Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Κολομβία-Ουρουγουάη 2-0 (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Κολομβία-Ουρουγουάη 2-0 (photos)

Η Κολομβία είναι στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την άνετη νίκη της 2-0 επί της Ουρουγουάης, στην οποία έφτασε χάρη στην εξαιρετική απόδοση του Χάμες Ροντρίγκεζ που εξελίσσεται σε… σταρ των «καφετέρος».

Ο ποδοσφαιριστής που ψηφίστηκε καλύτερος της πρώτης φάσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, συνέχισε το… βιολί του και στη φάση των 16. Ο Χάμες Ροντρίγκεζ έκανε… πράγματα και θαύματα κόντρα στην Ουρουγουάη, οδήγησε την Κολομβία σε νίκη (2-0) και πρόκριση στα προημιτελικά, δείχνοντας τα… δόντια του στην «τσελέστε» που φάνηκε «λίγη» για έναν τέτοιο αγώνα και είχε εμφανή προβλήματα από την απουσία του Λουίς Σουάρεζ, μετά την τιμωρία του για το δάγκωμα στον Κιελίνι.

Η Κολομβία από την πλευρά της, απέδειξε πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το «3/3» στη φάση των ομίλων. Η ομάδα του Πέκερμαν παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο, δουλεμένες ενέργειες και «σφιχτή» άμυνα με την ηγετική παρουσία του Γιέπες, ενώ από τη μέση και μπροστά οι εμπνεύσεις των Χάμες Ροντρίγκεζ και Κουαδράδο ήταν αρκετές για να «καθαρίσουν» το ματς για τη Φάση των 16 και να δώσουν συνέχεια στην παρουσία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι χιλιάδες οπαδοί της Κολομβίας να… παραληρούν στις εξέδρες και να ζητάνε ακόμα και την κατάκτηση του Μουντιάλ στη Βραζιλία!

colombiamesa2

Το φιλμ του αγώνα…

Η Κολομβία ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο παιχνίδι για τη φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Οι «καφετέρος» είχαν τη συντριπτική υπεροχή του ματς, φτάνοντας στο 71% το ποσοστό κατοχής της μπάλας, ενώ η Ουρουγουάη φαινόταν να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να μην μπορεί να επιτεθεί, παρά το γεγονός ότι στη γραμμή κρούσης της είχε παίκτες όπως οι Καβάνι και Φορλάν. Αυτή τη φορά, τη διαφορά την έκανε ένα νέο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο νεαρός Χάμες Ροντρίγκεζ που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αναδειχθεί και ο καλύτερος παίκτης της φάσης των ομίλων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο άσος της Μονακό έδειχνε εξαρχής ορεξάτος, προσπαθούσε να ολοκληρώσει τις προσπάθειες που ξεκινούσαν οργανωμένα και με μεθοδικό τρόπο από την ομάδα του, όμως, έδωσε προβάδισμα στην Κολομβία σε μια φάση όπου τη διαφορά έκανε το ατομικό ταλέντο! Στο 28’ του ματς, η μπάλα ήρθε από κεφαλιά συμπαίκτη του, ο Χάμες την σταμάτησε με το στήθος και πριν αυτή πέσει στο έδαφος γύρισε και «πυροβόλησε» με το αριστερό, για να «κεραυνοβολήσει» τον Μουσλέρα και να δώσει προβάδισμα στους «καφετέρος», ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες οπαδούς τους στο «Μαρακανά». Το 1-0 υπέρ της ομάδας του Πέκερμαν, ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

colombiamesa1

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η Ουρουγουάη έδειχνε να θέλει αλλά να μην μπορεί, δεν είχε και τις προσωπικές ενέργειες του Σουάρεζ που είδε το ματς από το σπίτι του στο Μοντεβιδέο όντας τιμωρημένος, και ο Καβάνι έδειχνε απελπιστικά μόνος του. Η Κολομβία από την πλευρά της, συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να προσπαθεί με συνδυασμούς να φτάσει στην περιοχή του Μουσλέρα. Σε μια από αυτές τις προσπάθειες, στο 50’, το κατάφερε με τον Κουαδράδο να στρώνει με το κεφάλι στον επερχόμενο Χάμες Ροντρίγκεζ και τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Κολομβίας, που κλείδωσε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από τη φάση των 16 στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου!

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπει ξανά στο ματς, ο Ταμπάρεζ… φόρτωσε την επιθετική του γραμμή έτσι ώστε να «σπάσει» η μοναξιά του Καβάνι, όμως, δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Σε μια – δυο καλές επιθέσεις της Ουρουγουάης, ο Οσπίνα ήταν εκεί για να κρατήσει το «μηδέν», ενώ όσο περνούσε η ώρα, ο εκνευρισμός των παικτών της «τσελέστε» ήταν πιο έντονος. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Λουγκάνο, που ήταν στον πάγκο όντας τιμωρημένος για αυτόν τον αγώνα, κατάφερε να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Αυτό, βέβαια, λίγο απασχόλησε την Κολομβία. Οι «καφετέρος» συνεχίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου καθώς προκρίθηκαν από τη Φάση των 16, και πλέον πάνε για το… θαύμα. Στα προημιτελικά, τους περιμένει η Βραζιλία στον αγώνα που θα γίνει στις 4 Ιουλίου και θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα είναι στις τέσσερις καλύτερες του πλανήτη!

colombiamesa3

Το φύλλο αγώνα του Κολομβία – Ουρουγουάη

Το Κολομβία – Ουρουγουάη στο virtual γήπεδο του Onsports

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Η γκολάρα του Ροντρίγκεζ (video+photos)

Κολομβία – Ουρουγουάη: «Μάχη» και στις εξέδρες (photos)

Μουντιάλ 2014: Ροντρίγκες, ο κορυφαίος της πρώτης φάσης



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved