ΠΑΟΚ: Ολλανδός ρέφερι με Γκινγκάμπ

ΠΑΟΚ: Ολλανδός ρέφερι με Γκινγκάμπ

Ο Κέβιν Μπολ ορίστηκε να διευθύνει την εντός έδρας αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με τους Γάλλους για την 6η αγωνιστική του Europa League

Καθώς ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του από το πρωτάθλημα στο Europa League ξεκινώντας την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ, η UEFA ανακοίνωσε τον διαιτητή του αγώνα. Ο «άρχων» του ματς λοιπόν θα είναι ο 40χρονος Ολλανδός Κέβιν Μπολ, η προϊστορία του οποίου με τις ελληνικές ομάδες είναι ευνοϊκή.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ αναφέρει: «Ορίστηκαν οι διαιτητές για τον κρίσιμο αγώνα εναντίον της Γκινγκάμπ, που θα κρίνει κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα περάσει στη φάση των 32 καλύτερων ομάδων του Europa League. Ο Ολλανδός Berny Raymond (Kevin) Blom θα είναι ο άρχοντας του ματς, με βοηθούς τους Patrick Langkamp και Bas Van Dongen, 4ο διαιτητή τον Mario Diks, ενώ επιπρόσθετοι θα είναι οι Peter Janssen και Dennis Higler, όλοι τους συμπατριώτες του διαιτητή. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Aleh Chykun από τη Λευκορωσία και παρατηρητής αγώνα ο Πολωνός Michal Listkiewicz, ο οποίος είχε τον ανάλογο ρόλο στο περυσινό Αλκμάαρ-ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων.

Ο 40χρονος (Μπλομ θεωρείται από τους κορυφαίους Ολλανδούς διαιτητές και ανήκει στο τμήμα εκπαίδευσης διαιτητών της ομοσπονδίας του. Είναι διεθνής από το 2004 και μάλιστα σχεδόν αμέσως εντάχθηκε στην ελίτ των “Τσάμπιονς Λιγκ” διαιτητών από την UEFA. Μια κακή του διαιτησία ωστόσο στα προκριματικά του 2012 ανάμεσα στην Τσεχία και την Σκωτία τον υποβίβασε στη λίστα κατάταξης της ομοσπονδίας του, με αποτέλεσμα να μην προταθεί για τις επόμενες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις εθνικών ομάδων (Euro 2012, Μουντιάλ 2014) και να σταματήσει να διαιτητεύει αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρόλα αυτά οι ελληνικές ομάδες έχουν καλή παράδοση με τον ίδιο διαιτητή, καθώς έχει “σφυρίξει” τα: Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκουρεστίου 3-0 (16.12.2009), Αστέρας Τρίπολης – Ραπίντ Βιέννης 1-1 (1.8.2013), Πορτογαλία-Ελλάδα 0-0 (διεθνές φιλικό 31.5.2014), Ουγγαρία-Ελλάδα 3-2 (διεθνές φιλικό 24.5.2008) και Γερμανία Κ19 – Ελλάδα Κ19 2-3 (24.7.2007).

Σε διεθνές επίπεδο φέτος έχει διαιτητεύσει σε 2 παιχνίδια του Europa League (Νάπολι – Σπάρτα Πράγας 3-1 και Ρίο Άβε – Έλφσμποργκ 1-0). Στην καριέρα του έχει παίξει 63 επίσημα διεθνή παιχνίδια, 249 Πρωταθλήματος Ολλανδίας και 9 Βελγίου».



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved