Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Έγραψε ιστορία η Αλγερία!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Έγραψε ιστορία η Αλγερία!

Το γκολ του Σλιμανί έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους Αφρικανούς απέναντι στους Ρώσους (1-1) και παράλληλα το εισιτήριο, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, που οδηγεί στους «16» του Μουντιάλ 2014

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με «λυτρωτή» τον Σλιμάνι στο 60’ η Αλγερία πήρε την πολύτιμη ισοπαλία στο ματς της 3ης αγωνιστικής του όγδοου ομίλου με τη Ρωσία που την έφερε στους 4 βαθμούς και στην δεύτερη προνομιούχο θέση πίσω από το Βέλγιο. Έτσι, η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία στους «16» ενός Μουντιάλ, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γερμανία με φόντο τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε η διάθεση των Ρώσων να δώσουν χώρο στους Αλγερινούς θέλοντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Έτσι, οι Αφρικανοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να βρίσκουν εύκολα χώρους προς την εστία του Ακινφέεφ με τους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο ουσιαστικά να τους περιμένουν στο μισό γήπεδο.

Ωστόσο, εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ ήταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, Ρώσοι, όταν στο 6’ ο Κοκόριν πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπολί. Εν συνεχεία οι Ρώσοι έχοντας και το σκορ υπέρ τους, που τους έδινε την πρόκριση, έδειξαν πως δεν είχαν διάθεση να αλλάξουν το παιχνίδι τους, με τους Αλγερινούς να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Έτσι, ο Καπέλο είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι Ακινφέεφ και Μπολί δεν χρειάστηκε να ανησυχήσουν ιδιαίτερα καθώς οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες, με τα λάθη στο χώρο του κέντρου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην επανάληψη το έργο των Αλγερινών γινόταν σταδιακά όλο και δυσκολότερο καθώς η άμυνα των Ρώσων δεν άφηνε διαδρόμους για τα καρέ του Ακινφέεφ. Οι Ρώσοι χωρίς να αλλάξουν αγωνιστικό προσανατολισμό περίμεναν να… χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση και να πετύχουν το πολύτιμο δεύτερο γκολ. Όμως είχαν υπολογίσει χωρίς τον τερματοφύλακά τους.

Στο 60’ λοιπόν ο Ακινφέεφ έκανε άστοχη έξοδο δίνοντας την ευκαιρία στον Σλιμάνι να πιάσει αμαρκάριστος την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και να στείλει την μπάλα στο βάθος της ρωσικής εστίας φέρνοντας το ματς στα ίσια και στέλνοντας την Αλγερία στους «16». Πλέον, με τους Αφρικανούς να έχουν το… πάνω χέρι στο ματς και σαφές προβάδισμα για την πρόκριση το άγχος βάραινε τα πόδια των Ρώσων. Ο Καπέλο πέρασε στο μαρς τους Τζαγκόεφ και Κανούνικοφ μετά το γκολ θέλοντας να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή.

Ωστόσο, η άμυνα των Αλγερινών ανταποκρίθηκε, ο Μπολί κράτησε ανέπαφη την εστία του στο δεύτερο 45λεπτο και το σφύριγμα της λήξης από τον Τούρκο ρέφερι έδωσε το έναυσμα στους Αλγερινούς για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους την πρόκριση για πρώτη ορά στην ιστορία τους στη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο virtual γήπεδο του Onsports



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved