Europa League – 9ος όμιλος: Πρόκριση για τη Μακάμπι του Δώνη!

Europa League – 9ος όμιλος: Πρόκριση για τη Μακάμπι του Δώνη!

Europa League: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη στους «32» της διοργάνωσης μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σίβασπορ την οποία… πέταξε εκτός!

Σπουδαία πρόκριση για την… Ελληνική Μακάμπι Τελ Αβίβ! Κι αυτό επειδή εκεί είναι προπονητής ο Γιώργος Δώνης, μαζί με το επιτελείο τους φυσικά! Η ομάδα απ’ το Ισραήλ που επανήλθε φέτος στους ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, προχωρά στο Europa League αφού προκρίθηκε στη φάση των «32»!

Το σύνολο του Γιώργου Δώνη επιβλήθηκε της Σίβασπορ 1-0 για την τελευταία αγωνιστική και «σφράγισε» το εισιτήριό της, με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στον 9ο όμιλο! Τερματίζοντας δεύτερη πίσω απ’ τη Βιγιαρεάλ!

Το πρώτο μέρος έδειχνε να είναι αρκετά νευρικό. Η Μακάμπι έχοντας έτσι κι αλλιώς το πλεονέκτημα με το μέρος της, προσπάθησε και κατάφερε να είναι συμπαγής. Οι Τούρκοι απ’ την άλλη θέλησαν να βγουν στην επίθεση, χωρίς όμως να παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα. Απλά είχαν την υπεροχή.

Παρ’ όλα αυτά το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο και «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Τα δεδομένα δεν έδειχναν να αλλάζουν αναφορικά με την προσέγγιση των δύο ομάδων. Χάθηκαν 1-2 ευκαιρίες εκατέρωθεν μέχρι να φτάσει το 67ο λεπτό και το γκολ των γηπεδούχων!

Ο Σαμπορίτ βρήκε δίχτυα, με τον αριστερό μπακ της Μακάμπι να κάνει ωραία κίνηση και να εξαπολύει ένα εξαιρετικό σουτ για να δώσει το προβάδισμα στους Ισραηλινούς!

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Μακάμπι διαχειρίστηκε το αποτέλεσμά της, η Σίβασπορ προσπάθησε να πιέσει, αλλά ήταν έντονη η νευρικότητά της καθώς ο αποκλεισμός πλέον… της χτυπούσε την πόρτα! Έτσι το 1-0 για την ομάδα του Τελ Αβίβ «σφράγισε» τις προσπάθειες στον αγωνιστικό χώρο!

Όπως είναι λογικό αυτή η επιτυχία πιστώνεται στον Γιώργο Δώνη, καθώς υπό τις οδηγίες του η Μακάμπι συνεχίζει στη διοργάνωση σε έναν όμιλο που πολλοί την είχαν ίσως και φαβορί για την 4η θέση!

Θυμίζουμε πως η αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Καραμπάγκ δεν έγινε, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα απ’ το Αζερμπαϊτζάν. Όμως έτσι κι αλλιώς δεν επηρεάζει σε κάτι τον όμιλο, καθώς οι Ισπανοί είναι πρώτοι σε κάθε περίπτωση ενώ η Καραμπάγκ τελευταία.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τερμάτισε με 11 βαθμούς στον όμιλο, αφήνοντας πίσω της τη Σίβασπορ με 6. Μάλιστα οι Ισραηλινοί νίκησαν και τα δύο παιχνίδια με τους Τούρκους, οπότε η πρόκρισή τους ήταν πέρα για πέρα δίκαιη!

ΜΑΚΑΜΠΙ: Τένεμπαουμ, Καντίλ, Ερνάντεζ, Τίμπι, Σαμπορίτ (85’ Γεϊνί), Πέρεζ, Γκολάσα (74’ Μπεν Χαϊμ), Γκλέιζερ, Μπιτόν (63’ Νταβιτζάντα), Κοέν (74’ Ρικάν), Πέσιτς (85’ Μπλάκμαν)

ΣΙΒΑΣΠΟΡ: Σαμάσα, Γιαλτσίν, Κανέρ, Απιντακογιέ, Καμαρά, Κλαουντεμιρ (63’ Κονέ), Φαϊρ, Γκραντέλ, Αρσλάν, Καγιοντέ, Γιαταμπαρέ



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved