Βέλιτς: «Πρωτάθλημα σαν… γρήγορο τουρνουά»

Βέλιτς: «Πρωτάθλημα σαν… γρήγορο τουρνουά»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε για το πρωτάθλημα της Football League, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ο προπονητής της Επισκοπής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το πρωτάθλημα της Football League που εξακολουθεί να βρίσκεται στα… πιτς αλλά και το πως βιώνει ο ίδιος και η ομάδα του αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βέλιτς:

Για την παρατεταμένη αποχή στη Football League: «Έχουμε… ξεχάσει πως είναι να παίζουμε παιχνίδια. Είμαστε σχεδόν 10 μήνες χωρίς δράση. Την… αποχή “έσπασε” ένα φιλικό που δώσαμε με τον Πλατανιά, ένα ματς που έχει πλέον… συλλεκτική αξία για μας. Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και δύσκολη και να την διαχειριστείς. Ειδικά για τους ξένους παίκτες της ομάδας μας. Εύχομαι να τελειώσει αυτό που ζούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και να ασχολούμαστε πάλι με αγωνιστικά θέματά».

Για το πως λειτουργεί η Επισκοπή εν μέσω πανδημίας: «Υπήρξαν τρομερές δυσκολίες και το καλοκαίρι για να φτιάξουμε το ρόστερ. Είχαμε ένα στοιχειώδες πλάνο και δεν βιαστήκαμε να ξεκινήσουμε, περιμέναμε. Κάναμε τις καλύτερες επιλογές, τις οποίες στηρίζουμε. Έχουμε ένα μικρό, αλλά ισορροπημένο ρόστερ. Αυτή η περίοδος είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τους παίκτες σε αυτή την κατάσταση. Στο… μπάχαλο που ζούμε, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι συνθήκες στην ομάδα μας είναι καλές και προσπαθούμε να έχουμε καλές συνθήκες για όλους.

Υπάρχει μία τεράστια αβεβαιότητα και μία μεγάλη αναμονή. Κανείς δεν ξέρει τίποτα και δεν υπάρχει ενημέρωση, αλλά μόνο αμφιβολία. Κάναμε αυτή την βδομάδα και δύο μεταγραφές. Τον έναν (Γεωργούση) τον ξέρουμε και θα μας βοηθήσει και τον τερματοφύλακα (Δήμιζα), τον πήραμε γιατί προέκυψε ανάγκη μετά τον τραυματισμό του Καλογεράκη. Μπορεί να κάνουμε και άλλη μία προσθήκη στο ρόστερ».

Για το αν θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην σύσκεψη της Πέμπτης για τη Football League: «Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι μετά και από όσα έγιναν το καλοκαίρι, με τις αναδιαρθρώσεις και τις εκδικάσεις υποθέσεων κ.τ.λ, έχω σταματήσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Έχω κουραστεί να περιμένω εξελίξεις που δεν υπάρχουν. Ο,τι ακούω και εγώ. Όσον αφορά στην σύσκεψη της Πέμπτης και την αισιοδοξία ότι θα ξεκινήσουμε, να το δούμε για να το πιστέψουμε».

Για το πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα όταν αρχίσει: «Θα είναι ένα πρωτάθλημα – εξπρές. Λογικά χωρίς πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ. Θα είναι ένα γρήγορο… τουρνουά, εφόσον βέβαια και αν ξεκινήσει. Θα είναι αμφίρροπο. Κανείς δεν ξέρει τον άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα αποχής και αυτό διαμορφώνει άλλα δεδομένα για όλους».

Για το πως το βιώνει ο ίδιος: «Και ψυχολογικά είναι δύσκολο, αφού δεν είναι φυσιολογικό αυτό που ζούμε. Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για επιστροφή στη δράση. Όλοι είμαστε ταλαιπωρημένοι από αυτή την αναμονή. Και εγώ προσπαθώ να λειτουργώ σωστά και όχι… ότι να ‘ναι. Θέλει προσπάθεια αυτό αφού δεν πρέπει να χάσεις ψυχραιμία σου».

Για το αν υπάρχει λόγος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Λογικά δεν υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω τι γίνεται με το πρωτόκολλο και το υγειονομικό κομμάτι. Υπογράφτηκε και από την ομάδα μου το Πρωτόκολλο. Μαθαίνουμε ότι έχει συμπιεστεί η πανδημία στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί τα κρούσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε. Να παίξουμε και εμείς, όπως στο εξωτερικό, που είναι χειρότερα τα πράγματα και παίζουν όλες οι κατηγορίες».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved