Καρντόσο: «Αλληλεγγύη στον κόσμο της Εύβοιας»

Καρντόσο: «Αλληλεγγύη στον κόσμο της Εύβοιας»

Την αλληλεγγύη του στον κόσμο της Εύβοιας που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές εξέφρασε ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κραϊόβα, κάνοντας, με δική του πρωτοβουλία, τη συγκεκριμένη αναφορά:

«Πριν απαντήσω στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα να πω κάποια λόγια αλληλεγγύης προς τον κόσμο της Εύβοιας. Δυστυχώς η Πορτογαλία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που έχουμε τραγικές εμπειρίες από τις πυρκαγιές. Πέρσι ήταν μια τραγική χρονιά και φέτος βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή. Η σκέψη μας σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες».

Όσον αφορά το αυριανό (Πέμπτη, 21:00 Novasports) ματς, η ΑΕΚ είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή τη ρεβάνς με την Κραϊόβα. Ο Καρντόσο γνωρίζει καλά πως, μολονότι το 2-0 του πρώτου αγώνα φέρνει την ομάδα του «αγκαλιά» με την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, προτεραιότητα έχει η διατήρηση του ηθικού σε υψηλό επίπεδο.

«Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ακόμα μακριά. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους μας και φυσικά τον αυριανό. Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τη φιλοδοξία που επιδιώκω να περάσω καθημερινά στους παίκτες μας. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και ήλθε η ώρα να τον πετύχουμε. Να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ξεπεράσουμε τους αντιπάλους μας» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Θα είναι πολύ διαφορετικό ματς σε σχέση με το πρώτο. Ο αντίπαλος θα παρουσιαστεί πιο επιθετικός ώστε να δημιουργήσει προβλήματα από την αρχή. Έχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πλάτη. Όμως, έχουμε μια ομάδα που θα επιδιώξει να κατακτήσει την πρόκριση, όπως είπαμε αμέσως μετά το τέλος του ματς της Κραϊόβα στα αποδυτήρια. Τους είπα, εκτός από συγχαρητήρια, ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να μεγαλώσουμε ως κλαμπ, είναι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσα κάνουμε στην προπόνηση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες:

«Βλέπω καθημερινά αφοσίωση, όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Αν με ρωτήσετε τι δεν θέλω να δω, είναι να χάνουμε τη μπάλα εύκολα, θα ήθελα παίκτες να μειώσουν τα ατομικά λάθη, να παίζουμε έντονα με και χωρίς τη μπάλα, να έχουμε καλές τοποθετήσεις αμυντικά και επιθετικά, να χρησιμοποιούμε σωστά τους ελεύθερους χώρους, να είμαστε αρκετά δυνατοί και έξυπνοι στις στημένες φάσεις, να ξεκουραζόμαστε περισσότερο όταν έχουμε τη μπάλα. Βασικά, αυτό που θέλω να δω είναι μια έξυπνη ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε και ότι θα βελτιωθούμε».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved