Euro 2020: Αγγλία-Γερμανία 2-0

Euro 2020: Αγγλία-Γερμανία 2-0

«Λιονταρίσια» πρόκριση στα προημιτελικά - Έσπασαν την κατάρα (photos+videos)

Euro 2020: Θέση στα προημιτελικά «έκλεισε» η Αγγλία, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Γερμανίας και την έστειλε… σπίτι της.

Τα «Τρία Λιοντάρια» πανηγύρισαν μία μεγάλη πρόκριση στο Euro 2020, καθώς ενώπιον του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, μπόρεσαν και έκαμψαν την αντίσταση των «πάντσερ» παίρνοντας… εκδίκηση για τον αποκλεισμό, πριν από 25 χρόνια, στα ημιτελικά του Euro ’96 στο ίδιο γήπεδο. Μάλιστα, με αυτή τη νίκη, οι Βρετανοί έσπασαν την κατάρα απέναντι στους Γερμανούς.

Δράστες… για τους γηπεδούχους ήταν οι Ραχίμ Στέρλινγκ (75’) και Χάρι Κέιν (86’), οι οποίοι πλήγωσαν τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, από την «καρδιά» της γερμανικής άμυνας. Έτσι, οι Βρετανοί βρίσκονται στα προημιτελικά και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από την τελευταία «μάχη» της φάσης των «16» αυτή της Σουηδίας απέναντι στην Ουκρανία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καλός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με την Γερμανία να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την περιοχή του Πίκφορντ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας των Άγγλων έχασε τη φάση, αλλά ο Γουόκερ στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 10’ ο Χάβερτζ έκανε το σουτ, με τον Ράις να βάζει την κόντρα.

Στην συνέχεια, οι Βρετανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και ισορρόπησαν τον αγώνα, φτάνοντας σε δύο περιπτώσεις με αξιώσεις στα καρέ του Νόιερ. Αρχικά στο 16’ ο Στέρλινγκ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του πορτιέρο της Μπάγερν, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ στο 27’ ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Βέρνερ βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ, έκανε το πλασέ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε με τα πόδια και κράτησε το «μηδέν» για την άμυνά του, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χάρι Κέιν έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, όταν πήρε τη μπάλα έπειτα από κόντρες, αλλά δεν έκανε σωστά το κοντρόλ και ο Χούμελς έδιωξε.

Εκκίνηση με ευκαιρία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και ο αγώνας, ήτοι με την Γερμανία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά… έπεσε πάνω στον Πίκφορντ. Στο 48’ ο Χάβερτζ έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, ο τερματοφύλακας των Άγγλων έδιωξε σε κόρνερ με τρομερή επέμβαση.

Στα επόμενα λεπτά, οι Βρετανοί ισορρόπησαν τον αγώνα και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Νόιερ. Και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο, ένα τέταρτο πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 75’ ο Στέρλινγκ βρήκε τον Κέιν, αυτός άνοιξε προς τον Γκρίλις, ο τελευταίος βρήκε στα αριστερά τον Σο, που έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Στέρλινγκ με προβολή από την «καρδιά» της γερμανικής άμυνας, έκανε το 1-0.

Μάλιστα, οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 81’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια και να ανακτήσουν τις ελπίδες τους για την πρόκριση. Συγκεκριμένα, ο Μίλερ βρέθηκε απέναντι στον Πίκφορντ, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Αγγλίας.

Την στιγμή που τα «πάντσερ» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, πλήρωσαν τον… άτυπο κανόνα του ποδοσφαίρου. Πέντε λεπτά μετά την σπουδαία χαμένη ευκαιρία, ο Χάρι Κέιν «κλείδωσε» την πρόκριση για την Αγγλία. Ο Γκρίλις έκανε ωραία παράλληλη μπαλιά στον επιθετικό της Τότεναμ και αυτός με κεφαλιά, νίκησε τον Νόιερ, γράφοντας το τελικό 2-0.

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69΄ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87΄ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς (88΄ Σανέ), Μίλερ (90΄+2 Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69΄ Γκνάμπρι).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Euro 2020

Διαβάστε όλη την επικαιρότητα στο Onsports


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2020: Το «κάρφωσε» ο Στέρλινγκ - «Φωτιά» στο Γουέμπλεϊ (video)

Euro 2020: Το «κάρφωσε» ο Στέρλινγκ - «Φωτιά» στο Γουέμπλεϊ (video)

Euro 2020: Ο Κέιν στέλνει τους Άγγλους στα προημιτελικά με κεφαλιά (video)

Euro 2020: Ο Κέιν στέλνει τους Άγγλους στα προημιτελικά με κεφαλιά (video)

Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved