Τυριακίδης: «Διαθέτουμε ποδοσφαιρική υγεία, από όλες τις απόψεις»

Τυριακίδης: «Διαθέτουμε ποδοσφαιρική υγεία, από όλες τις απόψεις»

Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών και των ανόδων τα τελευταία χρόνια για τον Αλμωπό Αριδαίας είναι ο Γιώργος Τυριακίδης, ο Σκυδραίος τεχνικός που έριξε «άγκυρα» στους «κυανόλευκους» και μακροημερεύει για μια πενταετία.

 

Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών και των ανόδων τα τελευταία χρόνια για τον Αλμωπό Αριδαίας είναι ο Γιώργος Τυριακίδης, ο Σκυδραίος τεχνικός που έριξε «άγκυρα» στους «κυανόλευκους» και μακροημερεύει για μια πενταετία και μίλησε στον «soccerpractor» για τη δύσκολη κατάσταση στην Πέλλα με τον κορωνοϊό, τη «διψασμένη» ποδοσφαιρικά περιοχή, τα ατού του Αλμωπού που δεν είναι άλλα από τον ενθουσιασμό και τις φιλοδοξίες, αλλά και το «στοίχημα» της καθιέρωσης στο επαγγελματικό στερέωμα.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Τυριακίδη:

-Ο Αλμωπός Αριδαίας μετά από πολλά χρόνια γύρισε στο επαγγελματικό στερέωμα, αλλά με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να το χαρεί και πολύ, ειδικά χωρίς τον κόσμο του, όπως σε όλα τα γήπεδα βέβαια…

«Ναι, η ομάδα έλειπε πολλά χρόνια από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχουμε προσδοκίες, δεν αρκούμαστε στα λίγα. Υπάρχει διάθεση, ψυχραιμία και υπομονή. Περιμένουμε την εκκίνηση και προσπαθούμε να διατηρηθούμε σε καλό επίπεδο αγωνιστικά, αλλά και να οργανωθούμε γενικότερα ως σωματείο. Ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε».

-Ποιο είναι το «όπλο» του Αλμωπού Αριδαίας;

«Διαθέτουμε ποδοσφαιρική υγεία, από όλες τις απόψεις. Ανεβήκαμε τη σκάλα των κατηγοριών με πολύ σταθερά βήματα, χωρίς πισωγυρίσματα. Δεν θέλουμε να είμαστε περαστικοί από την κατηγορία και έχουμε το υπόβαθρο για να το πετύχουμε, παρότι κάποιοι μπορεί να μην μας υπολογίζουν πολύ και να μας θεωρούν στους βασικούς υποψήφιους για υποβιβασμό στην εκκίνηση. Στα ατού θα συμπεριελάμβανα τον ενθουσιασμό και τη φιλοδοξία, ως ομάδα που έλειπε χρόνια από το προσκήνιο, αλλά και τη δίψα για διακρίσεις από ένα νεανικό ρόστερ. Έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και από τη στιγμή που άλλες παραδοσιακές δυνάμεις της Πέλλας παίζουν σε χαμηλότερες κατηγορίες, μπορούμε να αποτελέσουμε πόλο έλξης, τον ποδοσφαιρικό κράχτη και μαγνήτη του νομού, που εκπροσωπείται ξανά επαγγελματικά. Σε μια περιοχή που διψά για νέες διακρίσεις, με κορωνίδα αυτή τη στιγμή τον Αλμωπό, στην κορυφή της πυραμίδας. Ατού λοιπόν είναι η σπίθα, η διάθεση, και η φιλοδοξία. Έχουμε όλοι κίνητρα, από τη διοίκηση, ως τον πιο νεαρό παίκτη».

-Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα της Αριδαίας;

«Να πατήσουμε γερά στη Φούτμπολ Λιγκ, να μπούμε στο πνεύμα της κατηγορίας γρήγορα. Να καλλιεργήσουμε εμείς προσδοκίες για μεγαλύτερες στοχεύσεις μελλοντικά, να αφήσουμε το στίγμα μας. Μέσα από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα να καταξιωθούμε, να κερδίσουμε το σεβασμό, να κάνουμε όλους να μας υπολογίζουν και να μη μας υποτιμούν. Εννοείται ότι υπάρχουν στην κατηγορία ομάδες με άλλο στόχο, πιο έμπειρα ρόστερ, πιο μεγάλα μπάτζετ. Πιο έμπειρες στις μεγάλες κατηγορίες. Εμείς όμως έχουμε τα δικά μας αβαντάζ, που προανέφερα. Έχουμε πολλά όνειρα και στόχους, δεν είναι χαμηλό το ταβάνι μας και ο πήχης. Είναι τιμητική αυτή η 10άδα του Βορρά που μετέχουμε, ίσως έχει πιο παραδοσιακές δυνάμεις σε σχέση με το Νότο, ίσως σε σχέση ακόμα και με τις μισές περίπου ομάδες που φέτος θα παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2! Βαριά ονόματα και φανέλες, ιστορικές ομάδες και προμηνύεται ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, που δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από την αμέσως παραπάνω κατηγορία. Θα επιδιώξουμε λοιπόν όλους να τους δούμε στα μάτια, να είμαστε… σκληρό καρύδι. Να τους κοντράρουμε όλους με πίστη, με σεβασμό, αλλά χωρίς καθόλου φόβο. Να στοχεύουμε εμείς σε νίκες και η καλή πορεία είναι στο χέρι μας, με γρήγορη σωτηρία και εδραίωση στην κατηγορία».

-Μεταγραφικά θα κινηθείτε τον Ιανουάριο;

«Ναι, το ρόστερ δεν έκλεισε. Ψάχνουμε τουλάχιστον δυο προσθήκες, αλλά ελαφρώς το αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα λόγω συνθηκών. Κινούμαστε για απόκτηση επιθετικού και winger, βλέπουμε περιπτώσεις και από την ξένη αγορά, ενώ ίσως κινηθούμε και για κάτι ακόμα».

-Άλλωστε, η ομάδα από την ξένη αγορά έκανε δικούς της τους Αργεντινούς, Σοντά και Γκαγιέχο και τον Πορτογάλο Μιγκέλ Αρτούρ…

«Ναι, αλλά αποκτήσαμε και έμπειρους στην κατηγορία παίκτες, όπως οι Γκέσιος, Κουρούπης, Μπαξεβάνος και άλλοι. Κρατήσαμε έμπειρες μονάδες, γηγενείς παίκτες και πήραμε και ταλαντούχους, που μπορούν να δώσουν λύσεις στη νέα κατηγορία, όπως φάνηκε στα φιλικά. Έχουμε πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ και τις δυνατότητες του. Ήδη γινόμαστε μια δεμένη ομάδα, φαίνεται σε λεπτομέρειες, όπως το καλό κλίμα και ότι γελάμε στο… ζουμ, το πρόγραμμα της πλατφόρμας για τη συνεννόησή μας για τις καθημερινές προπονήσεις».

-Είστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του ρόστερ στις ιδιαίτερες συνθήκες, με προπονήσεις στις συνθήκες του κατ’ οίκον περιορισμού;

«Ναι, υπάρχει ικανοποίηση για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή. Τηρουμένων των αναλογιών, οι ατομικές προπονήσεις βγαίνουν όπως επιθυμούμε. Η καθημερινότητα κυλά όπως στις υπόλοιπες ομάδες, με διαδικτυακή παρακολούθηση και έλεγχο μέσω της τεχνολογίας. Τα παιδιά έφυγαν στις πατρίδες τους και υπάρχει συνεργασία με το γυμναστή μας, Γιώργο Σγούρδα. Φυσικά, αυτό δεν υποκαθιστά τις ομαδικές προπονήσεις στο γήπεδο, αλλά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα δε μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω».

-Ποια η δική σας άποψη για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί για την επανεκκίνηση;

«Ακούγονται πολλά για αυτό το θέμα, αλλά εξυπακούεται ότι δεν εξαρτάται από εμάς. Όταν μας πουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θεωρώ ότι μετά τις γιορτές θα αρχίσουμε προπονήσεις και ίσως στα τέλη του Γενάρη να αρχίσει και το πρωτάθλημα».

-Ποιες ομάδες θεωρείτε φαβορί στο Βόρειο όμιλο;

«Θα είναι ένα πολύ σύντομο πρωτάθλημα, αν είναι μόνο 18 αγωνιστικές και σίγουρα πολύ απρόβλεπτο. Είναι θέμα φόρμας, κατάστασης. Το ποιος θα έχει λιγότερες ατυχίες και απουσίες, λιγότερα σκαμπανεβάσματα, ποιος θα μπορεί να αναπληρώνει τα κενά. Να έχει επιλογές και ισορροπία. Οι περισσότεροι θεωρούν πρώτο φαβορί τη Βέροια και νομίζω ότι όντως έχει παίκτες με πολλές παραστάσεις στις δυο πρώτες κατηγορίες, που είναι πολυτέλεια για την τρίτη που θα παίξουμε. Πολλές ομάδες θα δώσουν μάχη για τα δυο προνομιούχα εισιτήρια ανόδου. Ομάδες που δήλωσαν οι ίδιες ότι θα πάνε για άνοδο και εκπροσωπούν πόλεις με ποδοσφαιρική παράδοση και κόσμο πίσω τους».

-Συμφωνείτε με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον αθλητισμό και αγγίζουν δυο επαγγελματικές κατηγορίες που δεν ξεκίνησαν ή τα θεωρείτε υπερβολικά;

«Δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε στις ομάδες τα επιδημιολογικά δεδομένα, ή τις κινήσεις των φορέων του ποδοσφαίρου. Δεν αποφασίζουν οι σύλλογοι. Ίσως μπορούσε να υπάρχει τροποποίηση στο εφαρμοζόμενο μοντέλο. Μπορεί στη Νότια Ελλάδα ας πούμε να μην έχει τόσα κρούσματα. Σε εμάς είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Το βιώνουμε καθημερινά στη Βόρεια Ελλάδα, το ίδιο και στην Πέλλα. Με απώλειες ανθρώπων, είναι ζωές. Άτομα που ξέραμε, στη γειτονιά, φίλοι, γνωστοί, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Δε γινόταν να μη παρθούν μέτρα».

-Υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού άλλωστε και στον Αλμωπό…

«Σχεδόν η μισή ομάδα μας πέρασε κορωνοϊό, περίπου το 50% του ρόστερ. Νοσήσαμε, το ζήσαμε, μας χτύπησε την πόρτα στους ίδιους. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι, κάναμε απανωτά τεστ, το αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά, ακολουθώντας τις οδηγίες. Στοίχισε η κατάσταση στο αθλητικό κομμάτι, αλλά καλώς πάρθηκαν τα μέτρα. Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο, δεν αποκόβεσαι από την κοινωνία. Ακόμα δε ξεμπερδέψαμε, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Να μπούμε σταδιακά και επιφυλακτικά σε προπονήσεις και αγώνες. Στο Βορρά υπάρχει… συναγερμός διαρκείας. Η κατάσταση χρήζει προσοχής, δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη και ίσως υπήρχε προκλητικότητα προς όλους αυτούς που έχασαν ανθρώπους τους, αν δεν άλλαζε απολύτως τίποτα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι παίκτες, αλλά το τι μεταφέρεται στον περίγυρό τους, ανθρώπους άλλων ηλικιών, ακόμα και εντός της ομάδας. Άλλωστε, αποδεικνύεται ότι αυτός ο ιός δεν αφορά συγκεκριμένη μόνο ηλικία».

-Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν οικονομική βοήθεια στην επανεκκίνησή τους…

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι οι ομάδες ζημιώνονται χωρίς να έχουν ευθύνη. Δεν πρέπει να αφεθούν στη μοίρα τους. Να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα οι φορείς και οι Πολιτεία. Ήδη ακούγονται φωνές, υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι ομάδες, όλες θα γονατίσουν και πολλές θα λυγίσουν από τις δυσκολίες. Θα είναι πρωταθλήματα με έξοδα και χωρίς έσοδα. Κλονίστηκαν άπαντες, όχι μόνο από πλευράς υγείας, αλλά και οικονομικά. Δεν το λες και δευτερεύον. Πολλοί θα έχουν θέμα επιβίωσης. Δε νομίζω ότι έχει άδικο κανείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους, ανάλογα τα συμφέροντα και την οπτική γωνία του καθενός».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved