Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Τα μυστικά των Κοσταρικανών  στα πέναλτι (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Τα μυστικά των Κοσταρικανών στα πέναλτι (photos)

Αποκάλυψη τώρα από τον Μίκαελ Ουμάνια, τον παίκτη που με το εύστοχο του πέναλτι αργά το βράδυ της Κυριακής έβαλε τέλος στο μουντιαλικό όνειρο της Ελλάδας, ότι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το κτύπημα που έστειλε την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη για πρώτη φορά στην Ιστορία.

Η κεντροαμερικανική χώρα εξακολουθεί να ζει μέσα στην παραζάλη της ευτυχίας της μεγάλης επιτυχίας των «τίκος» που επικράτησαν της Ελλάδας 5-3 στη ρουλέτα από τα 11 μέτρα στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε αφού μετά από 120 λεπτά αγώνα απέτυχαν οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους.
Ο 31χρονος αμυντικός που αγωνίζεται σε ομάδα της πατρίδας του την Ντεπορτίβο Σαπρίσα μίλησε στα ΜΜΕ της Κόστα Ρίκα για το συνέβη τόσο εκείνες της μεγάλες στιγμές για το ποδόσφαιρο της χώρας του όσο και την αμέσως προηγούμενη ημέρα στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο όπου έγινε το μεγάλο για αμφότερες τις αντιπάλους παιχνίδι.


«Την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα στην προπόνηση που στο γήπεδο επικρατούσε μεγάλη ησυχία εκτέλεσα πολλά πέναλτι. Ευστόχησα στα περισσότερα από αυτά. Μάλιστα αστειευόμουν με τα παιδιά και ένιωθα πολύ ήρεμος» είπε ο 85 φορές διεθνής αμυντικός που έχει πετύχει μόλις ένα γκολ με τη φανέλα της «σελέ».


Ένα 24ωρο αργότερα όταν η μοίρα ήθελε στα πόδια του να κρέμεται η κορυφαία επιτυχία του ποδοσφαίρου της χώρας του στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.


«Είμαι αυτός που πάντα εκτελεί πέναλτι, είμαι πάντα προετοιμασμένος για αυτό και έχω καθαρό κεφάλι για το τι θα κάνω» είπε ο Ουμάνια που δεν ήταν φυσικά ο μόνος Κοσταρικανός διεθνής ο ποίος είχε κάτι να διηγηθεί στα ΜΜΕ της πατρίδας του για τη διαδικασία που έδωσε το εισιτήριο στους «τίκος».

cost


«Βάδισα προς τη βούλα του πέναλτι και πήρα μια βαθιά ανάσα. Προσπάθησα να είμαι ήρεμος αλλά πάρα πολλά πράγματα πέρασαν εκείνη την ώρα από το μυαλό μου και η πρώτη μου σκέψη ήταν πως για να βρίσκομαι αυτή την ώρα εδώ αυτό συμβαίνει επειδή ο Θεός μου προσφέρει μια ευκαιρία. Σκέφτηκα την οικογένεια μου και όλη τη δουλειά που έχω κάνει για να έρθω εδώ. Όταν έπιασα στα χέρια μου τη μπάλα ήμουν βέβαιος ότι θα σκοράρω» υποστήριξε ο Τζιανκάρλο Γκονζάλες.

nav


Από την πλευρά του ο μεγάλος ήρωας της Κόστα Ρίκα γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας τόνισε ότι «όταν η ομάδα συγκεντρώθηκε για τα πέναλτι στο κέντρο του γηπέδου έδωσε μία υπόσχεση στους συμπαίκτες του. «Εσείς κάνετε αυτό που πρέπει και εγώ θα αποκρούσω ένα πέναλτι. Έτσι θα νικήσουμε» είπα στους συμπαίκτες μου» δήλωσε ο Νάβας που τήρησε την υπόσχεση του και αποκρούοντας το πέναλτι του Φάνη Γκέκα και έβαλε σε τροχιά πρόκρισης την εθνική ομάδα ης πατρίδας του.


Για το δικό του… μυστικό μίλησε ο Ζόελ Κάμπελ που επεσήμανε « γνώριζαν πως κτυπάω τα πέναλτι και αποφάσισα για τον λόγο αυτό να αλλάξω τρόπο».
Σύμφωνα με τον Σέλσο Μπόργκες «όταν κάποιος σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει δεν διστάζει και ξέρει που θα σουτάρει και επιπλέον εμείς γνωρίζαμε τι θα κάνουμε και όταν τέλειωσε η παράταση «είμαστε όλοι ψύχραιμοι , γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πάνω απ’ όλα ο Κέιλορ θα αποκρούσει ένα».
Ο άνθρωπος που έδωσε τη λίστα των εκτελεστών των «τίκος» στα πέναλτι ήταν ο βετεράνος Πάολο Γουαντσόπε , πρώην διεθνής επιθετικός και συνεργάτης του Χόρχε Λουίς Πίντο ο οποίος είπε λίγα λόγια με κάθε έναν από τους πέντε «εκλεκτούς» για τη διαδικασία που έκρινε την πρόκριση και τους είπε με ποια σειρά θα σουτάρουν καθώς τους είχε παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες στην προπόνηση πως εκτελούσαν.

gek


Ο Χοσέ Μιγκέλ Κουμπέρο παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την εκτέλεση των πέναλτι , γύρισε την πλάτη στο τέρμα , έκλεισε τα μάτια του , ύψωσε τα χέρια του και προσευχήθηκε.


Τέλος ο Κριστιάν Μπολάνος που δεν μπορούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του καθώς είχε γίνει αλλαγή παραδέχθηκε «το να βλέπεις την εκτέλεση των πέναλτι από έξω από τον αγωνιστικό χώρο είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή και επειδή η αδρεναλίνη ήταν στο μάξιμουμ φώναζα στους συμπαίκτες του για να τους ενθαρρύνω» κι αποκάλυψε ότι αρκετοί από τους παίκτες που ευστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ελλάδα αστοχούσαν στην προπόνηση τους από τα 11 μέτρα την προηγούμενη ημέρα.

 



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved