Euro 2012: Σαριέγκι: «Έμπειρη ομάδα η Ελλάδα»

Euro 2012: Σαριέγκι: «Έμπειρη ομάδα η Ελλάδα»

Εγκώμια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας έκανε ο Γιόσου Σαριέγκι, με αφορμή το Euro 2012, τονίζοντας πως η Ελλάδα διαθέτει παίκτες ώριμους, με υψηλή τεχνική κατάρτιση, αυτοπεποίθηση και ένα σύνολο ικανό να κάνει... ζημιές!

Έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια στην χώρα μας, ο Γιόσου Σαριέγκι είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν και… δικαιούνται να έχουν άποψη για την Εθνική μας! Σκεπτόμενοι κάπως έτσι, προφανώς, οι ισπανοί δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον Βάσκο στόπερ του Παναθηναϊκού, ζητώντας του να σχολιάσει βασικά την Ελλάδα αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σαριέγκι στο «Radio Mundosports»:

Γνωρίζεις καλά την Εθνική ομάδα λόγω της θητείας σου εδώ. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό το Euro 2012;
«Η ελληνική ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία. Στις τάξεις της έχει παίκτες που διαθέτουν εμπειρία και ξέρουν τι εστί τέτοιου τύπου διοργανώσεις και πώς ν’ ανταπεξέλθουν. Αρκετοί από αυτούς παίζουν χρόνια μαζί και κάτι τέτοιο είναι αρκετά σημαντικό. Η εμπειρία μετράει εν πολλοίς σε τέτοια παιχνίδια και δεν είναι αμελητέο αυτό. Επιπλέον δεν είναι μόνο η εμπειρία. Οι Έλληνες διεθνείς είναι παίκτες που διαθέτουν και υψηλή τεχνική κι έχουν ωριμάσει στο πέρασμα του χρόνου».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζεις; Δεν έχει σημασία αν είναι από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή αλλού…
«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απαραίτητα κάποιος που ξεχωρίζει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Σαν σύνολο έχουν πολύ καλές αρετές. Και σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο η Εθνική είναι ανεβασμένη και κατά την γνώμη μου δεν ξεχωρίζει κάποιος ιδιαίτερα από τους άλλους».

Το αρνητικό και το θετικό σημείο αυτής της Εθνικής;
«Το θετικό σίγουρα έχει να κάνει με το ψυχολογικό επίπεδο. Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική έχει δουλέψει πολύ, γιατί αυτό δεν είναι κάτι που το πετυχαίνεις από τη μια μέρα στην άλλη».

Βλέπεις κάποιο φαβορί για το τρόπαιο;
«Τα φαβορί υπάρχουν πάντα, αλλά πριν χρόνια η Ελλάδα για παράδειγμα απέδειξε ότι το να θεωρείσαι φαβορί δεν σημαίνει τίποτα. Η Ισπανία μπορεί να θεωρείται φαβορί περισσότερο από άλλες ομάδες, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις και μέσα στο γήπεδο. Αν δεν κερδίσεις τα ματς δεν έχεις κάνει τίποτα».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved