Εθνική… γιορτή στα Νησιά Φερόε!

Εθνική… γιορτή στα Νησιά Φερόε!

Τη δική τους ποδοσφαιρική άνοιξη ζουν τα Νησιά Φερόε, μετά τη δεύτερη νίκη τους επί της Ελλάδας.

Το ματς είχε χαρακτήρα γιορτής και το γήπεδο «Tórsvøllur» κατακλύστηκε από σχεδόν 5000 οπαδούς, με την ομοσπονδία να μοιράζει δωρεάν σολωμό πριν από τον αγώνα σε όλους τους φιλάθλους!

Το αποτέλεσμα έφερε τους παίκτες και τους κατοίκους των Νησιών Φερόε στον έβδομο ουρανό, καθώς πανηγύρισαν σαν να έχουν κατακτήσει το ευρωπαϊκό. Γι’ αυτό τα απόγευμα της Κυριακής θα τιμηθούν οι θριαμβευτές στην κεντρική πλατεία του Τόρσαβν!

Ακόμα όμως παίκτες και προπονητής δεν έχουν πιστέψει τι έχουν καταφέρει. «Πριν από δύο εβδομάδες στη συνέντευξη Τύπου είχα υποσχεθεί στον κόσμο μία γιορτή. Νομίζω ότι αυτό τους δώσαμε. Είχαμε φανταστική υποστήριξη από ένα γεμάτο γήπεδο και τους προσφέραμε τη γιορτή που ήρθαν για να παρακολουθήσουν. Οι παίκτες, οι θεατές, όλοι είμαστε ευτυχισμένοι! Πρέπει κι εμείς να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς για την υποστήριξη που μας έδωσαν. Δείχνουμε όλο και περισσότερο ότι μπορούμε να συναγωνιστούμε με τα μεγαλύτερα και καλύτερα ποδοσφαιρικά έθνη. Και αυτό είναι ένα βήμα μπροστά. Είμαστε σε σωστό δρόμο», είπε μετά το ματς ο ομοσπονδιακός Λαρς Όλσεν.

Ο σκόρερ Μπράντουρ Όλσεν σημείωσε: «Είναι απόλυτα απίστευτο. Σουρεαλιστικό. Το ''Tórsvøllur'' γεμάτο με 4000 θεατές και εμείς να κερδίζουμε με 2-1. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά περιόδους. Αμυνθήκαμε εξαιρετικά καλά και όλα έδεσαν αρμονικά μεταξύ τους. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η εξαιρετικά σκληρή δουλειά, η θέληση να τρέξεις και να δώσεις το 100%. Όλα ξεκινούν από εκεί. Αυτή η νίκη σημαίνει τα πάντα για μας και για τους νέους. Μας δίνει πίστη ότι όλα είναι δυνατά. Θα το απολαύσουμε».

Ο βοηθός προπονητή Γιοχάνες Γιάκομπσεν, αρχηγός της ομάδας που νίκησε την Αυστρία το 1990, πρόσθεσε: «Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών, που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουν το κουράγιο να το κάνουν. Αυτή είναι η διαφορά με αυτά τα προκριματικά σε σχέση με προηγούμενα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και τολμάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, κάτι που ήταν πρόβλημα παλαιότερα για τα Φερόε. Δεν είχαμε πίστη στις δυνάμεις μας, αλλά νομίζω ότι είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε κάτι που μπορεί να γίνει μεγάλο, ή μάλλον είναι ήδη μεγάλο!».

Τέλος, ο αρχηγός και ρέκορντμαν συμμετοχών με 84, Φρόντι Μπενγιάμινσεν είπε: «Ανυπομονούσαμε γι' αυτό το ματς. Προετοιμαστήκαμε για ένα γεμάτο γήπεδο και η νίκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένος. Το ρεκόρ δεν σημαίνει πολλά για μένα, η νίκη σημαίνει περισσότερα. Έχουμε δύο νίκες στον όμιλο και ο τρόπος που παίζουμε είναι εξαιρετικά σημαντικός για μένα, με δεδομένο ότι αποσύρομαι στο τέλος του έτους».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved