Euro 2016: Και οι πέντε είναι… καταραμένοι! (photos+videos)

Euro 2016: Και οι πέντε είναι… καταραμένοι! (photos+videos)

Όπως είδε όλος ο κόσμος και το φετινό Euro αποδείχτηκε «καταραμένο». Αποκορύφωμά του βέβαια αποτέλεσε ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά δεν είναι ο μόνος. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η διοργάνωση αυτή κρύβει πολύ… κατάρα οι οποία μάλιστα έχει πολλές μορφές!

Φίλιπ Ντε Βίλντε

de wilde

Το EURO 2000 ήταν μία διοργάνωση που περίμεναν όλοι οι Βέλγοι. Βλέπετε σε εκείνο το τουρνουά το Βέλγιο ήταν διοργανωτής (μαζί με την Ολλανδία) και άπαντες είχαν μεγάλες προσδοκίες από την Εθνική Ομάδα.

Ο βασικός τερμαφύλακας, Φίλιπ Ντε Βίλντε περίμενε και αυτός πως και πως την έναρξη του τουρνουά, ωστόσο ούτε ο ίδιος ήξερε πως θα εξελισσόταν σε προσωπικό του εφιάλτη. Με δύο λάθη σε τρία παιχνίδια ομίλων κόστισε ουσιαστικά στο Βέλγιο πολύτιμους βαθμούς και το ταξίδι της ομάδας του τελείωσε ανώμαλα και γρήγορα.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η έξοδος-δολοφονία κοντά στο πλάγιο (!) και ευτυχώς τον έστειλε… σπίτι του με αποβολή!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα αποκάλυψε πως ακόμα σκέφτεται και σήμερα δεν έχει ξεπεράσει όσα έγιναν στη διοργάνωση!

Ντέιβιντ Μπέκαμ

beck

Τα κατορθώματα του Μπέκαμ είναι πολλά, ωστόσο όταν παίρνει φόρα για να εκτελέσει πέναλτι σε διεθνείς διοργανώσεις κάτι παθαίνει.

Στο EURO 2004 μάλιστα ήταν καθοριστικός στο να… μην δώσει νίκες στην ομάδα του. Αρχικά στο παιχνίδι της πρεμιέρας εναντίον της Γαλλίας, με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Άγγλων, αστόχησε από τα 11 βήματα απέναντι στον πρώην συμπαίκτη του, Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Λίγα παιχνίδια αργότερα, στη φάση των προημιτελικών απέναντι στην Πορτογαλία η πρόκριση θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι. Ο αρχηγός των «λιονταριών» κλήθηκε να χτυπήσει το πρώτο πέναλτι της ψυχοφθόρου διαδικασίας όμως η μπάλα κατέληξε… στα περιστέρια!

Αυτό το πέναλτι μάλιστα έχει γίνει πηγή έμπνευσης για άπειρα… parody!

Υ.Γ. Η Αγγλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μίκαελ Μπάλακ

balack

Θα μπορούσε να είναι και ο Γκριεζμάν σε αυτό το σημείο, ωστόσο έχει ακόμα καιρό να αλλάξει την… κατάρα που τον καταδιώκει. Από την άλλη πλευρά ο μεγάλος Γερμανός μέσος υπήρξε ιδιαίτερα άτυχος στην καριέρα του σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και δυστυχώς πλέον δεν μπορεί να αλλάξει την ταμπέλα του «μισοτελειωμένου» από πάνω του.

Με τα «πάνσερ» κατάφερε να βρεθεί κοντά σε κατάκτηση τίτλου τόσο το 2002 στο Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας (ήττα από τη Βραζιλία στον τελικό με 2-0), και στο Euro 2008 (1-0 ήττα από την Ισπανία).

Το χειρότερο ήταν για τον Μπάλακ ότι τόσο το 2002 όσο και το 2008 είχε φτάσει νωρίτερα τις ίδιες σεζόν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας ισάριθμες φορές (το 2002 με Λεβερκούζεν, το 2008 με Τσέλσι)!

Ο τελικός του Euro 2008 ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία του για εξιλέωση ωστόσο ο ορισμός «μισές δουλειές» θα βρίσκεται για πάντα σαν… ταμπέλα πάνω από το όνομά του.

Αλεξάντερ Φράι

frei

Ο Ελβετός επιθετικός στο Euro 2008 θεωρείτο από πολλούς εκ των παικτών που θα ξεχωρίσουν στη διοργάνωση. Μάλιστα ήταν μέσα στα φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά. Αυτό όμως είναι κάτι που ποτέ κανείς δεν θα μάθει.

Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Τσεχία ο Ελβετός επιθετικός χτύπησε σοβαρά στο γόνατο στο 43ο λεπτό και έχασε τη συνέχεια του τουρνουά. Αυτός ο τραυματισμός ουσιαστικά του στέρησε τη δυνατότητα να φτάσει εκεί που μπορούσε στην καριέρα τουκαθώς έμεινε για έξι μήνες εκτός χωρίς να μπορέσει έκτοτε πιάσει τα μεγάλα επίπεδα απόδοσής του.

Φραντσέσκο Τόλντο

toldo

Στο Euro 2000 άπαντες ήταν πεπεισμένοι ότι κάτω από τα δοκάρια θα βρισκόταν ο Τζίτζι Μπουφόν. Τελικά βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Φραντσέσκο Τόλντο καθώς ο πορτιέρο της Γιουβέντους (τότε της Πάρμα) έσπασε το δάχτυλό του.

Ο μετέπειτα μάλιστα τερματοφύλακας της Ίντερ έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις βοηθώντας τα μέγιστα στην πορεία της Ιταλίας στον τελικό. Ιδιαίτερα στον ημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία, ο Τόλντο έπιασε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία οδηγώντας την «σκουάντρα ατζούρα» στον τελικό απέναντι στη Γαλλία.

Στο τελευταίο παιχνίδι εκείνης της διοργάνωσης η Ιταλία με γκολ του Ντελβέκιο απείχε 20 δευτερόλεπτα από την κατάκτηση του τροπαίου. Όλα αυτά πριν ο Βιλτόρ σουτάρει από τα πλάγια σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ για την κλάση του Ιταλού πορτιέρο. Η μπάλα όμως γλίστρησε κάτω από τα χέρια του και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί που το χρυσό γκολ του Τρεζεγκέ στο 103’ έδωσε το τρόπαιο στους Γάλλους και ταυτόχρονα «τελείωσε» την πορεία του Τόλντο κάτω από τα δοκάρια της «σκουάντρα ατζούρα» σε επίσημη διοργάνωση.



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved