ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2 (photos)

ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2 (photos)

Η Γκινγκάμπ είχε βρει την Αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΟΚ, τον νίκησε για δεύτερη φορά, 2-1 στην Τούμπα και του... πήρε το «εισιτήριο» για τους «32» του Europa League...

Μπορεί η εικόνα της γαλλικής ομάδας στην Ligue 1 να είναι… αποκαρδιωτική, ωστόσο, το «συγκρότημα» του Ζοσλίν Γκιβερνέκ φαίνεται πως είχε βρει τον… τρόπο της κόντρα στον «Δικέφαλο» μια και τον υποχρέωσε σε δεύτερη ήττα και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ακολουθώντας την Φιορεντίνα, από τον 11ο όμιλο. Οι Γάλλοι θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Δευτέρας (15/12) και είναι πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού.

PAOKGuingampMesa2

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μποβί, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 7’ και στο 83ο λεπτό, «κλείδωσε» την πρόκριση για την Γκινγκάμπ, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα σε βάρος του ΠΑΟΚ, που είχε ισοφαρίσει στο 22’ με το πέναλτι του Αθανασιάδη. Ο «Δικέφαλος» δεν έδειξε ικανός να «χτυπήσει» τους Γάλλους, με μοναδική εξαίρεση το δοκάρι του Κλάους στο 52ο λεπτό του αγώνα. Έτσι, το «συγκρότημα» της Θεσσαλονίκης, γνώρισε τον αποκλεισμό από τον 11ο όμιλο του Europa League και καλείται να αφοσιωθεί στους εντός των τειχών στόχους του.

Η εξέλιξη του αγώνα

PAOKGuingampMesa1

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, μια και οι Γάλλοι μόλις στην πρώτη τους… επίσκεψη στα καρέ του Γλύκου άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μποβί (7’) έπειτα από φάουλ του Ζιρές και… πάγωσαν την Τούμπα. Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Λεσλ και προσπάθησε να… χτυπήσει με μακρινά σουτ, όπως στο 11’ με τον Κάτσε, αλλά η αντίδραση του πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν σωστή.

Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να φέρουν, σχεδόν άμεσα, την… απάντηση, μια και στο 22’ ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι από χέρι του Γιάγκομπσεν και από τα 11… βήματα, έφερε το ματς στα ίσια (1-1), αναπτερώνοντας και πάλι τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο «Δικέφαλος» έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως, ο Ρατς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Όμως, δύο λεπτά αργότερα, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, όταν το σουτ του Μαντάν χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε δύο ευκαιρίες μία… ανάσα από το γκολ, όταν στο 39’ η κεφαλιά του Μαντάν πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μποβί πήρε και νέα κεφαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως κι αυτή δεν βρήκε στόχο.

«Ασπρόμαυρη» πίεση… γαλλικό σοκ

PAOKGuingampMesa3

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να φτάσουν στην ανατροπή. Μάλιστα, στο 52’ ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν εξαιρετικά άτυχος, μια και η πρώτη του κεφαλιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, η δεύτερη κεφαλιά του, βρήκε σε… ετοιμότητα τον Λεσλ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έπαιξε… πολύ νωρίς όλα τα… χαρτιά του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μάρτενς και Παπαδόπουλο, αντί των Γκολάσα και Περέιρα, αλλά και πάλι οι διάδρομοι προς την εστία της Γκινγκάμπ ήταν κλειστοί. Οι Γάλλοι είχαν δώσει χώρο στον «Δικέφαλο» και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Από την στιγμή που στο 73’ ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να σκοράρει, στο δυνατό σουτ που επιχείρησε, οι φιλοξενούμενοι… βγήκαν από το… καβούκι τους.

Οι αντεπιθέσεις της Γκινγκάμπ ήταν… φαρμάκι και στο 83ο λεπτό, η εξαιρετική ενέργεια του Μποβί έξω από την περιοχή του «Δικέφαλου» όπου πέρασε τον Ρατς και άφησε πίσω του τον Μαντούρο, σφράγισε… την γαλλική πρόκριση, μια και το δυνατό σουτ που έκανε κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γλύκου. Τα τελευταία λεπτά ήταν… διαδικαστικά, καθώς οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και το «συγκρότημα» του Ζοσλίν Γκιβερνέκ πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PAOKGuingampMVP

Αναμφίβολα ο τίτλος του MVP πηγαίνει… δικαιωματικά στον Κλαούντιο Μποβί. Ο άσος της Γκινγκάμπ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 7’ για τους Γάλλους, διώχνοντας το άγχος από την ομάδα του και βαραίνοντας ακόμα περισσότερο τα πόδια των παικτών του «Δικέφαλου». Μάλιστα, λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης, η όμορφη ενέργειά του και το δυνατό σουτ, έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα των «ασπρόμαυρων».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς, Γκολάσα (53’ Μάρτενς), Κάτσε (78’ Μαντούρο), Τζανδάρης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (61’ Παπαδόπουλος).

Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβί, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46’ Πιέ), Ζιρές (86’ Ντος Σάντος), Μαντάν (75’ Κερμπάτ).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports…

ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5489f00d8b6abb4821a39df0?theme=onsports|600|700{/iframe}


Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved