Euro 2020: Ισπανία-Πολωνία 1-1

Euro 2020: Ισπανία-Πολωνία 1-1

Ο Λεβαντόφσκι κράτησε ζωντανή την Πολωνία κι έβαλε σε κίνδυνο την Ισπανία!

Euro 2020: Η Πολωνία με γκολ του Λεβαντόφσκι πήρε 1-1 στη Σεβίλλη από την Ισπανία που προηγήθηκε με τον Μοράτα. Έχασε πέναλτι ο Μορένο!

Φωτιά στον πέμπτο όμιλο του Euro 2020.

Η Πολωνία έβγαλε τσαμπουκά στη Σεβίλλη και με τον τεράστιο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Σέζνι πήρε 1-1 από την φλύαρη και χωρίς την προσωπικότητα των περασμένων ετών Ισπανία.

Οι Ίβηρες ήταν φυσικά καλύτεροι, αλλά πλέον δεν πείθουν ότι μπορούν να είναι στα φαβορί για την κούπα, ενώ αμέσως μετά το 1-1 έχασαν και πέναλτι με τον Μορένο. Με δύο ματς στη Σεβίλλη έχουν δύο βαθμούς και φυσικά δεν υπάρχει η λέξη ήττα στην τελευταία αγωνιστική από τη Σλοβακία, διαφορετικά θα πουν αντίο.

Όσο για τη μαχητική Πολωνία που είχε δύο δοκάρια, το ένα με τον άσο του ΠΑΟΚ, τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ετοιμάζονται για έναν μεγάλο τελικό με τη Σουηδία, όπου αν νικήσουν πέρασαν!

Οι σχηματισμοί

Η Ισπανία παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Σιμόν στο τέρμα, ο Γιορέντε δεξί μπακ και ο Ζόρντι Άλμπα αριστερό. Στόπερ οι Πάου Τόρες, Λαπόρτ, στα χαφ οι Κόκε, Ρόντρι, Πέδρι και στην επίθεση οι Μορένο, Μοράτα, Όλμο.

Η Πολωνία έπαιξε με 3-4-3. Ο Σέζνι στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Μπέντναρεκ, Γκλικ, Μπερεζίνσκι, στον άξονα οι Κλιχ, Μόντερ, δεξί μπακ χαφ ο Ζόβιακ, αριστερό ο Πούχασζ και μπροστά οι Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι, Λεβαντόφσκι.

Η Πολωνία που έχασε στο πρώτο ματς από την Σλοβακία, δεν μπήκε για να παίξει παθητικά, όπως έπραξε η Σουηδία κόντρα στην Ισπανία. Στο 6’, μάλιστα, σουτ του Κλιχ έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι.

Μοράτα, VAR και 1-0!

Η Ισπανία φυσικά είχε την κατοχή, αλλά όχι και φάσεις. Στην πρώτη καλή στιγμή, στο 25’, άνοιξε το σκορ. Ο Μορένο έκανε το αριστερό σουτ και στην πορεία της μπάλας μπήκε ο Μοράτα, ο οποίος με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι.

Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μοράτα, όμως, η φάση ελέγχθηκε στο VAR, ο Μπερεζίνσκι κάλυπτε τον Ισπανό φορ και το γκολ μέτρησε.

Δοκάρι ο Σφιντέρσκι, το άχαστο ο Λεβαντόφσκι

Αυτό το γκολ αντί να δώσει ώθηση στην Ισπανία, πείσμωσε την Πολωνία. Στο 34’ φάουλ του Μορένο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 35’ ο Λεβαντόφσκι σέντραρε από δεξιά και ο Σφιντέρσκι με τη μπάλα ψηλά από κοντά σούταρε άουτ.

Στο 43’ χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία για το 1-1. Ο Σφιντέρσκι ντρίμπλαρε τον Κόκε, εκτέλεσε με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και ο Λεβαντόφσκι στην επαναφορά σούταρε πάνω στον Σιμόν!

Στο 45’ σε γύρισμα του Ζόρντι Άλμπα από αριστερά, ο Μορένο στη μικρή περιοχή με το αριστερό σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και δεν έκανε το 2-0.

Ισοφάρισε ο Λεβαντόφσκι!

Η Πολωνία έψαξε το γκολ και στο δεύτερο μέρος και το πέτυχε στο 54’. Σέντρα του Ζόβιακ από δεξιά, με κεφαλιά ο Λεβαντόφσκι νίκησε στον αέρα τον Λαπόρτ κι έκανε το 1-1 στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σιμόν.

Χαμένο πέναλτι

Γρήγορα, ωστόσο, δόθηκε η ευκαιρία στην Ισπανία για το 2-1. Στο 55’ σε μαρκάρισμα του Μόντερ στον Μορένο ο Ορσάτο κλήθηκε στο VAR να δει τη φάση κι έδωσε το πέναλτι.

Στο 58’ ο Ζεράρ Μορένο πήγε στην εκτέλεση, η μπάλα από το αριστερό πλασέ κατέληξε στο δεξί δοκάρι και ο Μοράτα με άδειο τέρμα στην επαναφορά πλάσαρε άουτ!

Στο 73’ σέντρα του Γιορέντε, κεφαλιά του Φεράν Τόρες δεν βρήκε στόχο.

Στο 84' ο Σαράμπια πάσαρε με το στήθος και ο Μοράτα από τα δύο μέτρα είδε τον Σέζνι να γλιτώνει το 2-1 για την ομάδα του και το 1-1 να μένει έως το τέλος!

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε (68’ Σαράμπια), Ρόντρι, Πέδρι, Όλμο (62’ Φεράν Τόρες), Μορένο (68’ Ρουίθ), Μοράτα (87' Οϊαρθάμπαλ).

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπέντναρεκ (85' Νταβίντοβιτς), Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Κλιχ (55’ Κοζλόφσκι), Μόντερ (85' Λινέτι), Ζόβιακ, Πούχασζ, Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι, Λεβαντόφσκι (68’ Φρανκόφσκι).



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved