Σάντος: «Για τους Έλληνες!»

Σάντος: «Για τους Έλληνες!»

Από την αρχή πίστευε στην πρόκριση της Εθνικής στους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως επεσήμανε μετά τη λήξη ης αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού, κλείνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του μιλώντας στα ελληνικά

Λέγοντας στα ελληνικά «Για τους Έλληνες!», έκλεισε τις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού όπου η νίκη με 2-1 έδωσε μια μεγαλειώδη πρόκριση στην Εθνική που πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ 2014.

«Το πίστευα από την αρχή. Τους είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να γυρίσω. Τους ρώτησα αν θέλουν και μου είπαν όχι. Αυτό αύξησε την πεποίθησή μου ότι δεν θα είναι η τελευταία ημέρα μας. Είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές με τον ελληνικό λαό που άξιζε να ζήσει κάτι πρωτόγνωρο. Είναι καλό να γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Το εισιτήριο μου είναι  ανοικτό. Θέλω να προχωρήσω όσο γίνεται περισσότερο. Οι παίκτες πρέπει να το γιορτάσουν. Είναι καλό για αυτούς να ζήσουν αυτές τις στιγμές. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Δεν πετάω στα σύννεφα ύστερα από επιτυχία ούτε απογοητεύομαι μετά από ήττα. Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Το έχω πει πολλές φορές κι έχω κατηγορηθεί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που φέρνει αποτελέσματα και αυτό ξέρουμε να παίζουμε καλά. Με το πάθος που έδειξαν οι παίκτες είναι δύσκολο να χάσουμε. Πρέπει να το διατηρήσουμε. Από αύριο ξεκινάει η μελέτη της Κόστα Ρίκα. Μιας ομάδας δυνατής που πέρασε πρώτη. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Επίσης, σημείωσε: «Η ομάδα έβγαλε τις αμυντικές αρετές που ξέραμε ότι έχουμε αλλά έδειξε ότι μπορεί και να δημιουργήσει επιθετικά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσει. Γι’ αυτό είμαστε 100% δίκαιοι νικητές».

Για το αν κάνει όνειρα μέχρι τον τελικό στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σημείωσε: «Ρεαλιστής είμαι Όνειρα όλοι κάνουμε και πρέπει να τα κάνουμε. Χτες δεν μπόρεσα να κοιμηθώ».

Όσο για το πώς έζησε τη στιγμή του πέναλτι, τόνισε: «Ήταν πολύ έντονη στιγμή. Πίστευα ότι θα το βάλει ο Σαμαράς. Άντεξε. Γιατί να μην αντέξει;».

Σχετικά με τις δυο πρόωρες αναγκαστικές αλλαγές, υπογράμμισε: «Ήταν δύσκολα για μας τα πράγματα. Περιοριστήκαμε με τις δυο αναγκαστικές αλλαγές. Φάνηκε κυρίως προς το δεύτερο ημίχρονο όταν φαινόταν ότι η  ομάδα χρειαζόταν φρεσκάδα και δεν μπορούσα να σπαταλήσω την τελευταία μου αλλαγή. Έπρεπε να περιμένω για να κάνω την τελική μου επιλογή. Έχω πει τους παίκτες ότι όλοι είναι ικανοί να βοηθήσουν. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Θα πρέπει αυτοί που είναι στον πάγκο να είναι έτοιμοι να πάρουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξαν ότι ανταποκρίθηκαν».

Μιλώντας για το ματς και την ισοφάριση των Αφρικανών, δήλωσε: «Θα μιλούσαμε για μια μεγάλη ατυχία αν έμενε το 1-1. Όταν έβαλε το γκολ η Ακτή Ελεφαντοστού ήμασταν άτυχοι. Δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν ήταν φυσιολογικό για μια ομάδα που κερδίζει 1-0. Ακόμη κι έτσι σταθήκαμε καλά, συνεχίσαμε ένα πιέζουμε. Ανεβήκαμε ψηλά, εκτός από το πέναλτι κάναμε 2-3 ευκαιρίες και είχαμε την τύχη αν το βάλουμε στο τέλος».

Ερωτηθείς για το ποια στιγμή θα του μείνει αξέχαστη στον πάγκο της Εθνικής, απάντησε: «Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν το πρώτο μου ματς με τη Σερβία. Αυτή η στιγμή με σημάδεψε γιατί ήμουν κι επίσημα στον πάγκο της Εθνικής με στόχο να δώσω χαρές στον ελληνικό λαό. Από κει και πέρα ήταν σημαντικές όλες οι χαρές».

Τέλος όταν του ζητήθηκε να πει κάτι στα ελληνικά ανέφερε: «Για τους Έλληνες!».



Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved