Μήνυση από Ντεσάμπ σε Καντονά

Μήνυση από Ντεσάμπ σε Καντονά

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα υποβάλει μήνυση κατά του Ερίκ Καντονά, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας, ο πρώην συμπαίκτης του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε να εννοηθεί ότι η επιλογή της αποστολής για την τελική φάση του EURO 2016 είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι έπαιξαν 34 φορές μαζί στους «τρικολόρ», έχουν... ιστορία έχθρας από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, όταν ο Ντεσάμπ αντικατέστησε τον Καντονά στην αρχηγία της εθνικής Γαλλίας και στη συνέχεια ως «κάπτεν» οδήγησε τους «μπλε» στην κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ του 1998 και στο EURO του 2000. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε χθες στον "Guardian", ο Καντονά αμφισβήτησε τα κίνητρα του αποκλεισμού από την τελική 23άδα του Καρίμ Μπενζεμά και του Χατέμ Μπεν Αρφά, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη βόρεια Αφρική.

«Ο Μπενζεμά είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Ο Μπεν Αρφά είναι ένας σπουδαίος παίκτης» τόνισε χαρακτηριστικά στον "Guardian" ο παλαίμαχος «αστέρας» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέχισε: «Όμως ο Ντεσάμπ έχει ένα πραγματικά γαλλικό όνομα. Ίσως είναι ο μόνος στη Γαλλία που έχει ένα πραγματικά γαλλικό όνομα. Κανείς στην οικογένειά του δεν ήρθε σε επιμειξία με οποιονδήποτε, ξέρετε. Όπως οι Μορμόνοι στην Αμερική. Επομένως, δεν εκπλήσσομαι που χρησιμοποίησε την κατάσταση του Μπενζεμά για να μην τον επιλέξει. Ειδικά αφού ο (σ.σ. πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ) Βαλς είπε ότι δεν θα πρέπει να παίξει για τη Γαλλία. Και ο Μπεν Αρφά είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στη Γαλλία σήμερα. Όμως, έχουν κάποια καταγωγή. Μου επιτρέπεται να το σκέφτομαι αυτό».

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF), Νοέλ Λε Γκρε, άμεσα χαρακτήρισε τα σχόλια του Καντονά ως «γελοία».

Ο Μπενζεμά, ο οποίος έχει «ρίζες» από την Αλγερία, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, καθώς η FFF διατήρησε τον Απρίλιο την τιμωρία που του είχε επιβληθεί για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο εκβιασμού. Ο Μπεν Αρφά, ο πατέρας του οποίου υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τυνησίας, είναι ένας από τους οκτώ «αναπληρωματικούς» παίκτες που έχουν κληθεί στους «τρικολόρ» και πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να αντικαταστήσουν ενδεχόμενο τραυματία από τους 23 της αποστολής.

Ο Καντονά, ο οποίος είναι γνωστός για τα ξεσπάσματά του, χαρακτήρισε κάποτε αρνητικά τον Ντεσάμπ ως «αυτόν που μεταφέρει το νερό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο μοναδικός ρόλος του ήταν να δίνει την μπάλα σε καλύτερους παίκτες. «Κόπηκε» από την εθνική ομάδα το 1995, ύστερα από τον οκτάμηνο αποκλεισμό που του είχε επιβληθεί για την περιβόητη... καρατιά και τις γροθιές που έριξε σε φίλαθλο, ο οποίος τον έβριζε από τις εξέδρες, ενώ δεν φόρεσε ποτέ ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.



Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 15χρονος ποδοσφαιριστής της Σαραγόσα
Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 15χρονος ποδοσφαιριστής της Σαραγόσα
Παναθηναϊκός: Σε πρώτο πλάνο ο Μανδάς για τον Γενάρη - Οι μεταγραφές που θέλει ο Μπενίτεθ
Παναθηναϊκός: Σε πρώτο πλάνο ο Μανδάς για τον Γενάρη - Οι μεταγραφές που θέλει ο Μπενίτεθ
Παγκόσμια διάκριση για τον ΟΠΑΠ και τις πολιτικές του για το Υπεύθυνο Παιχνίδι του στα EGR Awards
Παγκόσμια διάκριση για τον ΟΠΑΠ και τις πολιτικές του για το Υπεύθυνο Παιχνίδι του στα EGR Awards
Λανουά: «Σωστό το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού - Λάθος αυτό εις βάρος της Κηφισιάς» (video)
Λανουά: «Σωστό το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού - Λάθος αυτό εις βάρος της Κηφισιάς» (video)
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved