Βοσνία – Ελλάδα 2-2: Τελικά… μπορούν τα παλικάρια! (video+photos)

Βοσνία – Ελλάδα 2-2: Τελικά… μπορούν τα παλικάρια! (video+photos)

Μετά από ένα τραγικό πρώτο 20λεπτο στο οποίο βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Βοσνία, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει «χρυσό» βαθμό 2-2 στη Ζένιτσα και να φτάσει στους 4 στα προκριματικά του Euro 2020.

Τη γνωστή ρήση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Άγγελου Αναστασιάδη, «δεν μπορούν τα παλικάρια» έφεραν… τούμπα οι Έλληνες διεθνείς στη Ζένιτσα της Βοσνίας και κατάφεραν να φύγουν με έναν βαθμό από ένα παιχνίδι που ξεκίνησε τελείως στραβά και πήγαινε να εξελιχθεί σε… κόλαση. Η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την ισοπαλία ενώ με την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι, ειδικά στο τελευταίο διάστημα, θα μπορούσε να πει κανείς πως μπορεί να έχει και… παράπονο που δεν έκανε την ολική ανατροπή έτσι ώστε να πάρει ακόμα και το τρίποντο. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η νέα version της «γαλανόλευκης» δεν μπορεί να θεωρεί πως έκανε κακή εκκίνηση στα προκριματικά του Euro 2020 αφού πήρε το ματς που έπρεπε κόντρα στο Λιχτενστάιν και στη Βοσνία, που θα είναι η βασική αντίπαλος για τη δεύτερη θέση – μαζί με τους Φιλανδούς – δεν έχασε. Και το έκανε, μάλιστα, σε ένα ματς που ξεκίνησε εφιαλτικά γυρίζοντας «τούμπα» την κατάσταση και παίρνοντας έναν παλικαρίσιο βαθμό.

Παρά το γεγονός ότι μόλις στο 15’ η Βοσνία κατάφερε να προηγηθεί 2-0 και η Ελλάδα έδειχνε… σημάδια διάλυσης στον αγωνιστικό χώρο του «Μπίλινο Πόλιγιε», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έβγαλε… ψυχή, σημάδια αντίδρασης και κατάφερε να επιστρέψει. Η άνοδος στην απόδοση αρκετών παικτών, οι αλλαγές του Αναστασιάδη αλλά και το ομαδικό και μαχητικό πνεύμα που δείχνει να έχει επιστρέψει στη «γαλανόλευκη», έφεραν το πρώτο γκολ στο 64’ από τον Φορτούνη. Η αποβολή του Πιάνιτς στο 65’ έκανε ακόμα καλύτερη την κατάσταση για την Ελλάδα, που βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 85’ με τον Δημήτρη Κολοβό, το πρώτο του με την εθνική ομάδα, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα και τη νίκη, αν ήταν πιο τυχερή σε μια-δυο φάσεις που δημιούργησε στο τέλος.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στο ματς με τη Βοσνία εν τέλει άλλαξε τον σχηματισμό σε σχέση με το Λιχτενστάιν. Στο 5-3-2 που επέλεξε κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βλαχοδήμος με τους Μπακάκη, Κουρμπέλη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Κούτρη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Ζέκα, Μπουχαλάκης και Σάμαρης ήταν στη μεσαία γραμμή και οι Φορτούνης και Δώνης συνδυάστηκα στην επίθεση.

Στον αντίποδα, ο Προσινέτσκι είχε σε διάταξη 4-3-3 τον Σέχιτς κάτω από τα δοκάρια με τους Σούνιτς, Μπίτσακσιτς, Ζουκάνοβιτς και Κολάσινατς από δεξιά  προς τα αριστερά στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ τους Μπέσιτς, Πιάνιτς και Τσίμιροτ ενώ στην επίθεση στα «φτερά» του Έντιν Τζέκο έπαιξαν οι Βίσκα και Ντούλιεβιτς.

Η… πλημμύρα δεν κόστισε

Μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό από Βόσνιους και μόλις 25 Έλληνες που έκαναν το μακρύ ταξίδι μέχρι τη Ζένιτσα, η Ελλάδα μπήκε στο ματς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Μόλις στο 10’ σε ένα κόρνερ που ο Πιάνιτς εκτέλεσε… συρτά, ο Βίσκα δεν βρήκε αντίσταση, εκτέλεσε δυο φορές μέσα από την περιοχή και κατάφερε να νικήσει τον Βλαχοδήμο για το 1-0. Στο 15’ ο Μίραλεμ Πιάνιτς εκτέλεσε φάουλ, και μάλιστα στην πρώτη εκτέλεση και πάλι υπήρξε γκολ από πάσα του άσου της Γιουβέντους αλλά ο διαιτητής έδειξε επανάληψη, αιφνιδίασε τον Βλαχοδήμο και έκανε το 2-0 με τη Βοσνία να γίνεται… αφεντικό στο ματς και την Ελλάδα να παραπαίει…

Ο Αναστασιάδης σε μια πρώτη κίνηση να αλλάξει τα πράγματα, έφερε τον Κουρμπέλη στα χαφ, μετέφερε τον Ζέκα πιο δεξιά και τον Μπουχαλάκη πιο αριστερά, κάνοντας τέσσερις τους αμυντικούς της ομάδας. Έδωσε έτσι περισσότερες ελευθερίες σε Κούτρη και Μπακάκη  να κάνουν ανεβάσματα, ωστόσο, κλασικές ευκαιρίες για την Ελλάδα δεν βγήκαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η κατάσταση, πάντως, είχε ισορροπήσει κι αυτό ήταν εμφανές στο χορτάρι.

Μπορούσε και ολική ανατροπή

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απέσυρε τον Μπουχαλάκη και πέρασε στη θέση του τον Μασούρα, κάνοντας ακόμα πιο επιθετικά τα άκρα του. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κυριαρχεί πλέον στο ματς, με τον Φορτούνη, τον Ζέκα και τον Σάμαρη να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να βάζουν δύσκολα στους Βόσνιους. Μια ατομική ενέργεια του πρώτου στο 63’ έφερε το κερδισμένο πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό μετά για τη μείωση του σκορ. Οι Βόσνιοι άρχισαν να… εκνευρίζονται και στο 65’, ενώ είχε κάρτα, ο Πιάνιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι η ομάδα του Προσινέτσκι έμεινε με δέκα.

Ο Αναστασιάδης αμέσως ρίσκαρε βγάζοντας τον Κουρμπέλη και βάζοντας τον Κολοβό, μια κίνηση που δικαιώθηκε αργότερα. Πλέον, η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε την κατοχή, πίεζε για την ισοφάριση και από το 80’ και μετά τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Κουλούρη να μπαίνει αντί του Μπακάκη και τον Ζέκα να γυρίζει δεξιός μπακ. Στην μετατόπιση αυτή στη δεξιά πλευρά, ο Φορτούνης βρήκε τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού στο 85’, αυτός σέντραρε εξαιρετικά και ο Κολοβός με πανέμορφη κεφαλιά – για το πρώτο του «γαλανόλευκο» γκολ – έφερε το ματς στα ίσα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη αλλά οι Βόσνιοι πρόλαβαν και… έσωσαν σουτ – μισό γκολ του Κουλούρη στις καθυστερήσεις.

Με τον έναν βαθμό, η Ελλάδα έφτασε τους 4 και είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου μαζί με τη Βοσνία πίσω από την Ιταλία που έχει 6. Τους ακολουθεί η Φινλανδία που έχει 3 ενώ χωρίς βαθμό είναι Αρμενία και Λιχτενστάιν.

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Κολάσινατς, Ζουκάνοβιτς, Μπίτσακσιτς, Σούνιτς, Πιάνιτς, Μπέσιτς, Τσίμιροτ (90' Κρούνιτς), Βίσκα, Ντούλιεβιτς (79' Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90' Γκόγιακ)

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Κούτρης, Μπακάκης (80' Κουλούρης), Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης (67' Κολοβός), Μπουχαλάκης (46' Μασούρας), Ζέκα, Φορτούνης, Δώνης, Σάμαρης

Τα highlights και οι καλύτερες στιγμές του αγώνα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζέκα: «Το πιστεύαμε στα αποδυτήρια ότι γυρνάει» (video)

Ζέκα: «Το πιστεύαμε στα αποδυτήρια ότι γυρνάει» (video)

Αναστασιάδης: «Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος…» (video)

Αναστασιάδης: «Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος…» (video)

H βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής ομάδας (photo)

H βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής ομάδας (photo)

Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved