Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1: Άφαντος στον «τελικό» και πικρός αποκλεισμός (videos+photos)

Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1: Άφαντος στον «τελικό» και πικρός αποκλεισμός (videos+photos)

Ομόνοια-ΠΑΟΚ: Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, ηττήθηκε με 2-1 στην Κύπρο και αποχαιρέτησε άδοξα το Europa League, βυθίζοντας τις ελπίδες της Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και οδηγήθηκε σε μια ακόμα ευρωπαϊκή αποτυχία! Τη στιγμή που κρατούσε την τύχη στα χέρια του, μετά την επιβλητική νίκη στην Τούμπα επί της Αϊντχόφεν, αλλά ακόμα και μετά την ήττα από τους Ολλανδούς πριν από μία εβδομάδα (παρότι προηγήθηκε 0-2), δεν κατάφερε να κάνει το απαραίτητο.
 
Να κερδίσει την Ομόνοια στην Κύπρο, ώστε να θέλει μια ακόμα νίκη με την Γρανάδα στην Τούμπα, ώστε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. Αντ' αυτού ηττήθηκε με σχεδόν κάτω τα χέρια με 2-1 από τους Κύπριους και σε συνδυασμό με το 1-0 της PSV στην Ισπανία επί της Γρανάδας, αποκλείστηκε.
 
Στο... κυνήγι από την αρχή
 
Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτική, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν εμφάνισε την αποφασιστικότητα και τη συγκέντρωση που ήθελε ένας τέτοιος «τελικός».

Η ομάδα του Γκαρσία μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, δέχθηκε δύο φάσεις στο 5λεπτο και αντί να ξυπνήσει, τελικά η τρίτη ευκαιρία ήταν και η φαρμακερή. Στο 9' ο Σενέ έκανε το σουτ για την Ομόνοια, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε προσωρινά, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά και ο Κακουλής έκανε το 1-0. 

 
Ο ΠΑΟΚ με το εις βάρος του σκορ προσπάθησε να γίνει επιθετικός και στο 23' σουτ του Ζίφκοβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν σημάδια ανάκαμψης και έπαιξαν όπως όφειλαν για την κρισιμότητα του αγώνα, μόνο για 20-25 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Πίεσαν και παρότι δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις στο 39' έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από άψογη συνεργασία Ουαγκέ, Ελ Καντουρί και Ζίφκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Τζόλη ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

 

 

Μάλιστα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και για ένα πεντάλεπτο πήγε να εκμεταλλευτεί το momentum και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 40' ο Αγγλος ρέφερι Πόουλσον θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι εις βάρος της Ομόνοιας, όταν ο Σφιντέρσκι από μαρκάρισμα των γηπεδούχων βρέθηκε στο έδαφος.

Έμοιαζε να... μην μπορεί

Ο Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα του, βάζοντας τον Μουργκ αντί του Σβαμπ και τον Γιαννούλη αντί του Ουαγκέ, με τη δεύτερη αλλαγή να είναι εντελώς λανθασμένη, μιας και ο Ουαγκέ ήταν από τους πιο απειλητικούς παίκτες στο πρώτο μέρος.

Στο 47' ο Ελ Καντουρί πλησίασε στο δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 50' η Ομόνοια έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Σενέ από λάθος του Κρέσπο, σουταρε αρχικά και απομάκρυνε σωτήρια ο Ζίφκοβιτς και στην επαναφορά της μπάλας ο Τζιωνής σουταρε στο δοκάρι του ΠΑΟΚ, με τον Ζίφκοβιτς να βάζει ξανά το χέρι του.

Στο 55' ο Φαμπιάνο δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα σε σουτ του Μουργκ, αλλά όταν αυτή έφτασε στον Σφιντέρσκι ούτε και ο Πολωνός δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Πριν την συμπλήρωση μιάς ώρας παιχνιδιού και ο Μπεργκ από το "τιμόνι" της Ομόνοιας προχώρησε σε τριπλή αλλαγή που δεν φάνηκε να ενδυναμώνει την ομάδα του καθώς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να κυριαρχεί στην δημιουργία, έχοντας μάλιστα στο 60λεπτο 10 κόρνερ έναντι 1 της κυπριακής ομάδας και κατοχή της μπάλας 73% έναντι 27% των γηπεδούχων.

Στο 83' ωστόσο ο Ελ Καντουρί έπεσε απρόσεκτα πάνω στον Λοϊζου στην περιοχή (έπεσε έξυπνα ο Κύπριος) ο Αγγλος ρέφερι σφύριξε το πέναλτι και ο Τζόρντι Γκόμες με εύστοχη εκτέλεση ανέβασε το σκορ στο 2-1 για την Ομόνοια.

 

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη των Κυπρίων και το τελικό 2-1 ψαλλιδίζει τις προοπτικές του ΠΑΟΚ που πλέον πρέπει να αφοσιωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Kίτρινες: Σενέ, Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Αντ. Ζίφκοβιτς, Γιαννούλης,

OMONOIA (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Κούσουλος (59' Τζόρντι Γκόμεζ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59' Λέκσιακς), Λοΐζου (85' Ασάντε), Τζιωνής, Βίτορ Γκόμες, Κακουλλής (20' Σέχου), Σενέ (59' Ντουρίς).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (46' Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ (46' Μουργκ), Τσιγγάρας (79' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ GALLERY:



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved