Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ελλάδα: Ακόμα να το… καταλάβει ο Σάμαρης!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ελλάδα: Ακόμα να το… καταλάβει ο Σάμαρης!

Ο Ανδρέας Σάμαρης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στο Αρακαζού και τόνισε πως τώρα συνειδητοποιεί τι έχει καταφέρει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014.

Ήρθε από τον πάγκο, λόγω του τραυματισμού του Παναγιώτη Κονέ, και κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ της Ελλάδας στο Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία. Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, τόνισε πως άπαντες τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι στις 16 καλύτερες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 και επεσήμανε πως δεν πρόκειται κανείς στη «γαλανόλευκη» να υποτιμήσει την Κόστα Ρίκα, που είναι ο αντίπαλός μας στο πρώτο νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης στις 29 Ιουνίου.

«Με βοήθησε το γεγονός πως είχα λιγότερο άγχος. Είναι διαφορετικό να ξεκινάς ένα παιχνίδι από το να μπαίνεις αλλαγή. Η προπόνηση και στον Ολυμπιακό και εδώ αυτό τον ένα μήνα με κράτησε σε υψηλό επίπεδο και θα έλεγα πως η προπόνηση έπαιξε τον κύριο λόγο για να είμαι έτσι. Μπήκα γρήγορα στο κλίμα του αγώνα, λόγω των συμπαικτών μου», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνούς άσου.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Σίγουρα τέτοια ματς βοηθούν τους Έλληνες παίκτες να φανούν στο Παγκόσμιο κοινό. Η Ακτή έχει παίκτες σπουδαίους και πιο γνωστούς και για αυτό το κοινό ήταν εναντίων μας. Εμείς δεν στηριζόμαστε σε παίκτες, αλλά στην ομαδική δουλειά. Θα έλεγα πως ίσως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι η αρχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Το χθεσινό ματς θα βοηθήσει πολύ για αυτό».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Εθνική, σχολίασε: «Στο χθεσινό σύστημα της ομάδας, ο προπονητής ζήτησε ομαδική δουλειά και ομαδική άμυνα. Αν οι συνθήκες σε φέρουν να τρέξεις παραπάνω, σου μένει στο παιχνίδι. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να πάμε πιο μακριά. Πιστεύουμε όλοι στο ομαδικό κλίμα. Είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε πετύχει. Συζητάμε μαζί και λέμε πως όλοι θα βοηθήσουν τον άλλο. Αυτό μας έδωσε τη νίκη, έστω και στο 93’. Θα μπορούσε να είχε έρθει και νωρίτερα».

Για το πώς αντιμετωπίζουν την πρόκριση στην ομάδα, τόνισε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από τον προπονητή. Η διαχείριση της επιτυχίας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Το λέγαμε από το Νοέμβρη πως στόχος μας είναι να προκριθούμε. Το καταφέραμε, αλλά με το παιχνίδι που κάναμε χθες, μας δίνει την ελπίδα να θέλουμε να συνεχίσουμε και παραπάνω. Όσο αφορά εμένα, θα προσπαθήσω να παραμείνω ταπεινός και να συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο γιατί η δουλειά στην προπόνηση αποδίδει, οπότε δεν θα αλλάξει κάτι για εμένα. Με το ίδιο ομαδικό πνεύμα και την ίδια δουλειά θα συνεχίσουμε για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Όσο περνάει η ώρα συνειδητοποιώ παραπάνω το τι έγινε. Έχουμε πετύχει κάτι πολύ μεγάλο».

Ενώ για τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Τζόελ Κάμπελ, τόνισε: «Δεν θα τον πάρω τηλέφωνο. Αν το έκανε θα του έλεγα καλή τύχη και πως ο καλύτερος που θα είναι η Ελλάδα θα τους κερδίσει. Δεν θα έλεγα κάτι παραπάνω».

Για το αν το πίστευαν οι διεθνείς, είπε: «Η καλή εικόνα που είχαμε απέναντι στην Κολομβία μας βοήθησε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Κοιτάξαμε τους αντιπάλους μας στα μάτια και πιστέψαμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Όσο αφορά την Ουρουγουάη και εμάς, αυτό που χρειαζόμασταν ήταν χαρακτήρας και το ελληνικό πνεύμα. Εμείς έχουμε ψυχή. Προσωπικά θεωρώ άδικη την ήττα στην πρεμιέρα. Απέναντι στην Ιαπωνία και χθες μας βγήκε η ελληνική ψυχή. Ήμασταν ομάδα σε όλα μας και αυτό μας βοήθησε κυρίως στο να πάρουμε τα παιχνίδια που ήταν στα πόδια μας, όπως έγινε χθες».

Για την Κόστα Ρίκα και αν είναι εύκολος αντίπαλος, απάντησε: «Ο προπονητής μας πιστεύω κατανοεί περισσότερο από όλους, πως το να βγεις πρώτος σε έναν τέτοιο όμιλο δεν σημαίνει κάτι λιγότερο από το να είσαι μεγάλη ομάδα. Θα σεβαστούμε την Κόστα Ρίκα. Σίγουρα δεν περιμέναμε να βγει πρώτη, αλλά εμείς θα είμαστε σοβαροί. Είμαστε στους 16 καλύτερους του κόσμου και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε έτσι και όχι σαν την έκπληξη της διοργάνωσης.

Όλοι στην ομάδα, δεν πιστεύω πως θα υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Ίσως ο κόσμος, καλώς για εμένα, λόγω του ότι δεν γνωρίζουν την ομάδα, θα θεωρήσουν εύκολο το ματς. Είναι ακόμα πιο δύσκολο από αυτά που παίξαμε. Θα τους σεβαστούμε απόλυτα και δεν νομίζω ότι θα πάμε χαλαρά».

Για το αν στοχεύει πάλι στο γκολ, είπε: «Μακάρι να σκοράρω. Όποιος και αν το βάλει θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί όπως χθες».

Για το που αφιερώνει την πρόκριση, ανέφερε: «Σίγουρα σε όλο τον κόσμο που έχει βοηθήσει να φτάσω έως εδώ και όσους έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο και με βοήθησαν. Στην οικογένειά μου και πάνω από όλα σε όλους τους Έλληνες που χάρηκαν με τη ψυχή τους, ειδικά στη χώρα μας».



Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved