Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0: Τικίνιο ο «λυτρωτής» και πάει για πρωτιά (photos+videos)

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0: Τικίνιο ο «λυτρωτής» και πάει για πρωτιά (photos+videos)

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: «Δήμιος» των Τούρκων «ντύθηκε» ο Τικίνιο Σοάρες, καθώς με δικό του τέρμα στο 90’ οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0, εξασφάλισαν τη συνέχεια στο Europa League και βλέπουν ακόμα και την πρωτιά του ομίλου.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να μην είχε την απαραίτητη… φρεσκάδα και τις κατάλληλες επιλογές στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο, ευτύχησε να δει τον Βραζιλιάνο επιθετικό να «χτυπάει» στην εκπνοή στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας διπλασίασαν τις νίκες τους επί των «καναρινιών» της Πόλης και παράλληλα εξασφάλισαν τη συνέχεια στο Europa League, αυξάνοντας τη διαφορά τους στους 4 βαθμούς, ενώ παράλληλα, με την ισοπαλία της Άιντραχτ 2-2 με την Αντβέρπ στην Φρανκφούρτη, μείωσαν την απόσταση στους 2 πόντους από τους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να μένουν… ζωντανοί στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Στην αυλαία των ομίλων, στις 9 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Βέλγιο για τον αγώνα κόντρα στην Αντβέρπ, που έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου και δεν έχει ελπίδες για το Conference, τη στιγμή που η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί την Άιντραχτ, με τους Γερμανούς να χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να «σφραγίσουν» την πρωτιά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρώτη απειλή στην αναμέτρηση. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μασούρας κινήθηκε ωραία από τα πλάγια, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Αγκιμπού Καμαρά που ακολουθούσε, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή, με αποτέλεσμα να… περάσει μία επικίνδυνη στιγμή για την εστία των φιλοξενούμενων.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι «πάτησαν» και πάλι την αντίπαλη περιοχή με τον Ονιεκούρου, ο οποίος δεν… παράτησε τη φάση, θέλησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Τισεράν, βρέθηκε στο έδαφος, έπειτα από πάτημα του τελευταίου, αλλά ο Λαόθ έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στην συνέχεια, το «συγκρότημα» του Βίτορ Περέιρα προσπάθησε να αντιδράσει και έψαξε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βατσλίκ, αλλά στο 18ο λεπτό, ο Καχβετζί έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι Τούρκοι έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή των Πρωταθλητών Ελλάδας, με τον Ρόσι να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπερίσα στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς πίεση, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 21ο λεπτό. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μασούρας σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, κατέληξε στον Λαλά που έπιασε νέο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Εζέρ.

Οι Πειραιώτες είχαν δώσει σαφώς χώρο στους φιλοξενούμενους, θέλοντας να τους «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και έδιναν την ευκαιρία στα «καναρίνια» να επιτίθενται. Πάντως, στο 32’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ σε μία περίεργη φάση, όταν ο Σόσα θέλησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Ελ Αραμπί, πήρε πορεία προς την εστία και ο Εζέρ έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, ο Μαροκινός ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, όταν στο 38’ πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ονιεκούρου, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Εζέρ, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, το φάουλ του Μπερίσα δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ.

Τον… έστρωσε ο Μπουχαλάκης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Άφησε στα αποδυτήρια τον Μαντί Καμαρά που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ενώ αντί του Χένρι Ονιεκούρου έβαλε τον Ρόνι Λόπες. Μάλιστα, η επιλογή του Έλληνα μέσου ήταν καθοριστική, καθώς η είσοδός του ηρέμησε τον Ολυμπιακό στο χώρο του κέντρου και βοήθησε σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ήταν για τους Τούρκους, όταν στο 53' ο Σόσα έκανε την ενέργεια, ο Γιαντάς έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παπέ Σισέ έκανε το μακρινό σουτ, χωρίς να απειλήσει τον Εζέρ που μπλόκαρε εύκολα.

Στα επόμενα λεπτά, οι Πειραιώτες διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζητούσαν τους κατάλληλους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Στο 75’ ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λόπες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Λαλά που ήταν μόνος του, δεν έκανε το σουτ όπως ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα άουτ.

Συνέχισε να πιέζει

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να πιέζουν. Μάλιστα, στο 81’ ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε και το τελευταίο του… χαρτί, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να δίνει τη θέση του στον Τικίνιο Σοάρες. Στο 86’ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Βαλμπουενά, που έπιασε νέο σουτ, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο, λόγω κόντρας και κατέληξε κόρνερ.

Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε τελικά στην εκπνοή του αγώνα. Ο Εμβιλά ήταν αυτός που έκανε την κάθετη στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Τικίνιο στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Εζέρ, γράφοντας το 1-0 και βάζοντας… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Europa League: Μάχη για την πρωτιά Ολυμπιακός και Άιντραχτ - H βαθμολογία του ομίλου (videos+photos)

Europa League: Μάχη για την πρωτιά Ολυμπιακός και Άιντραχτ - H βαθμολογία του ομίλου (videos+photos)

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Πονοκέφαλος με Παπασταθόπουλο - Τραυματίστηκε και αποχώρησε

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Πονοκέφαλος με Παπασταθόπουλο - Τραυματίστηκε και αποχώρησε

MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Serie A: Πρωταθλήτρια η Ίντερ - Έκανε φιέστα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Μίλαν
Serie A: Πρωταθλήτρια η Ίντερ - Έκανε φιέστα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Μίλαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved