Πορτογαλία - Γκάνα 2-1: Νίκη χωρίς… αντίκρισμα (photos)

Πορτογαλία - Γκάνα 2-1: Νίκη χωρίς… αντίκρισμα (photos)

Την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 πέτυχε η Πορτογαλία 2-1 επί της Γκάνα, αλλά ήταν χωρίς… αντίκρισμα, μια και η Αμερική προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ελέω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.

Από την… αρχή το έργο των Ιβήρων ήταν δύσκολο, μια και ήθελαν νίκη με τουλάχιστον τέσσερα τέρματα διαφορά και ήττα των ΗΠΑ από την Γερμανία. Τα «πάντσερ» επικράτησαν 1-0 των Αμερικάνω, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο να πάρει την πρόκριση, μια και το 2-1 επί των Αφρικανών δεν ήταν… αρκετό. Έτσι, Πορτογαλία και Γκάνα αναγκάζονται να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να κάνει πιο εύκολο το… έργο της στην συνέχεια, μια και το «συγκρότημα» του Πάουλο Μπέντο χρειαζόταν νίκη με μεγάλη διαφορά τερμάτων, προκειμένου να καλύψει το κακό goal average που είχε πριν την έναρξη της τρίτης αγωνιστικής.

Μάλιστα, μόλις στο 5’ οι Ευρωπαίοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, αλλά η σέντρα σουτ του Ρονάλντο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νταουντά, ενώ στο 12’ ο τερματοφύλακας των «αστεριών» έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Πορτογάλου σούπερ σταρ και στο 19’ έβγαλε την εξ επαφής κεφαλιά του μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην συνέχεια, οι Αφρικανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Γκιάν, αλλά ο Μπέτο κράτησε… όρθια την Πορτογαλία, αποκρούοντας το σουτ του Γκανέζου άσου. Μάλιστα, οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές και στο 24’ με τον Γκιάν να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Μπέτο μπλόκαρε.

Οι Ίβηρες ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Γκάνας και κατάφεραν να βρουν… λύση με τη… βοήθεια του Μπογιέ, ο οποίος στο 31’ στην προσπάθειά του να διώξει την σέντρα του Βελόσο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αφρικανών, με τους Ευρωπαίους να παίρνουν το προβάδισμα.

PortogaliaGhanaMesa1

Στο επόμενο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε να δώσει… αέρα δύο τερμάτων στην Πορτογαλία, όμως το σουτ που έκανε ο Νταουντά απέκρουσε, ενώ στο 34’ η προσπάθεια του Αμορίμ δεν βρήκε… στόχο. Οι Γκανέζοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια πριν το ημίχρονο, αλλά στο 40’ το σουτ του Ατσού έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο Άλβες έριξε στο έδαφος τον Γκιάν, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Πορτογαλία είχε το προβάδισμα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Νταουντά και στο 57’ ο Γκιάν με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1) δίνοντας ελπίδες για τους Αφρικανούς, μια και στο ίδιο λεπτό, στο άλλο ματς του ομίλου, η Γερμανία πέτυχε γκολ σε βάρος των ΗΠΑ. Τα «Μαύρα Αστέρια» έχασαν σημαντική ευκαιρία για να κάνουν την ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του Ατσού στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ, ενώ στο 66’ το πλασέ του ίδιου παίκτη δεν βρήκε και πάλι τον στόχο.

PortogaliaGhanaMesaGkana

Αντίθετα, η Πορτογαλία ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, εκ νέου, με το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη στην άμυνα των Αφρικανών. Το ματς στα τελευταία λεπτά έγινε… ροντέο, με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ που θα τους έφερνε κοντά στην πρόκριση, καθώς η Αμερική έχανε από την Γερμανία, αλλά στο 82’ το σουτ του Βακάσο πέρασε άουτ, ενώ στο 83’ ο Νταουντά είπε… όχι στο σουτ του Ρονάλντο, κάτι που έκανε και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Έτσι, η Πορτογαλία πήρε τη νίκη 2-1 επί της Γκάνα, όμως, το goal average των ΗΠΑ, έφερε το «συγκρότημα» του Γιούργκεν Κλίνσμαν στην επόμενη φάση.

PortogaliaMesaKatw

Το Πορτογαλία - Γκάνα από το virtual γήπεδο του Onsports...

Το φύλλο αγώνα του Πορτογαλία - Γκάνα



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved