Αμπέλ Φερέιρα: «Χωρίς φαβορί ο όμιλος, θέλουμε να πετύχουμε»!

Αμπέλ Φερέιρα: «Χωρίς φαβορί ο όμιλος, θέλουμε να πετύχουμε»!

Μεγάλη ευκαιρία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο να… ορθοποδήσει η ύπαρξη τριών ομάδων στη φάση των ομίλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως επισήμανε ο Αμπέλ Φερέιρα-«Έχουμε ματς που θα μεγαλώσουν το κύρος του συλλόγου»!

Τη φιλοσοφία του αναφορικά με το ποδόσφαιρο, ανέπτυξε ο Αμπέλ Φερέιρα με αφορμή την κλήρωση των ομίλων του Europa League. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στο πρώτο του σχόλιο στην Cosmote TV, μίλησε για έναν άκρως ισορροπημένο όμιλο που δεν έχει φαβορί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δυσκολία διαχείρισης συναισθημάτων μετά τον αποκλεισμό απ’ την Κράσνονταρ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ευκαιρία που έχει ο «δικέφαλος» να πετύχει κάτι καλό. Ταυτόχρονα, μίλησε συνολικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή τριών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από εδώ και πέρα!

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για τον αποκλεισμό απ’ την Κράσνονταρ: «Για όλες τις ομάδες που ασχολούμαστε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, πρέπει να δεχτούμε αυτό που συνέβη. Σημαίνει πως δεν μπορούμε τα συναισθήματα να πάρουν το πάνω χέρι. Ήταν κάτι που μας πόνεσε πολύ. Είναι κακός σύμβουλος τα συναισθήματα, πρέπει να πρυτανεύει η λογική. Οπότε σίγουρα τη στιγμή του αποκλεισμού πονέσαμε. Πρέπει να δώσουμε αξία σε αυτό που πετύχαμε. Είμαστε σε μια διοργάνωση με πολύ καλές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι στο Champions League και θα έχουμε ματς που θα μεγαλώσουν το κύρος του συλλόγου. Όσο για την ψυχολογία, δε θέλω να μείνουμε στο παρελθόν. Έχει περάσει. Η φιλοσοφία μου είναι να το κοιτάω για να παίρνω μαθήματα, προκειμένου να ετοιμάζω καλύτερο μέλλον για την ομάδα και τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολη μέρα για όλους μας, κοιτάμε μπροστά τι μπορούμε να πετύχουμε, υπάρχουν πολλά για να πετύχουμε. Επίσης μια και γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα παίξουν Ευρώπη, είναι σημαντικό πως τρεις Ελληνικές ομάδες θα εκπροσωπήσουν το εγχώριο ποδόσφαιρο. Ευκαιρία να μαζευτούν πόντοι, για να βοηθήσει κι εμάς να μη βρίσκουμε στο δρόμο μας ομάδες τύπου Μπενφίκα, Άγιαξ. Να μαζέψουμε βαθμούς για καλύτερες κληρώσεις. Ευκαιρία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο να διαφημιστεί επειδή η αλήθεια είναι δεν έχει το καλύτερο όνομα στο εξωτερικό».

Για τα συναισθήματα τη στιγμή της κλήρωσης: «Κατά πρώτο λόγο, η κλήρωση είναι κλήρωση. Το σημαντικό είναι να είσαι παρών. Για παράδειγμα πέρυσι τη βλέπαμε απ’ τα σπίτια μας. Φέτος τη ζούμε. Από μόνο του είναι θετικό συναίσθημα. Αναφορικά με τους αντιπάλους, είναι ισορροπημένος όμιλος χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Από τη μία έχουμε την Αϊτχόφεν, ξέρουμε το Ολλανδικό επιθετικό στυλ, με κύριο μέλημα να παράγουμε ευκαιρίες. Η Γρανάδα αντιπροσωπεύει την Ισπανία, ομάδες που συνήθως πάνε μακριά. Έχει ποιότητα και επιθετικότητα στο παιχνίδι της. Η Ομόνοια είναι δυνατή ομάδα, θα συλλέξουμε πληροφορίες. Όλοι από την ίδια αφετηρία, τα πάντα είναι ανοιχτά».

Για το αν όλοι έχουν ίδιες πιθανότητες πρόκρισης: «Πλέον στο ποδόσφαιρο ο όρος φαβορί είναι παρωχημένος. Η ΑΕΚ πέρασε την Βόλφσμπουργκ, είδαμε η Μίλαν πόσο δύσκολα πέρασε. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες, κοιτάμε το κάθε ματς για να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε και να βρεθούμε σε μία απ’ τις δύο προνομιούχες θέσεις».

Για το πρόγραμμα: «Γενικότερα στην Ελλάδα αγχωνόμαστε πάρα πολύ και δημιουργούμε σενάρια, δυσκολεύουμε τον εαυτό μας. Πράγματι η ψυχολογία παίζει ρόλο, αλλά η δική μου οπτική είναι πως μπορούμε να την ελέγξουμε. Να κοιτάξουμε μέχρι τις δυσκολίες ως προκλήσεις, για να έχουμε θετική ψυχολογία. Εμείς επιλέγουμε να είμαστε απ’ την πλευρά που κοιτά τη ζωή ως κάτι όμορφο, αυτό επιλέγουμε να κάνουμε. Έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, αλλά το λιγότερο σημαντικό απ’ τα σημαντικά πράγματα. Πρέπει να μας βγάζει καλό εαυτό και θετικά συναισθήματα. Οπότε λιγότερη δραματοποίηση, περισσότερη θετικότητα. Θα παίξουμε κάθε ματς με στόχο να το νικήσουμε και θα κάνουμε το καλύτερο. Μην φτιάχνουμε σενάρια. Αύριο μπορεί να μην είμαι εγώ εδώ, ή εσείς χτύπα ξύλο».

Για το αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, αν επέλεγε να αποκλειστεί απ’ την Μπενφίκα παρά να μείνει εκτός απ’ την Κρασνοντάρ: «Νομίζω πως εμείς οι ίδιοι αυξήσαμε τις προσδοκίες αποκλείοντας έναν αντίπαλο όπως η Μπενφίκα. Με κάθε ταπεινότητα μπορούμε να πούμε πως σε δυάδα παιχνιδιών με Μπενφίκα θα ήταν σχεδόν αδύνατο. Στο ματς που έγινε ήμασταν καλοί και αποτελεσματικοί να σκοράρουμε στις ευκαιρίες που είχαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν έναν μόνο μας, επειδή τη νικήσαμε δε σημαίνει πως ξαφνικά μπορούμε να νικάμε την Μπαρτσελόνα και τέτοιες ομάδες. Όσο για την Κράσνονταρ επιτρέψτε μου να πω πως δε δόθηκε αξία στην αντίπαλη ομάδα. Έχει κάνει επένδυση, είναι έμπειρη ομάδα, ήταν μια αρκετά δυνατή αντίπαλος. Σε κάθε περίπτωση εγώ το προτιμώ έτσι όπως έγινε. Είχαμε την ευκαιρία μας, δεν τα καταφέραμε, αλλά πετύχαμε κάτι θετικό. Για μας πλέον η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, στην Ευρώπη και να διαχειριστούμε τους παίκτες μας που θα είναι και στις Εθνικές πολλοί απ’ αυτούς. Η διαχείριση του ρόστερ με τις διοργανώσεις και το θέμα του κορονοϊού είναι το σημαντικότερο. Ας ελπίσουμε πως δε θα έχουμε κρούσματα. Είναι ιδιαίτερη χρονιά και όλοι να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Για το αν θα μιλήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς για την Ομόνοια: «Δε νομίζω πως είναι εφικτό, μια και έχω καταλάβει πως μας αρέσει να δημιουργούμε δράματα και σενάρια. Είμαι χαρούμενος που τρεις Ελληνικές ομάδες είναι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για να μαζέψουν βαθμούς και να ανέβει η Ελλάδα. Να ακούγεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να παλέψουμε για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε αντίπαλοι, θέλουμε να νικήσουμε, αλλά έξω απ’ τις γραμμές πρέπει να δουλεύουμε ως ένας».



Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved