Μουντιάλ 2014: Προσγειωμένος ο Φαν Πέρσι

Μουντιάλ 2014: Προσγειωμένος ο Φαν Πέρσι

Μπορεί να πέτυχε το πιο όμορφο γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως τώρα, όμως, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι παραμένει… προσγειωμένος.

Το απίστευτο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ισπανία ο επιθετικός της Ολλανδίας, δίκαια θύμισε σε πολλούς το προσωνύμιο «Ιπτάμενος Ολλανδός». Όμως, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, παραμένει απόλυτα προσγειωμένος κάνοντας λόγο για σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους και σκληρή δουλειά σε συνεργασία με τον Λουίς Φαν Χαάλ για να καταφέρουν οι «οράνιε» να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται στο Μουντιάλ 2014.

«Η διοργάνωση μόλις άρχισε. Καταφέραμε να πετύχουμε ένα απίστευτο αποτέλεσμα αλλά έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας για να κατακτήσουμε την κορυφή. Είναι το πέμπτο μεγάλο μου τουρνουά και ξέρω πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Η ευφορία εξαφανίζεται τόσο γρήγορα, όπως εμφανίζεται. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα παραμείνουμε σε καλή κατάσταση, όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για εμάς», είπε αρχικά ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όλοι είναι χαρούμενοι κι ευδιάθετοι στην Ολλανδία. Τα πάμε καλά, όπως περίμενε ο κόσμος, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα πιστεύω πως αυτό είναι και το πλεονέκτημά μας καθώς δεν περίμεναν τόσα πολλά από εμάς. Αλλά μετά από μια τέτοια εμφάνιση, οι συσχετισμοί άλλαξαν. Όπως και να έχει, σαν χώρα, δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τους εαυτούς μας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Ενώ για τη νίκη κόντρα στην Ισπανία, ανέφερε: «Η Ισπανία έχει κερδίσει τα πάντα τα τελευταία έξι χρόνια. Έχουν δείξει στον κόσμο πως μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά, ξανά και ξανά. Συνεπώς, το να τους κερδίσεις και να σταματήσεις το σερί τους είναι φανταστικό».

Ακολούθως, ο Φαν Πέρσι, επεσήμανε: «Ήταν μια απίστευτη αρχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πιστεύω πως κάναμε αρκετό κόσμο χαρούμενο. Είδα τις εξαιρετικές φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς σε όλο τον κόσμο και αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα, αυτοί ήταν μόνο τρεις πόντοι στην αρχή. Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Αυστραλία και πιστεύω πως θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας από αυτόν με την Ισπανία».

Για τον αγώνα που ακολουθεί, με την Αυστραλία, σχολίασε: «Η Αυστραλία έχει πολύ διαφορετικό στιλ και πιστεύω πως θα πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας για να τους νικήσουμε. Είναι ενδιαφέρουσα διαδικασία να μεταβάλεις τον τρόπο παιχνιδιού σου κάθε φορά. Έχουμε εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο και ξέρουμε ακριβώς πώς να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδι, συνεπώς αυτό δεν μας προβληματίζει».

Τέλος, για τη σχέση του με τον Λουίς Φαν Χαάλ, που θα τον έχει προπονητή και στη Γιουνάιτεντ, σχολίασε: «Έχουμε έναν προπονητή ο οποίος έχει κερδίσει τα πάντα και εμπνέει σεβασμό κι εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Και είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με αυτά που θέλει. Όταν έχεις τέτοια σχέση με τον προπονητή σου και μιλάω για όλη την ομάδα, είναι αναμφίβολα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο προπονητής μας δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, κι αυτό το γνωρίζουμε. Έχουμε διδαχθεί πως πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, αλλά να μην τους υπερεκτιμούμε γιατί κι εμείς είμαστε αρκετά καλοί. Αυτό ήταν κάτι που το αποδείξαμε σε όλους απέναντι στην Ισπανία».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved