Οι Έλληνες «Γερμανοί» και το... χρέος τους (photos+videos)

Οι Έλληνες «Γερμανοί» και το... χρέος τους (photos+videos)

Ξέρουμε καλά τη Γερμανία και ξέρουμε ότι μπορούμε να τη νικήσουμε...

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την αυξανόμενη παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αρκετοί διεθνείς μας γνωρίζουν τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού των Γερμανών αντιπάλων μας στα προημιτελικά του Euro 2012.

Πολλοί υπήρξαν ή είναι ακόμη συμπαίκτες με ποδοσφαιριστές των «πάντσερ». Φίλοι έξω από το γήπεδο, «εχθροί» για μια μέρα...

Κυριάκος Παπαδόπουλος-Μάνουελ Νόιερ-Μπενεντίκτ Χιέβεντες (Σάλκε)

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2010 από τον Ολυμπιακό το στη Σάλκε. Εκεί συνάντησε το βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ και τον Μπενεντίκτ Χιέβεντες, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας. Ο πρώτος αναχώρησε πέρσι για την Μπάγερν Μονάχου, με τον Παπαδόπουλο να παραμένει συμπαίκτης με το δεύτερο, ο οποίος είναι αναπληρωματικός στο συγκρότημα του Γιοακίμ Λεβ.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος-Τιμ Βίζε (Βέρντερ Βρέμης)

Ο 24χρονος άσος είχε μια εξαιρετική χρονιά στη Βέρντερ Βρέμης, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Τζένοα. Αρχικά έπαιξε ως δεξί μπακ και στη συνέχεια μετακινήθηκε κεντρικός αμυντικός από τον προπονητή, Τόμας Σάαφ. Παρέα με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των «πάντσερ», Τιμ Βίζε, ο οποίος βρίσκεται από το 2005 στην ομάδα, έδεσαν με τον καλύτερο τρόπο την άμυνα της Βέρντερ, η οποία είχε περάσει από πολλές… αναταράξεις τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, πλέον ο Βίζε ανήκει στη Χόφενχαϊμ.

Φάνης Γκέκας-Λαρς Μπέντερ-Τόνι Κρόος (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Ο Φάνης Γκέκας είναι ο Έλληνας εν ενεργεία διεθνής που έχει αλλάξει τις περισσότερες γερμανικές ομάδες. Η πορεία του στην Μπουντεσλίγκα ξεκίνησε το 2006, όταν ο Παναθηναϊκός τον έδωσε δανεικό στην Μπόχουμ. Εκεί εντυπωσίασε και αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της λίγκας για τη σεζόν 2006/07. Αυτό του εξασφάλισε τη μεταγραφή, το 2007 στην Μπάγερ Λεβερκούζεν για να κάνει ένα διάλλειμα από τη Γερμανία, μετακινούμενος στην Αγγλία και την Πόρτσμουθ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου της σεζόν 2008/09.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, επέστρεψε στη Λεβερκούζεν για να βρει εκεί τον Λαρς Μπέντερ (2009-) και τον Τονι Κρόος (Ιανουάριος 2009-καλοκαίρι 2010), τους νεαρούς μέσους που έχουν εντυπωσιάσει για τα «πάντσερ», για να τον αποκτήσει η Χέρτα με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο του 2010. Επιστρέφοντας το καλοκαίρι στη Λεβερκούζεν παραχωρήθηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης έναντι περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2012 πήγε στην Τουρκία και την Σαμσούνσπορ.

Χοσέ Χολέβας-Λαρς Μπέντερ (Μόναχο 1860)

Ο αριστερός μπακ που ελληνοποιήθηκε για να μπορεί να παίζει στην Εθνική ομάδα ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τις μικρές ομάδες της Τεουτόνια Ομπερνάου για να μεταγραφεί στην Ασανφέμπουργκ Νταμ το 2002. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας του εκεί, το 2005 μετακινήθηκε στη Βικτόρια Καλ, ενώ έναν χρόνο αργότερα (2006) έγινε παίκτης της Μόναχο 1860 ΙΙ. Το 2007 μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα, όπου γνώρισε τον Λαρς Μπέντερ. Ο Γερμανός μέσος που έκανε εντύπωση στο ματς του Euro 2012 μεταξύ Γερμανίας και Δανίας υπήρξε παίκτης της πρώην ομάδας του Χολέβας την τριετία 2006/09.

Έλληνες «Γερμανοί» χωρίς… συμπαίκτες στα «πάντσερ»

Γιώργος Τζαβέλλας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Οι εμφανίσεις του στον Πανιώνιο του εξασφάλισαν τη μεταγραφή του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, το γερμανικό. Το καλοκαίρι του 2010 πήγε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τον Ιανουάριο του 2012 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μονακό, από τον οποίο επιστρέφει φέτος στο γερμανικό σύλλογο.

Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν το σκαλοπάτι για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. To 2011 πήγε στην Καϊζερσλάουτερν, με την παρουσία του εκεί με 5 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα να κάνει τον Φερνάντο Σάντος να τον εμπιστευτεί και να τον χρησιμοποιήσει σε σημαντικά παιχνίδια του Euro 2012.

Νίκος Λυμπερόπουλος (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Τη διετία 2008-10, ο διεθνής επιθετικός αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και να φορέσει τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Και εκεί διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο για να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα και την ΑΕΚ το 2012.

{/youtube}bWJbX4W6vWQ{/youtube}

Κώστας Μήτρογλου (Ντούισμπουργκ-Γκλάντμπαχ)

Η καριέρα του επιθετικού του Ολυμπιακού ξεκίνησε από τις υποδομές της Ντούισμπουργκ, από την οποία το 2005 μετακινήθηκε σε αυτές της Γκλάντμπαχ. Έναν χρόνο αργότερα έγινε μέλος της Β' ομάδας, από την οποία το 2007 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού στον οποίο και ανήκει μέχρι σήμερα.

Οι Έλληνες «Γερμανοί» και το... χρέος τους (photos+videos)



Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό
Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved