Κόλκα στο Onsports: «Θέλω τον Παναθηναϊκό στο Champions League»

Κόλκα στο Onsports: «Θέλω τον Παναθηναϊκό στο Champions League»

Λίγα λεπτά μετά την παρουσίαση του πλάνου ανάπτυξης των ακαδημιών στο Κορωπί, ο Γιόνας Κόλκα μίλησε στο Onsports για την πιθανή συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και την επιθυμία του για το «τριφύλλι».

Ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος την περασμένη δεκαετία. Ο Γιόνας Κόλκα έμεινε στον Παναθηναϊκό από το 2001 ως το 2003, έχοντας 45 εμφανίσεις και 3 τέρματα. Το ένα από αυτά, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και νικητήριο μάλιστα, με αποτέλεσμα να τον αγαπήσει ακόμα περισσότερο ο κόσμος.

Ο Φινλανδός που έκανε μεγάλη καριέρα Αϊντχόφεν, Γκλάντμπαχ και Κρίσταλ Πάλας εκτός από τους «πράσινους», από το 2012 έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο κι έχει ασχοληθεί με τα δίκτυα ανάπτυης των υποδομών και των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Είναι υπεύθυνος για τα τμήματα υποδομής της Αϊντχόφεν και πρόεδρος του ιδρύματος Quality Options Foundation, και με αυτή την ιδιότητα βρέθηκε στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί. Ο Γιόνας Κόλκα παρουσίασε ένα αναλυτικό πλάνο για την ανάπτυξη των ακαδημιών, στα πρότυπα της PSV, εξετάζοντας μαζί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού την πιθανότητα περαιτέρω συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.

Το Onsports συνομίλησε με τον άλλοτε άσο του τριφυλλιού, λίγη ώρα μετά το τέλος της παρουσίασης του πλάνου του στο προπονητικό κέντρο των πράσινων. Όπως τόνισε ο Γιόνας Κόλκα, αισθάνεται υπέροχα που συνάντησε ξανά γνώριμες φυσιογνωμίες στην Αθήνα – όπως ο Τάκης Φύσσας σημερινός διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού – αλλά και που θα ζήσει πάλι την τρομερή ατμόσφαιρα ενός ευρωπαϊκού ματς στη Λεωφόρο, έπειτα από πολλά χρόνια. Όσο για το τί περιμένει για το μέλλον; Ο Φινλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και δυνατό στο Champions League, όπως ήταν την περίοδο που αυτός βρέθηκε στο τριφύλλι!

Η συνέντευξη του Γιόνας Κόλκα στο Onsports

-Βρεθήκατε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σήμερα. Ποιός ήταν ο σκοπός αυτής της επίσκεψης;

«Έκανα μια παρουσίαση για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε τη συνεργασία μας και ποιες είναι οι προοπτικές πάνω σε αυτό το κομμάτι».

-Απόψε επιστρέφετε στη Λεωφόρο. Πως αισθάνεστε;

«Υπέροχα! Πάνε πολλά χρόνια από τότε που βρέθηκα για τελευταία φορά εκεί και αυτή η ατμόσφαιρα των οπαδών του Παναθηναϊκού μου έχει λείψει. Ανυπομονώ πλέον να έρθει το βράδυ για να το ζήσω ξανά».

-Θυμάστε κάποιο από τα ευρωπαϊκά ματς που δώσατε στη Λεωφόρο;

«Ναι, φυσικά και θυμάμαι όλα τα παιχνίδια μας! Υπήρχαν πολλά παιχνίδια που είχαν τρομερή ατμόσφαιρα, όπως αυτά απέναντι στη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Πόρτο. Στη Λεωφόρο πάντα ήταν καταπληκτικά. Σε κάθε παιχνίδι»!

-Είδατε τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Αίντχόφεν στην Ολλανδία. Απόψε τί παιχνίδι περιμένουμε στη Λεωφόρο, και γενικότερα πως περιμένετε τον Παναθηναϊκό στο μέλλον;

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι το αποψινό. Και οι δυο ομάδες θέλουνε τους βαθμούς. Πιστεύω πως θα μπουν αρκετά γκολ. Οσο για τον Παναθηναϊκό, έχει μερικούς καλούς παίκτες και ελπίζω να φτιάξει μια ομάδα ου θα είναι αρκετά δυνατή για να πάρει το πρωτάθλημα και να παίξει στο Champions League. Η ομάδα, ωστόσο, χρειάζεται ένα πολύ καλό πλάνο για να το κάνει αυτό. Πρέπει να δώσει έμφαση στα οικονομικά της και στην ανάπτυξη των νέων ποδοσφαιριστών. Είδα καλά πράγματα σήμερα στην παρουσίαση που κάναμε κι ελπίζω πως κι εγώ θα μπορέσω να βοηθήσω».



Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved