Euro 2012: Μάγκατ: «Η Ελλάδα ξέρει να αμύνεται»

Euro 2012: Μάγκατ: «Η Ελλάδα ξέρει να αμύνεται»

Ο Φέλιξ Μάγκατ εξήγησε, μέσω της στήλης του σε γερμανική εφημερίδα, γιατί το ματς της Γερμανίας με την Ελλάδα θα είναι «πολύ δύσκολο» και παράλληλα συνέστησε στον Γιόακιμ Λεβ να χρησιμοποιήσει παίκτες ευέλικτους, γρήγορους και με καλή ντρίπλα, στον προημιτελικό του Euro 2012

Την δική του στήλη στην εφημερίδα «Die Welt» διαθέτει ο Φέλιξ Μάγκατ και, λόγω της επικαιρότητας, στο τελευταίο του άρθρο… καταπιάστηκε με το επικείμενο ματς της Γςερμανίας με την Ελλάδα, στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Αν η ομάδα δεν είναι συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη στο παιχνίδι της, θα τολμήσω να πω ότι το επόμενο παιχνίδι, ο προημιτελικός κόντρα στην Ελλάδα, θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μπορώ να υποσχεθώ ένα πράγμα: οι Έλληνες θα έχουν την Παρασκευή το βράδυ στο Γκντανσκ πολύ πίσω τις γραμμές τους, ίσως πιο πίσω απ' ό,τι συνήθως», δήλωσε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός της Βόλφσμπουργκ και συνέχισε:

«Σοβαρά, αν έμαθαν κάτι από τον Ρεχάγκελ, αυτό είναι να αμύνονται. Είναι ακόμα εξαιρετικοί σε αυτό. Η οργάνωση που έχουν και το πάθος τους είναι απίστευτα. Μια ματιά στα στατιστικά το αποδεικνύει. Στα δέκα παιχνίδια τους στα προκριματικά δέχτηκαν μόλις πέντε γκολ. Αυτό τους καθιστά πολύ ανεπιθύμητους αντίπαλους. Οι αντεπιθέσεις τους επίσης είναι πολύ αποτελεσματικές. Σχεδόν πάντα πετυχαίνουν ένα γκολ».

Στη συνέχεια, ο Μάγκατ αναφέρθηκε και στο πώς θα πρέπει να παραταχθεί η Γερμανία για να κάμψει την αντίσταση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας. «Κόντρα σε έναν αντίπαλο που αμύνεται έτσι η Γερμανία δε χρειάζεται δύο εξάρια, τους Σάμι Κεντίρα και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και κανέναν θηριώδη επιθετικό, όπως ο Μάριο Γκόμες, ακόμα κι αν είναι παγκόσμιας κλάσης. Αντιθέτως, χρειάζεται επιθετικογενείς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ντριμπλάρουν και να πασάρουν, όπως ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος έχει την ικανότητα να παίξει σε μικρούς χώρους», ήταν οι… συμβουλές του προς τον συνάδερφό του στον πάγκο των «πάντσερ».

Και συμπλήρωσε: «Διαθέτουμε παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά που ως τώρα βρίσκονταν στον πάγκο, οι Μίροσλαβ Κλόζε, Αντρέ Σίρλε ή ο Μάριο Γκέτσε. Το παιχνίδι θα κερδηθεί χαμηλά. Με τον Σωκράτη της Βέρντερ Βρέμης και τον Παπαδόπουλο της Σάλκε στο κέντρο της άμυνας, οι Έλληνες έχουν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον αέρα. Παίζοντας με σέντρες, δύσκολα θα έχουμε τύχη. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ρίσκο, αλλά χωρίς αυτές δύσκολα θα τα καταφέρουμε τελικά. Ο ρυθμός ίσως χαθεί, το ίδιο η ομοιογένεια. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Αν περάσουμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην πετυχημένη ομάδα της φάσης των ομίλων. Ίσως ακουστεί παράδοξο αλλά ο ημιτελικός της διοργάνωσης θα είναι πιο εύκολος για τη Γερμανία, τουλάχιστον σε επίπεδο τακτικής».



NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved