Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1: Ο Καμπιάσο τον «έφτιαξε», ο Λεάλι τον «έκαψε»!

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1: Ο Καμπιάσο τον «έφτιαξε», ο Λεάλι τον «έκαψε»!

Το τραγικό λάθος του Λεάλι στο κακό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού έδωσε τη δυνατότητα στην Μπεσίκτας να φύγει με το 1-1 από το Φάληρο

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα ασφαλείας εν όψει του επαναληπτικού στην πρώτη παρτίδα των «16» του Europa League καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπεσίκτας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» εξαργύρωσαν το πολύ καλό πρώτο τους ημίχρονο, σκόραραν με τον Καμπιάσο στο 36' που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στην 11αδα και δικαίωσε την εξέδρα που έκραζε τον Πάουλο Μπέντο για τον παραγκωνισμό του ακόμα και μετά την κεφαλιά-ρουκέτα του Αργεντινού.

Η Μπεσίκτας, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τσιπάκι. Για την ακρίβεια οι Πειραιώτες έριξαν ρυθμούς και δεν ήταν καλοί. Οι Τούρκοι πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο, ενώ ο Ολυμπιακός έδωσε χώρους και πλήρωσε αδράνειες και λάθη του Λεάλι. Ιδίως αυτό του 53’ όταν ο Ιταλός κίπερ αντί να διώξει την μπάλα την πρόσφερε στον Αμπουμπακάρ που δεν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το τελικό 1-1 ναι μεν αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, αλλά το προβάδισμα το έχει η Μπεσίκτας λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Το ματς:

Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε την «εικόνα» ευρωπαϊκών αναμετρήσεων στην έδρα του από προηγούμενα χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας δύναμη από τους οπαδούς τους και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να πάρουν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Ωστόσο, στο 2’ ο Φορτούνης δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα από το τείχος στο φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες σε καλή θέση. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Μπεσίκτας ισορρόπησε την αναμέτρηση. Ο Ταλίσκα ήταν… παντού, παίρνοντας την πρώτη μπάλα από την μεσαία γραμμή, θέλοντας να την… συνδέσει με την επίθεση, ωστόσο, οι Τούρκοι δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Λεάλι.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έμοιαζε πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις που ήθελε να «χτυπήσει». Και τα κατάφερε στο 36ο λεπτό, μια και από μία κόντρα, την οποία ξεκίνησε ο Καμπιάσο με το κόψιμο στην μεσαία γραμμή, ο Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αργεντινός με κίνηση στο πρώτο δοκάρι και καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 1-0 για τους Πειραιώτες. Στα λεπτά που απέμεναν για το ημίχρονο, οι Τούρκοι πήραν και πάλι την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να ασκήσουν πίεση στην άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδας, όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Προδόθηκε από τον «άσο» του

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παραχώρησε πιο… εύκολα χώρο στην Μπεσίκτας απ’ ότι θα έπρεπε ή αν προτιμάτε, οι Τούρκοι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό και πίεσαν σημαντικά την εστία του Νικόλα Λεάλι, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια με την κεφαλιά του Ταλίστα στο 49’ που απέκρουσε ο Ιταλός τερματοφύλακας με τα ακροδάχτυλα. Ωστόσο, στην δεύτερη επικίνδυνη στιγμή, ο νεαρός πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» έκανε τραγικό λάθος, καθώς έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αμπουμπακάρ, ο οποίος κατάφερε να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και έγραψε το 1-1.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, οι «Αετοί» ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 58’ ο Κουαρέσμα σούταρε πάνω στον Λεάλι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρέτσος έδιωξε στην γραμμή το σουτ του Μπάμπελ. Έντεκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με την κεφαλιά του Τόσιτς, αλλά και πάλι ο Ιταλός τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο 87’ ο Τοσούν έκανε το σουτ πάνω στον Ντα Κόστα.

Έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, αλλά με την Μπεσίκτας να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης (16/3) στην Πόλη, όπου ο Ολυμπιακός καλείται να σκοράρει για να έχει ελπίδες για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, μια και δεν του… κάνει «λευκή» ισοπαλία.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μαρτίνς), Φορτούνης (74' Μαρίν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι Αρσλάν (46' Εζιακούπ), Ταλίσκα (93' Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (82' Τοσούν).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1: Τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1: Τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός: «Έφηβος» ετών 99! (photos)

Ολυμπιακός: «Έφηβος» ετών 99! (photos)

Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved