ΠΑΟΚ: Η κακή παράδοση με τις... Άλκμααρ

ΠΑΟΚ: Η κακή παράδοση με τις... Άλκμααρ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει την Άλκμααρ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» να δίνουν στη δημοσιότητα ένα στατιστικό στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί ποτέ εναντίον ολλανδικών ομάδων στην Ευρώπη.

Το αφιέρωμα του ΠΑΟΚ:

«Τον πληγώνει η Ολλανδία τον ΠΑΟΚ, αφού δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη πρόκριση εις βάρος ομάδας από τη χώρα της τουλίπας…

Η ΑΖ Αλκμάαρ μάλιστα έδωσε τη… χαριστική βολή στο τραγικό καλοκαίρι του 2004, καθώς μετά τον επεισοδιακό αποκλεισμό από τη Μακάμπι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τους Ολλανδούς του Κο Αντριάνσε με 2 ήττες, πρώτα με 2-3 στην Τούμπα (16.9.2004) κι έπειτα με 2-1 στο Αλκμάαρ (30.9.2004).

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ για δυο διαδοχικές χρονιές αναμετρήθηκε με την PSV, γνωρίζοντας ισάριθμους αποκλεισμούς. Στις 23.11.2000 ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ολλανδία με 3-0 και στον επαναληπτικό της Τούμπας στις 7.12 ηττήθηκε και πάλι με 0-1. Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ πέτυχε την μοναδική του μέχρι σήμερα νίκη εναντίον Ολλανδικής ομάδας με 3-2 στην Τούμπα (ένα φοβερό σουτ-γκολ του Ουντέζε δεν καταγράφηκε ποτέ τηλεοπτικά λόγω… πυρκαγιάς στο βαν της μετάδοσης!). Στον επαναληπτικό αρκετά διαιτητικά λάθη και αστοχία έφεραν τον αποκλεισμό, καθώς ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-1.

Με δυο ισοπαλίες (1-1 Τούμπα και 0-0 στην Ολλανδία) αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ το 2009 από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από την Χέρενφέιν.

Η τελευταία μονομαχία με Ολλανδούς, ήταν και η πιο συγκλονιστική, καθώς για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, ο ΠΑΟΚ κατάφερε αρχικά ισοπαλία με 1-1 στο Άμστερνταμ. Ο επαναληπτικό ήταν συγκλονιστικός και το 1-0 του ημιχρόνου έδινε ελπίδες στον ΠΑΟΚ για πρόκριση. Οι Ολλανδοί γρήγορα έκαναν το 1-3 στις αρχές του β’ ημιχρόνου κι εκεί που φάνηκαν να τελειώνουν όλα, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε επική ανατροπή, φτάνοντας στην ισοφάριση και έχοντας μάλιστα χαμένο πέναλτι.

Δυο προκρίσεις κι ένας εφιάλτης…

Για τέταρτη φορά απέναντι σε Ισραηλινούς ο ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά αντιμέτωπος θα βρεθεί με τη Μακάμπι Χάιφα.

Και μπορεί η εμπειρία εναντίον της… άλλης Μακάμπι, αυτής του Τελ Αβίβ, να είναι κακή, λόγω του αποκλεισμού από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004-05, όμως οι άλλες δυο, έφεραν προκρίσεις.

Η πρώτη ποδοσφαιρική γνωριμία του ΠΑΟΚ με το Ισραήλ ήταν τη σεζόν 2000-01, όταν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρήκε στο δρόμο της την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Το 3-1 της Τούμπας ήταν ένα καλό σκορ πρόκρισης, όμως στο Ισραήλ χρειάστηκε άλλη μια δυνατή αναμέτρηση κι ένα τελικό 3-3 για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

Το 2004 οι αναμετρήσεις με την Μακάμπι έφεραν άδοξο αποκλεισμό, με δυο ήττες στο γήπεδο (1-2 Τούμπα, 1-0 στο Τελ Αβίβ) και μια στα… χαρτιά (η οποία για την ΟΥΕΦΑ υπερισχύει, με 0-3 στο πρώτο ματς της Τούμπας) λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά.

Μόλις πέρυσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε άλλη μια πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα εναντίον της Μπνέι Γεχούντα. Το 0-2 του Τελ Αβίβ δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση στην υπεροχή του ΠΑΟΚ, που απλά την επισφράγισε με ένα 4-1 στην Τούμπα».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved