Γερμανία - Αλγερία 2-1: Ήταν «πάντσερ» στην παράταση (photos)

Γερμανία - Αλγερία 2-1: Ήταν «πάντσερ» στην παράταση (photos)

Η Γερμανία τα βρήκε «σκούρα» απένατι στους φοβερούς Αλγερινούς αλλά ένα γκολ του Σίρλε στο 92' κι άλλο ένα του Οζίλ στο 120' αποδείχτηκαν αρκετά για να πάρουν τα «πάντσερ» την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία - Το γκολ της τιμής ο Τζαμπού στο 121'

Ήταν το ζευγάρι με το πιο ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Γερμανοί σύμφωνα με τους ειδικούς θα είχαν εύκολο έργο κόντρα στην Αλγερία η οποία είχε γράψει ήδη ιστορία περνώντας για πρώτη φορά στους «16» ενός Μουντιάλ.

Στο γήπεδο του Πόρτο Αλέγκρε όμως, έγινε ένα φοβερό παιχνίδι με τις «αλεπούδες της ερήμου» να κοντράρουν στα ίσα και να κοιτούν στα μάτια τους Γερμανούς, αλλά να λυγίζουν στο έξτρα μισάωρο της παράτασης.

2391026 big-lnd

Η εξέλιξη του αγώνα

Όπως ήταν αναμενόμενο η Γερμανία μπήκε πολύ επιθετικά στο γήπεδο ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα άνοιγε την άμυνα των Αφρικανών οι οποίοι παρουσιάστηκαν άριστα στημένοι, από έναν μαέστρο των πάγκων, τον Βαχίντ Χαλίλχοζιτς. Μάλιστα στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Αλγερινοί ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Σλιμάνι να μην προλαβαίνει σε δύο περιπτώσεις να πλασάρει τον Μάνουελ Νόιερ.

Στο 41' ο Τόνι Κρόος σούταρε από μακριά, ο Μπολί απέκρουσε αλλά όχι σταθερά, αλλά στη συνέχεια νίκησε και τον επερχόμενο Γκέτσε στο πλασέ που επιχείρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερα διαφορετική μορφή, αν και ο Γιόακιμ Λεβ προχώρησε σε μία αλλαγή με τον Σίρλε να περνάει στο γήπεδο στη θέση του μέτριου Γκέτσε. Ο χρόνος κυλούσε με τη «νάσιοναλμαντσαφ» να πιέζει όλο και περισσότερο. Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο χρειάστηκαν τρεις επεμβάσεις του εκπληκτικού Μπολί για να τελειώσει το ενενηντάλεπτο χωρίς κάποιο τέρμα και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

2391030 big-lnd

Η παράταση

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει το έξτρα μισάωρο, τα «πάντσερ» κατόρθωσαν να παραβιάσουν την εστία των αντιπάλων τους. Ο Μίλερ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Σίρλε με ένα τυχερό τακουνάκι νίκησε τον μέχρι τότε ανίκτηο Μπολί για το 1-0. Οι «αλεπούδες» φάνηκε ότι δεν είχαν δυνάμεις για να αντιδράσουν, με τους Ευρωπαίους να είναι συνεχώς πιο κοντά σε ένα δεύτερο γκολ το οποίο θα τελείωνε τα πάντα. Αυτό ήρθε στο 120' με τον Οζίλ να εκμεταλλεύεται ασθενές διώξιμο των αμυντικών μετά από σουτ του Τόμας Μίλερ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Αλγερίας.

Η απάντηση ήταν άμεση από την ομάδα του Χαλίλχοζιτς, μιας και ένα λεπτό αργότερα, ο Φεγκουλί σέντραρε και ο Τζαμπού στο δεύτερο δοκάρι με όμορφο αριστερό σουτ μείωσε σε 2-1. Δυστυχώς όμως για τις «αλεπούδες» δεν υπήρχε περισσότερος χρόνος...

Πλέον το πρώτο μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών είναι γεγονός. Η Γαλλία θα παίξει με τη Γερμανία σ' ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι.

Από την άλλη οι Αλγερινοί κέρδισαν σίγουρα τις εντυπώσεις και θα επιστρέψουν με τιμές ηρώων στην πατρίδα τους.

2391044 big-lnd

Δείτε το φύλλο αγώνα του Γερμανία - Αλγερία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.



Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved