Ολυμπιακός-Ναντ 0-2:  «Αχίλλειος πτέρνα» το «Γ. Καραϊσκάκης» (photos+videos)
Eurokinissi

Ολυμπιακός-Ναντ 0-2: «Αχίλλειος πτέρνα» το «Γ. Καραϊσκάκης» (photos+videos)

Ολυμπιακός-Ναντ: Πικρό φινάλε για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη εντός έδρας ήττα (2-0) σε ισάριθμα ματς του ομίλου, δίνοντας την ευκαιρία στους Γάλλους να συνεχίσουν στο Europa League.

Ολυμπιακός-Ναντ. Το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, φανέρωσε για μία ακόμα φορά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία των Πειραιωτών ήταν η έδρα τους.

Το φαληρικό γήπεδο μπορεί στο παρελθόν να έχει «γευτεί» μεγάλες στιγμές δόξας, όμως, τη φετινή χρονιά αποτέλεσε την «Αχίλλειο πτέρνα» για το «συγκρότημα» του Μεγάλου Λιμανιού. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στον όμιλο του Europa League χωρίς κάποια νίκη, αλλά το χειρότερο είναι πως γνώρισε τρεις εντός έδρας ήττες.

Πλέον, άπαντες στον Πειραιά καλούνται να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα, η οποία βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ντέρμπι της Κυριακής (06/11) με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σ’ αυτό το ματς, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Μίτσελ, αν θέλει να παραμείνει στο κυνήγι της κορυφής.

Η εξέλιξη του αγώνα

Πολύ γρήγορα θα περάσει στην ιστορία το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο ομάδες παρουσίασαν θέαμα κάτω του μετρίου, με τις καλές στιγμές να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, κερδίζοντας πολλές στημένες φάσεις. Μάλιστα, μόλις στο 2’ ο Γκεσάν σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η πρώτη απειλή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 6’ με το σουτ του Μπόουλερ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Ουί Τζο Χουάνγκ πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, όμως, στο 19’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί από κοντά βρήκε σε ετοιμότητα τον Λαφόν που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπόουλερ ήταν αυτός που απείλησε και πάλι, αλλά για μία ακόμα φορά ο πορτιέρο της Ναντ ήταν στη σωστή θέση.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 27’ έπειτα από ωραία ενέργεια του Ανδρέα Μπουχαλάκη ο Ουί Τζο Χουάνγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Νοτιοκορεάτης δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, έπειτα από την απόκρουση του Λαφόν στο σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Πάντως, η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τη Ναντ, όταν στην εκπνοή, ο Γκαναγκό πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ίδιο μοτίβο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Η Ναντ βγήκε και πάλι με διάθεση να ψάξει το γκολ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Στο 53’ ο Κωνσταντής Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Άπια, κάτι που έκανε και επτά λεπτά αργότερα, σε προσπάθεια του Γκαναγκό. Η… απάντηση για τους Πειραιώτες ήρθε στο 63’ με το μακρινό σουτ του Πιέρ Κουντέ, όμως, ο Λαφόν έδιωξε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στην «επανάληψη».

Αντίθετα, η Ναντ, υπό την πίεση της νίκης, ελέω των ελπίδων που είχε για τη δεύτερη θέση, άρχισε να εμφανίζεται πιο επιθετική. Στο 77’ ο Μπαμπά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ.

Ο Μπλαζ ήταν αυτός που κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Μοχάμεντ με καρφωτή κεφαλιά από τον άξονα, έγραψε το 1-0.

Μάλιστα, στο 85’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα ευκαιρία, με την κεφαλιά του Σισοκό που πέρασε άουτ και τελικά «κλείδωσαν» το «τρίποντο» μ’ ένα πανέμορφο πλασέ του Μπλαζ στο 90’ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Μάλιστα, οι Γάλλοι πήραν το «εισιτήριο» για τα play offs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν μία από τις ομάδες που «υποβιβάζονται» από το Champions League, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου, η Καραμπάχ έμεινε στο 1-1 με την Φράιμπουργκ και θα συνεχίσει στο Conference League.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (61΄ Σισέ), Ρέτσος, Βρουσάι (46΄ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (85΄ Αβιλα), Αμπ. Καμαρά (69΄ Μαρσέλο), Ουί-Τζο, Ελ Αραμπί (46΄ Σαπουντζής).

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόν, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουάζ, Φάμπιο (5΄ Άπια), Σισοκό, Μουτουσαμί (73΄ Τσιριβέγια), Σιμόν (46΄ Μπλας), Γκεσάν (80΄ Κοκό), Γκαναγκό (73΄ Μπαμπά), Μοχάμεντ.



Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved