Euro 2016 - Πολωνία - Β. Ιρλανδία 1-0: Ο Μίλικ έκανε τη διαφορά (photos)

Euro 2016 - Πολωνία - Β. Ιρλανδία 1-0: Ο Μίλικ έκανε τη διαφορά (photos)

Ένα τέρμα του Αρκάντιους Μίλικ στο 51ο λεπτό ήταν… αρκετό για την Πολωνία να κάμψει 1-0 την αντίσταση της σκληροτράχηλης Βορείου Ιρλανδίας και να γράψει… ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Πολωνίας σε πρεμιέρα Euro, καθώς τις προηγούμενες έξι δεν τα είχε καταφέρει και πλέον το «συγκρότημα» του Άνταμ Ναβάλκα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση του Γ’ ομίλου και την συνέχεια στην διοργάνωση. Βέβαια, την επόμενη αγωνιστική, οι Πολωνοί αντιμετωπίζουν την Γερμανία, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην Ουκρανία.

PolNIrMesa02

Μονότερμα από Πολωνία

Στο πρώτο ημίχρονο το σκηνικό ήταν… μονότονο. Οι Πολωνοί ήταν αυτοί που είχαν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, την στιγμή που οι Βορειοϊρλανδοί είχαν αφήσει χώρο στους αντιπάλους τους, θέλοντας να διαφυλάξουν την άμυνά τους και να «χτυπήσουν» στις κόντρες. Αυτό είχε ως… συνέπεια, το «συγκρότημα» του Άνταμ Ναβάλκα να προσπαθεί να βρει τους… διαδρόμους προς στην εστία του ΜακΓκόβερν, αλλά ήταν κλειστοί.

Η πρώτη… υποψία φάσης ήταν στο 29ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Μίλικ, αλλά ο πορτιέρο των «νησιωτών» ήταν σε ετοιμότητα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Πολωνός επιθετικός απείλησε και πάλι, έπειτα από ωραία κίνηση του Μπλαστσικόφσκι από τα δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε μία ακόμα φάση από τους Πολωνούς, στο 39’ με το σουτ του Καπούστκα, αλλά ο ΜακΓκόβερν… απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Άνοιξε… το ματς ο Μίλικ

Ότι δεν κατάφεραν σε 45 λεπτά αγώνα οι Πολωνοί, το πέτυχαν στην πρώτη τους… επίσκεψη στα καρέ της Βορείου Ιρλανδίας, στην «επανάληψη», καθώς στο 51’ ο Μίλικ άνοιξε το σκορ. Ήταν η παράλληλη μπαλιά του Μπλαστσικόφσκι από τα δεξιά, ο δυναμικός επιθετικός έκανε το κοντρόλ, σούταρε από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον ΜακΓκόβερν για το 1-0.

PolNIrMesa01

Το τέρμα του Μίλικ έφερε αλλαγή… πλεύσης για τους «νησιώτες», καθώς… αποφάσισαν να βγουν στην επίθεση και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, αυτό έφερε μερικούς κενούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους θέλησε να εκμεταλλευτεί η Πολωνία, στο 68’ αλλά το σουτ του Μπλαστσικόφσκι από πλάγια θέση, πέρασε άουτ.

Στο σκηνικό στην συνέχεια δεν άλλαξε. Οι Βορειοϊρλανδοί πήραν περισσότερα… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Σέζνι, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ η Πολωνία έχασε μία ακόμα ευκαιρία να «κλειδώσει» τον αγώνα, στο 87’ με το μακρινό σουτ του Κρικόβιακ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΜακΓκόβερν.

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γιέντρεϊτσικ, Κρικόβιακ, Ματσίνσκι (78' Γιομπλόβιετς), Μπλαστσικόφσκι (80' Γκροσίτσκι), Καπούστκα (88' Πέτσκο), Μίλικ, Λεβαντόφσκι.

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο' Νιλ): ΜακΓκόβερν, Κάθκαρτ, Έβανς, ΜακΌλεϊ, Νόργουντ, Ντέιβις, Μπερντ (76' Ουάρντ), ΜακΝερ (46' Ντάλας), Φέργκιουσον (67' Ουάσινγκτον), Λάφερτι, Γουόρντ.

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Euro 2016 - Πολωνία - Β. Ιρλανδία 1-0: Ο Μίλικ έκανε τη διαφορά (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/575d7f58299848af37c29276?theme=onsports|600|800{/iframe}


Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved