Europa League: Τα αποτελέσματα και όλα τα γκολ από τους αγώνες των «16» (videos)

Europa League: Τα αποτελέσματα και όλα τα γκολ από τους αγώνες των «16» (videos)

Europa League: Δείτε όλα τα αποτελέσματα και τα γκολ από τα πρώτα ματς της φάσης των «16» της διοργάνωσης

Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League είναι η Αρσεναλ που νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-1 στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Αρτέτα πήρε σπουδαία νίκη και σκορ πρόκρισης χάρη στα γκολ των Έντεγκααρντ (34΄), Γκάμπριελ (79΄) και Ελνένι (85΄). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ελ Αραμπί (58΄) και θα ταξιδέψουν την άλλη εβδομάδα (18/03) στο Λονδίνο με σκοπό να κυνηγήσουν ένα… θαύμα.

Ενας φαινομενικά πολύ δύσκολος αγώνας εξελίχθηκε σε περίπατο για τη Ρόμα που νίκησε 3-0 τη Σαχτάρ και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Europa League. Πολύ κοντά στην πρόκριση είναι και η Τότεναμ μετά το 2-0 -έργο Χάρι Κέιν- επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Γρανάδα της Μόλντε, που όπως φαίνεται δεν θα καταφέρει να πετύχει ακόμα μία έκπληξη.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς στο «Σαν Σίρο» άφησαν Γιουνάιτεντ και Μίλαν μετά το 1-1 στο «Όλντ Τράφορντ», η Βιγιαρεάλ και ο Άγιαξ «κλείδωσαν» ουσιαστικά από τις πρώτες αναμετρήσεις το «εισιτήριο» για τους «8» του Europa League, ενώ η Ρέιντζερς έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Σλάβια Πράγας.

Ο Δανός αμυντικός, Σιμόν Κιάερ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» της Γιουνάιτεντ και με το τελικό 1-1 έδωσε στη Μίλαν το μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Αμάντ Ντιαλό στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έβαλε τους «κόκκινους διαβόλους» μπροστά στο σκορ. Ο 18χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» μετά την μεταγραφή του από την Αταλάντα τον περασμένο Ιανουάριο.

Από το πρώτο κιόλας ματς με Ντιναμό Κιέβου η Βιγιαρεάλ φρόντισε να «καθαρίσει» με την υπόθεση πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Στο «Ολιμπίνσκι» το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε με 2-0 και, πλέον, η ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (18/03) στο «Κεράμικα» έχει (ουσιαστικά) αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση του Europa League σκέφτεται από σήμερα ο Άγιαξ, μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Γιουνγκ Μπόις στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας «καθάρισαν» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με τα τέρματα των Κλάασεν, Τάντιτς και Μπρομπέι, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 82ο λεπτό.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ρέιντζερς μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Σλάβια Πράγας, σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Στάντσιου και Χελάντερ. To αήττητο της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ καλά κρατεί.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων των «16» του Europa League:
Ολυμπιακός-Αρσεναλ 1-3 (58΄ Ελ Αραμπί - 34΄ Έντεργκααρντ, 79΄ Γκάμπριελ, 85΄ Ελνένι)


Σλάβια Πράγας-Ρέϊντζερς 1-1 (7΄ Στάντσιου - 36΄ Χελάντερ)


Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Μίλαν 1-1(50΄ Ντιαλό - 92΄ Κιάερ)


Ντιναμό Κιέβου-Βιγιαρεάλ 0-2 (30΄ Τόρες, 56΄ Αλμπιόλ)


Αγιαξ-Γιουνγκ Μπόϊς 3-0 (62΄ Κλάασεν, 82΄ Τάντιτς, 90΄+2 Μπρομπέι)


Γρανάδα-Μόλντε 2-0 (26΄ Μολίνα, 76΄ Σολντάδο)


Τότεναμ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (25΄, 70΄ Κέιν)


Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-0(23΄ Πελεγκρίνι, 73΄ Ελ Σαράουι, 77΄ Μαντσίνιο).


Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την επόμενη Πέμπτη 18/3



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved