Euro 2024, Γεωργία - Ελλάδα: Ο τελικός της δεκαετίας με προορισμό τη Γερμανία - Η ώρα και το κανάλι
Intime

Euro 2024, Γεωργία - Ελλάδα: Ο τελικός της δεκαετίας με προορισμό τη Γερμανία - Η ώρα και το κανάλι

Γεωργία - Ελλάδα: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της δεκαετίας βρίσκεται η εθνική ομάδα. Το απόγευμα της Τρίτης (26/03) οι διεθνείς θα παλέψουν στον τελικό της Τιφλίδας με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στην Γερμανία.

Το τελευταίο… βήμα για την πρόκριση στο Euro 2024 καλείται να κάνει η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αντιμετωπίζει το απόγευμα της Τρίτης (26/03) στις 19:00 την Γεωργία, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη και συνάμα την εξασφάλιση του τελευταίου «εισιτηρίου» για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Η εθνική ομάδα μετέχει για πρώτη φορά σε διαδικασία play offs για την πρόκριση στα τελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μια και οι προηγούμενες τρεις παρουσίες ήταν για την πρόκριση σε Μουντιάλ, σε διπλά ματς και με απολογισμό δύο προκρίσεις.

Το θετικό για την «γαλανόλευκη» είναι πως έχει με το… μέρος της την παράδοση που έχει δημιουργήσει στις αναμετρήσεις κόντρα στην ομάδα του Γουιλί Σανιόλ. Συγκεκριμένα, η Εθνική Ελλάδας έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές την Γεωργία τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχει ηττηθεί, μια και μετράει επτά νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες.

Μάλιστα, αμφότερες είναι σε ελληνικό έδαφος, εν αντιθέσει με τα ματς που έχουν γίνει στην χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου η «γαλανόλευκη» έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Συνοπτικά, η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Γεωργία:

Φιλικό - 08.05.1996, εθνικό στάδιο Ιωαννίνων
Ελλάδα-Γεωργία 2-1 (58’, 87’ Νικολαΐδης – 15’ Γκογκριτσιάνι)

Προκριματικά Euro 2000 - 14.10.1998, Αθήνα (ΟΑΚΑ)
Ελλάδα-Γεωργία 3-0 (12’ Μαχλάς, 15’ Λυμπερόπουλος, 36’ Ουζουνίδης)

Προκριματικά Euro 2000 - 05.06.1999, Τιφλίδα (στάδιο «Μπόρις Παϊχάντζε»)
Γεωργία-Ελλάδα 1-2 (54’ Κετσπάγια – 85’ αυτογκόλ Κιτζαναϊσβίλι, 90’+3’ Μαχλάς)

Προκριματικά Μουντιάλ 2006 - 26.03.2005, Τιφλίδα (στάδιο «Λοκομοτίβι»)
Γεωργία-Ελλάδα 1-3 (21’ Ασατιάνι – 43’ Καψής, 45’ Βρύζας, 53’ Γιαννακόπουλος)

Προκριματικά Μουντιάλ 2006 - 12.10.2005, Πειραιάς (γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Γεωργία 1-0 (17’ Παπαδόπουλος)

Προκριματικά Euro 2012 - 03.09.2010, Πειραιάς (γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Γεωργία 1-1 (72’ Σπυρόπουλος – 3’ Ιασβίλι)

Προκριματικά Euro 2012 - 11.10.2011, Τιφλίδα (Γήπεδο «Μιχαήλ Μέσκι»)
Γεωργία – Ελλάδα 1-2 (19’ Ταργκαμάτζε – 79’ Φωτάκης, 85’ Χαριστέας)

Προκριματικά Μουντιάλ 2022- 31.03.2021, Θεσσαλονίκη (Γήπεδο Τούμπας)
Ελλάδα-Γεωργία 1-1 (Κακαμπάτζε 76΄ αυτογκόλ – 78΄ Κβαρατσκέλια).

Προκριματικά Μουντιάλ 2022- 09.10.2021, Μπατούμι (Ατζάραμπετ Αρένα)
Γεωργία-Ελλάδα 0-2 (Μπακασέτας 90΄ πεν., Πέλκας 90+5΄)

Το πλάνο Πογέτ για την πρόκριση

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει δουλέψει από τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα το πλάνο που θα ακολουθήσει στον τελικό των playoffs του Euro 2024 και αναμένεται να ακολουθήσει το... δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας και στις δύο πλευρές του γηπέδου ήταν εξαιρετική κόντρα στο Καζακστάν και από την στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο στην τελευταία προπόνηση, ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός δύσκολα θα αλλάξει πρόσωπα και σχήμα κόντρα στη Γεωργία.

Η πιθανή ενδεκάδα κόντρα στη Γεωργία

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα ξεκινήσει στα δεξιά της άμυνας και ο Κώστας Τσιμίκας στα αριστερά. Κεντρικό δίδυμο αναμένεται να είναι οι Ντίνος Μαυροπάνος και Παντελής Χατζηδιάκος, εφόσον οι ενοχλήσεις που είχε με το Καζακστάν ο στόπερ της Κάλιαρι δεν αποδειχθούν κάτι πιο σοβαρό.

Στη μεσαία γραμμή, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει εξασφαλισμένη θέση μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην OPAP Arena, με τον Πέτρο Μάνταλο να ξεκινά δίπλα του, αν και ο Μανώλης Σιώπης θα μπορούσε να είναι μία εναλλακτική επιλογή.

Μπροστά τους θα αγωνιστεί ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας, ενώ στα άκρα Δημήτρης Πέλκας και Γιώργος Μασούρας έχουν πάρει... σπίτι τους τη φανέλα βασικού μετά την απόδοση που έπιασαν κόντρα στους Καζάκους. Στην επίθεση, ο Φώτης Ιωαννίδης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δύσκολα θα «κουνηθεί» από το αρχικό σχήμα.

Το καλό για τον Γκουστάβο Πογέτ είναι πως ακόμα κι αν το αρχικό πλάνο δεν πάει έτσι όπως το έχει στο μυαλό του, τότε μπορεί να επέμβει και να αλλάξει τα δεδομένα, μιας και διαθέτει εξαιρετικές επιλογές και στον πάγκο του.

Ο Σιώπης είναι μία εξ αυτών, εφόσον δεν ξεκινήσει, όπως και οι Γιάννης Κωνσταντέλιας και Γιώργος Γιακουμάκης, οι οποίοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο με το Καζακστάν, παρότι τους έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Από τον τελικό του Μουντιάλ, στον «τελικό» για το Euro 2024

Διαιτητής του αγώνα στο «Boris Paichadze» ορίστηκε από την UEFA ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο, ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ο 43χρονος ελίτ διαιτητής είχε σφυρίξει στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία. Εχει βρεθεί άλλες τρεις φορές σε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, όλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το Σεπτέμβριο του 2017 στην ήττα (1-2) από το Βέλγιο, το Νοέμβριο του 2021 στην ήττα (0-1) από την Ισπανία, ενώ το Μάρτιο είχε διευθύνει την ισόπαλη συνάντησή (1-1) με τη Γεωργία στην Τούμπα.

Επίσης έχει σφυρίξει αρκετές φορές ματς ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ενώ έχει διαιτητεύσει και στη Super League, τον Μάρτιο του 2021, στην Τούμπα και στο 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Αρη.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, 4ος διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ και VAR ο, επίσης Πολωνός, Τόμας Κβιατόβσκι.

Η ώρα και τα κανάλια του μεγάλου τελικού

Η σέντρα στην αναμέτρηση Γεωργία - Ελλάδα έχει οριστεί για το απόγευμα της Τρίτης (26/03) στις 19:00. Τηλεοπτικά θα καλυφθεί τόσο από τον ALPHA, όσο κι από το Novasports Prime.



Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στο Madrid Open - Η ώρα και το κανάλι των αγώνων
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στο Madrid Open - Η ώρα και το κανάλι των αγώνων
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved