Χατζηνικήτας: Επικίνδυνη και ανέφικτη η συνέχεια

Χατζηνικήτας: Επικίνδυνη και ανέφικτη η συνέχεια

Ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος Μιχάλης Χατζηνικήτας μίλησε σε εφημερίδα της Ρόδου, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη και ανέφικτη τη συνέχεια των πρωταθλημάτων.

Το ποδόσφαιρο έχει… κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού και όλοι βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων. Οι προπονήσεις του ΓΑΣ Ιάλυσος έχουν ανασταλεί, με τους «τοξοβόλους» να περιμένουν τα νεώτερα, για το αν θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Football League. Ο… ισχυρός άνδρας του ΓΑΣ Ιάλυσος και εκ των εκπροσώπων της Football League στο Δ.Σ. της Ένωσης Super League 2 και Football League Μιχάλης Χατζηνικήτας, μίλησε στην εφημερίδα Δημοκρατική.

Ο έμπειρος παράγοντας χαρακτήρισε επικίνδυνο και ανέφικτο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, δήλωσε ότι μία νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα διορθώσει το λάθος της προηγούμενης Κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση ωστόσο να δοθούν κίνητρα σε παράγοντες και ομάδες, ενώ ζήτησε διαφορετική αντιμετώπιση για τις νησιωτικές ομάδες.

Αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μιχάλης Χατζηνικήτας δήλωσε: «Να ευχηθώ δύναμη, υπομονή και υγεία σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που περνάμε με τον κορωνοϊό, όμως αν πειθαρχήσουμε στις εντολές, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
Το ποδόσφαιρο πλέον πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχει η υγεία όλων μας».

Για την επιστροφή των ομάδων σε ρυθμούς πρωταθλημάτων: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΠΟ, της Κυβέρνησης και των ειδικών για το αν θα επιστρέψουμε στην ενεργό δράση και πότε. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή».

Για την οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας: «Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία, μας ακουμπά όλους και είναι άγνωστη η επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μία ομάδα, είτε επαγγελματική, είτε ερασιτεχνική θα είναι βιώσιμη οικονομικά όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Αν πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα: «Όσον αφορά στην επιστροφή στην ενεργό δράση και το αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα για να ολοκληρωθούν, πιστεύω ότι αυτό είναι επικίνδυνο και ανέφικτο. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των φιλάθλων και όλων όσων βρίσκονται στις ομάδες; Αν υπάρχει κάποιο κρούσμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα, πείτε μου ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι όλα θα κυλήσουν ομάδα; Κανείς!».

 


Για τη σεζόν 2019-2020: «Η χρονιά που πέρασε για τις πρωταθλήτριες και όσες ομάδες προβιβάστηκαν από τα μπαράζ, συγκροτώντας την Football League με 14 συλλόγους, ήταν μια χαμένη χρονιά, καθώς ουσιαστικά δεν ανέβηκαν οι ομάδες στην κατηγορία που θα έπρεπε. Ήταν λάθος η απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και εκτός αυτού, όσα μας υποσχέθηκε δεν τα υλοποίησε και οι ομάδες βρέθηκαν εκτεθειμένες».

Για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης:
«Όλα όσα ακούγονται για νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών, θεωρώ ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διορθωθεί το λάθος της προηγούμενης Κυβέρνησης. Η αναδιάρθρωση πιστεύω ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου και των ομάδων. Βέβαια η νέα αναδιάρθρωση θα πρέπει να περιλαμβάνει και οικονομικά οφέλη για τις ομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Θα πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα στους παράγοντες και τις ομάδες, προκειμένου να βρουν την δύναμη να συνεχίσουν. Ιδιαίτερα οι νησιωτικές ομάδες θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τις ομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα έξοδα διαιτησίας, μετακινήσεων και ποδοσφαιριστών είναι πολλά περισσότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας μας. Το μεγαλύτερο μπάτζετ των νησιωτικών ομάδων διατίθεται σε διαιτητές και μετακινήσεις. Η πολιτεία, η λίγκα, η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνουν κάτι για να διορθώσουν αυτή την αδικία ανάμεσα στις νησιωτικές και στις υπόλοιπες ομάδες. Θα πρέπει να αναλάβουν, με κάποιο τρόπο, ορισμένα έξοδα για τους συλλόγους των νησιών».

Ο Μιχάλης Χατζηνικήτας ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Κλείνοντας, να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία, να προσέχουμε, να μένουμε σπίτι, έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί, έχοντας την υγεία μας. Να ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία σε όλο τον κόσμο».Euroleague: Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 93-60
Euroleague: Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 93-60
Χάντμπολ: Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Διομήδη
Χάντμπολ: Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Διομήδη
Άρης: Θέλει κορυφαίο πρωτάθλημα ο Λουίς Πάλμα
Άρης: Θέλει κορυφαίο πρωτάθλημα ο Λουίς Πάλμα
Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Γιώργο Γιακουμάκη με επικό βίντεο αεροπειρατείας! (vids)
Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Γιώργο Γιακουμάκη με επικό βίντεο αεροπειρατείας! (vids)