Λεβ: «Το EURO 2016 δεν θα φύγει από τη Γαλλία, το φιλικό με την Ολλανδία θα συμβολίσει την ενότητα»

Λεβ: «Το EURO 2016 δεν θα φύγει από τη Γαλλία, το φιλικό με την Ολλανδία θα συμβολίσει την ενότητα»

Ο Γιόακιμ Λεβ εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η τελική φάση του EURO 2016 θα διεξαχθεί στη Γαλλία παρά τις φονικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν συμβεί οπουδήποτε αλλού.

«Είμαι σίγουρος ότι το EURO θα λάβει χώρα στη Γαλλία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, η οποία έχει πάρει το «εισιτήριο» για τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα το διάστημα 10 Ιουνίου-10 Ιουλίου, και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι η (γαλλική) κυβέρνηση και οι δυνάμεις ασφαλείας θα παρέχουν ασφάλεια, θα διασφαλίσουν ότι η διοργάνωση είναι ασφαλής».

Στη συνέχεια ο Γερμανός εκλέκτορας εξέφρασε την άποψη ότι η διεξαγωγή του EURO 2016 σε άλλη χώρα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια της διοργάνωσης, καθώς επιθέσεις έχουν λάβει χώρα και σε άλλες χώρες. «Δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε να μιλάμε για διαφορετικές χώρες τώρα. Αυτό που συνέβη στο Παρίσι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα επίσης. Περιμένουμε ότι το EURO 2016 θα λάβει χώρα στη Γαλλία και ότι θα γίνουν τα πάντα για την προστασία της διοργάνωσης» υπογράμμισε ο Λεβ, ο οποίος μαζί με τους παίκτες του πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής εντός του «Σταντ ντε Φρανς», όπου αντιμετώπισαν σε φιλικό αγώνα τη Γαλλία, και έφυγαν το πρωί του Σαββάτου κατευθείαν για το αεροδρόμιο.

Στο μεταξύ, ο Λεβ εξέφρασε την ελπίδα ότι το αυριανό φιλικό των πρωταθλητών κόσμου με την Ολλανδία θα είναι ένα «σύμβολο για την ενότητα» και θα δείξει σε όλους ότι ο πλανήτης είναι ενωμένος με τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. «Αυτό το παιχνίδι είναι ένα ξεκάθαρο σύμβολο για ελευθερία και δημοκρατία, για ενότητα, συμπόνια και πένθος για και μαζί με τους Γάλλους φίλους μας» υπογράμμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της «νατσιονάλμανσαφτ» και συνέχισε: «Οι σκέψεις μας θα είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Θα πενθούμε μαζί τους. Η αντιπαλότητα με τους Ολλανδούς προφανώς θα πάει προφανώς στο παρασκήνιο. Αυτό το παιχνίδι θα λάβει χώρα για πολύ διαφορετικά σύνολα αξιών».

Ο Λεβ επισήμανε πως η πρώτη αντίδρασή του μετά τις επιθέσεις ήταν ότι θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί το φιλικό με την Ολλανδία μόνο τέσσερις ημέρες μετά. Όμως, ύστερα από μια ημέρα σκέψης, το προπονητικό επιτελείο, οι παίκτες και η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισαν ότι θα πρέπει να γίνει κανονικά: «Σε αυτή την κατάσταση σοκ ... κάποιοι ρώτησαν "πως μπορούμε να παίξουμε ξανά σε μερικές ημέρες". Όμως την Κυριακή μιλήσαμε κανά με τους παίκτες και η γνώμη ήταν ότι θα ήταν καλό να παίξουμε, να στείλουμε ένα μήνυμα, να παίξουμε για τις αξίες μας». Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση στο Ανόβερο μαζί με μέλη του υπουργικού συμβουλίο της, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γαλλία.

Στον αγωνιστικό τομέα, στους Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Λούκας Ποντόλσκι και Μάνουελ Νόιερ δόθηκε μια ημέρα ανάπαυσης, οι Γιόνας Χέκτορ και Τζερόμ Μπόατενγκ ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς, ενώ ο νεαρός Λιρόι Σανέ αποχώρησε από την αποστολή για να ενταχθεί στην εθνική Ελπίδων της Γερμανίας. «Προφανώς η προσοχή σήμερα δεν θα είναι τόσο πολύ στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι» τόνισε ο Λεβ και συμπλήρωσε: «Σήμερα θα μιλήσουμε για άλλα πράγματα, όπως το γιατί αποφασίσαμε να δώσουμε το παιχνίδι. Ο συμβολισμός γι' αυτό το παιχνίδι. Προφανώς δεν μπορείς να πας στην καθημερινή ατζέντα εύκολα. Όμως, παρ' όλα αυτά, συνεχίζουμε να θέλουμε να δείξουμε μια συγκεντρωμένη προσπάθεια».



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved