Europa League: Έκλεισαν τα εισιτήρια της επόμενης φάσης - Όλα τα αποτελέσματα

Europa League: Έκλεισαν τα εισιτήρια της επόμενης φάσης - Όλα τα αποτελέσματα

Europa League: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν ηττήθηκε (1-1) ούτε στην Κωνσταντινούπολη και πήρε την πρωτιά του ομίλου που βρίσκεται και ο Ολυμπιακός 

Στον όμιλο... φωτιά (3ο) Σπαρτάκ Μόσχας και Νάπολι πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ η Σοσιεδάδ «έπαιξε τα ρέστα της» στο 2ο γκρουπ, όπου με το εμφατικό 3-0 «έριξε» στην 3η θέση την Αϊντχόφεν και θα παίξει στα play off του Europa League.

Πραγματικό ντέρμπι έγινε στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», όπου η Νάπολι επιβλήθηκε της... μισής (λόγω κορονοϊού) Λέστερ με 3-2 και πήρε την 2η θέση του 3ου ομίλου και το «εισιτήριο» για τα play off. Οι «αλεπούδες» (3η θέση) θα παίξουν μπαράζ για να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Conference League. Ο Μανωλάς μπήκε στο 78ο λεπτό αντί του Ντέμε.

Την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση από το 3ο γκρουπ για την επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε η Σπαρτάκ Μόσχας με το «διπλό» στη Βαρσοβία επί της Λέγκια (1-0), η οποία έμεινε 4η κι αποκλείστηκε.

Απέναντι στην ουραγό του 1ου ομίλου, Μπρόντμπι, η Σπάρτα Πράγας δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 2-0 και να πάρει το «εισιτήριο» για τα play off του Conference League, σε αντίθεση με τους Δανούς που αποκλείστηκαν.

Τα πράγματα στις δύο πρώτες θέσεις είχαν ξεκαθαρίσει από νωρίτερα και το αποψινό 1-1 στο ντέρμπι της Λιόν με την Ρέιντζερς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι Γάλλοι είχαν ήδη προκριθεί απευθείας (ως πρώτοι) στους «16», ενώ οι πρωταθλητές Σκωτίας θα παίξουν στα play off για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Στον «τελικό» για την 2η θέση του 2ου γκρουπ, η Σοσιεδάδ έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το ματς και με το 2-0 επί της Αϊντχόφεν, πήρε το «εισιτήριο» για τα play off του Europa League, ενώ οι Ολλανδοί (3η θέση) θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν στο Conference.

Την πρώτη θέση και το «εισιτήριο» για τους «16» είχε εξασφαλίσει η Μονακό και το 1-1 στην Αυστρία με την ουραγό Στουρμ Γκρατς δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου, καθώς με το 1-1 που απέσπασε στην Πορτογαλία με την Μπράγκα, εξασφάλισε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League, ενώ οι γηπεδούχοι θα δώσουν μάχη στα play off της διοργάνωσης.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της ουραγού Λουντογκόρετς με την Μίντιλαντ (0-0), με τους Δανούς να προκρίνονται στα play off του Conference League.

Το βαθμό που ήθελε για να πάρει την πρώτη θέση και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση πήρε η Γαλατασαράι στο «Ολίμπικο» με την Λάτσιο (0-0). Οι «λατσιάλι» προκρίθηκαν στα play off, ενώ η τρίτη Μαρσέιγ (νίκησε 1-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας) θα παίξει στα play off του Conference League.

Τα πάντα είχαν κριθεί στον 7ο όμιλο από την 5η αγωνιστική και όλα τα ματς δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Λεβερκούζεν, η οποία είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση έκανε «αγγαρεία» με την Φερεντσβάρος (αποκλείστηκε) στην Ουγγαρία, όπου οι Μαγυάροι έκλεισαν με νίκη γοήτρου την εφετινή πορεία τους στην Ευρώπη (1-0), ενώ στην Γλασκώβη η τρίτη του γκρουπ Σέλτικ (play off Conference League) πήρε τη νίκη γοήτρου επί της δεύτερης Μπέτις (play off Europa League) με το «χορταστικό» 3-2.

Απέναντι στην «αδιάφορη» βαθμολογικά, Γουέστ Χαμ (είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους «16») η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο και με το γκολ του Όρσιτς στο ξεκίνημα του ματς στο Λονδίνο, οι Κροάτες επικράτησαν 1-0 και πήραν την 2η θέση του 8ου ομίλου και το δικαίωμα να παίξουν στα play off.

Η έκπληξη στο 8ο γκρουπ έγινε στο Βέλγιο, όπου η Ραπίντ Βιέννης με τον Ταξιάρχη Φούντα στον πάγκο, νίκησε 1-0 την Γκενκ, τερμάτισε 3η και θα παίξει στα play off του Conference League, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που αποκλείστηκαν, αν και θα συνέχιζαν ακόμη και με ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπάρτα Πράγας-Μπρόντμπι 2-0 (43΄ Χάντσκο, 49΄ Χλόζεκ)
Λιόν-Ρέιντζερς 1-1 (49΄αυτ. Μπάσεϊ - 42΄ Ράιτ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Λιόν 16
Ρέιντζερς 8
Σπάρτα Πράγας 7
Μπρόντμπι 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Σοσιεδάδ-Αϊντχόφεν 3-0 (43΄πεν,62΄. Οϊαρθάμπαλ, 90΄+3 Σόρλοτ)

Στουρμ Γκρατς-Μονακό 1-1 (7΄ Γιάντσχερ - 31΄ Βόλαντ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Μονακό 12
Σοσιεδάδ 9
Αϊντχόφεν 8
Στουρμ Γκρατς 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Λέγκια Βαρσοβίας-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1 (17΄ Μπακάεφ)

Νάπολι-Λέστερ 3-2 (4΄ Ουνάς, 24΄, 53΄ Ελμάς - 27΄ Έβανς, 33΄ Ντιούσμπερι-Χολ)

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Σπαρτάκ Μόσχας 10
Νάπολι 10
Λέστερ 8
Λέγκια Βαρσοβίας 6

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0 (7΄ Μπαλικβισά)

Φενερμπαχτσέ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (42΄ Μπερίσα - 30΄ Σο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Αϊντραχτ Φρ. 12
Ολυμπιακός 9
Φενέρμπαχτσε 6
Αντβέρπ 5

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λάτσιο - Γαλατασαράι 0-0

Μαρσέιγ - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0 (35’ Μίλικ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Γαλατασαράι 12
Λάτσιο 9
Μαρσέιγ 7
Λοκομοτίβ Μ. 2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Λουντογκόρετς - Μίντιλαντ 0-0
Μπράγκα - Ερυθρός Αστέρας 1-1 (52’ Γκαλένο - 70’ πεν. Κατάι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Ερυθρός Αστέρας 11
Μπράγκα 10
Μίντιλαντ 9
Λουντογκόρετς 2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Σέλτικ - Μπέτις 3-2 (3’ Γουέλς, 71’ Χέντερσον, 78’ πεν. Τέρνμπουλ - 69’ αυτ. Μπέιν, 75’ Μπόρχα Ιγλέσιας)
Φερεντσβάρος - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0 (82’ Λαϊντούνι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Λεβερκούζεν 13
Μπέτις 10
Σέλτικ 9
Φερεντσβάρος 3

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκενκ - Ραπίντ Βίεννης 0-1 (29’ Λιούμπισιτς)

Γουέστ Χαμ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1 (4’ Ορσιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Γουέστ Χαμ 13
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 10
Ραπίντ Βιέννης 6
Γκενκ 5



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved