Άνχελ Ντι Μαρία για το γκολ της πρόκρισης. Συνολικά, ο Μέσι δημιούργησε οκτώ ευκαιρίες απέναντι στην Ελβετία, τις περισσότερες από κάθε άλλον Αργεντινό στην ιστορία σε αγώνα Μουντιάλ, ακόμα κι από τον Μαραντόνα!

Ευθεία σύγκριση!

Το ίδιο μπορούσε να κάνει και ο Μαραντόνα. Ακόμα… μνημονεύεται η πάσα του στον Χόρχε Μπουρουσάγκα για το νικητήριο γκολ απέναντι στη Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ 1986. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Μαραντόνα είχε σκοράρει ή δημιουργήσει τα 10 από τα 14 τέρματα της Αργεντινής. Στο Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, με τέσσερα ματς να έχουν παιχθεί, ο Μέσι έχει σκοράρει ή δημιουργήσει τα έξι από τα επτά τέρματα της «αλμπισελέστε» ως τώρα. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει πως το να μιμηθεί τον Μαραντόνα «δεν είναι έξτρα κίνητρο για εμένα», αλλά οι ομοιότητες μεταξύ των δυο, φέρνουν αναπόφευκτα και τις συγκρίσεις.

diegobelgiomesa3

Όπως κι ο Μαραντόνα, ο Μέσι είναι κοντός, αριστεροπόδαρος και… ντριμπλάρει ακόμα και σε τηλεφωνικό θάλαμο. Φοράει το Νο10 και η απόδοσή του είναι κομβική για την Αργεντινή. Αμφότεροι έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20, αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο στην Εθνική απέναντι στην Ουγγαρία και αμφότεροι έχουν πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά από εντολή του προπονητή. Ο Μαραντόνα το είχε πάρει από τον Κάρλος Μπιλάρδο, ο Μέσι το πήρε από τον Αλεχάντρο Σαμπέγια.

Ο Μέσι, έχει και μια προσωπική… πρόκληση να αντιμετωπίσει κόντρα στο Βέλγιο, που τον φέρνει ξανά στα χνάρια του Μαραντόνα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, ο τερματοφύλακας του Βελγίου Ζαν Μαρί Πφαφ είε κρατήει τον Μαραντόνα στο «μηδέν», κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μεξικό. Τώρα, σε επτά ματς απέναντι στον τερματοφύλακα του Βελγίου, και της Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι πρότινος, Τιμπό Κουρτουά, ο Μέσι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Μια προσβολή, που σίγουρα δεν θα ανεχόταν ο Μαραντόνα και μένει να δούμε αν την ανέχεται ο σύγχρονος διάδοχός του στην «Αλμπισελέστε»…

Διαβάστε ακόμα:

Μουντιάλ 2014 – Αργεντινή: «Βέλη» Μαραντόνα σε Σαμπέγια

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Δεν ήθελε πέναλτι ο Μέσι

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Τι Μέσι, τι Μαραντόνα για Σαμπέγια!

Ο Μαραντόνα κόντρα στο Βέλγιο

Ο Μέσι κόντρα στον Κουρτουά

Μουντιάλ 2014 – Αργεντινή: Το Βέλγιο φέρνει νέα σύγκριση Μέσι – Μαραντόνα (photos+videos)



Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved