Φύσσας: «Να βγει το πάθος και η ψυχή μας στο χορτάρι»

Φύσσας: «Να βγει το πάθος και η ψυχή μας στο χορτάρι»

Τον απολογισμό της προετοιμασίας της Εθνικής στην Αυστρία έκανε, μιλώντας στο Onsports, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Πολωνία, ο Τάκης Φύσσας. Ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» αναφέρθηκε στην επιθετική και αμυντική λειτουργία της Εθνικής, στο πρώτο ματς και στο αντίκρισμα που θα έχει μια ενδεχόμενη επιτυχία στους Έλληνες...

Ευχαριστημένος από τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής στην Αυστρία και κυρίως από την αφομοίωση των ποδοσφαιριστών έμεινε ο team manager της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας, ενόψει του Euro.

Ο άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος μίλησε στο Onsports για τις προπονήσεις που έγιναν εκεί, για τις επόμενες, στην Πολωνία, το πρώτο ματς, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να έρθει μια επιτυχία από την Εθνική ομάδα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα.

«Εύχομαι στο τέλος η χαρά των Ελλήνων να είναι μεγάλη», είπε, με νόημα, μεταξύ άλλων...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάκη Φύσσα:

-Αν έπρεπε να κάνεις έναν απολογισμό της προετοιμασίας, τι θα έλεγες; Έμεινε ευχαριστημένο το τεχνικό τιμ της Εθνικής;

«Στην Αυστρία συναντήσαμε αυτό που περιμέναμε. Όλα ήταν όπως τα θέλαμε, όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Τα είχαμε οργανώσει έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένοι και οι παίκτες και ο προπονητής. Ο προπονητής δούλεψε στους τομείς που και ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αυστρία. Το σημαντικότερο ήταν η τακτική, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο πρώτο παιχνίδι, με αντίπαλο την Πολωνία, αλλά και στα άλλα δύο.

Όπως καταλαβαίνεις δεν έλειπαν από τους ποδοσφαιριστές τα τρεξίματα και η φυσική κατάσταση, έλειπε να συγχωνευτούν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην ομάδα. Η κοινή... σύμπνοια και η κοινή κατεύθυνση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για κάθε ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στην τακτική, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε πολλά κομμάτια. Δούλεψαν τόσο στην επιθετική, όσο και στην αμυντική λειτουργία. Είχε πει ο κ. Σάντος από την αρχή ότι δεν έβαζε πολλά καινούργια πράγματα στο παιχνίδι. Ήθελε αυτό το μοντέλο, ωστόσο, να το αφομοιώσουν. Νομίζω ότι αυτή η αφομοίωση πήγε καλά στην Αυστρία».

-Μετά τις πρώτες μέρες στην προετοιμασία, στις οποίες η κούραση έκανε για τα καλά την εμφάνισή της, στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές φάνηκαν να είναι πιο φρέσκοι. Είναι έτσι ή κάνω λάθος;

«Στην Αυστρία κάναμε αρκετές διπλές προπονήσεις. Το βάρος έπεσε μεν στην τακτική, ωστόσο το σώμα καταπονείται όπως και να έχει. Παρατηρήσαμε ότι όσο πέρναγαν οι μέρες λιγόστευαν αυτά τα... φορτία, τα οποία προέρχονται από τους δέκα προηγούμενους μήνες. Όσο πλησιάζουμε στο πρώτο παιχνίδι, τόσο πιο χαλαρό θα είναι το πρόγραμμα. Όσο μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος έτσι».

-Πάνω σε ποια στοιχεία θα στηριχθούν οι επόμενες προπονήσεις, στην Πολωνία;

«Θα δουλέψουμε σίγουρα τα «στημένα», κάτι το οποίο δεν κάναμε στην Αυστρία. Όσο περισσότερες μέρες μαζί με τους παίκτες έχει ο προπονητής, σε αυτά που δουλεύει, τόσο το καλύτερο. Τόσο πιο πολύ τα αφομοιώνουν. Τόσο πιο πολύ γίνονται μέρος του παιχνιδιού. Οι μέρες θέλουμε να περνούν δημιουργικά και να βγαίνει στους παίκτες αυτό. Στην Αυστρία ο προπονητής δούλεψε σε 3-4 συγκεκριμένα πράγματα. Δεν έχει δουλέψει σε πάρα πολλά καινούργια. Για να τους βγει στο παιχνίδι».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την Πολωνία, την οποία αντιμετωπίζουμε στο πρώτο και σημαντικότερο παιχνίδι στον όμιλο;

«Τις τρεις ομάδες του γκρουπ τις γνωρίζουν καλά οι παίκτες. Ο προπονητής θα πει τι πρέπει να προσέξουν. Είμαστε σε ένα Euro. Θα δούμε τα προτερήματα και τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Την Πολωνία τη βλέπω ως γηπεδούχο. Θα έχει τον περισσότερο κόσμο στο πλευρό της. Θα έχει όμως και την πίεση. Σίγουρα μια διοργανώτρια χώρα όταν ξεκινάει το τουρνουά έχει άγχος. Πίεση θα έχουμε και εμείς. Από εκεί και πέρα, τα τεχνικά θέματα θα τα εξηγήσει ο προπονητής».

-Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι με μια επιτυχία στο Euro θα προσφέρουν στιγμές εθνικής ανάτασης και αν ναι αποτελεί έξτρα πίεση γι’ αυτούς;

«Θα έχουμε κόσμο στο πλευρό μας, απ’ όσο μαθαίνω. Οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη περίοδο. Όλοι περιμένουν μια χαρά. Λόγω των συνθηκών θα έχει μεγαλύτερη αξία απ’ ότι μια αντίστοιχη σε μια άλλη διοργάνωση στο παρελθόν. Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται τι γίνεται, όμως το μυαλό τους είναι επικεντρωμένο στο γήπεδο. Δεν μπορούν να σκέφτονται τα πολιτικά θέματα και πως θα καταλήξει τελικά το όλο ζήτημα για να παίξουν καλύτερα και να προσφέρουν χαρά στους Έλληνες. Θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα. Πιστεύω ότι το πάθος, η ψυχή μας και η δουλειά που κάναμε στην Αυστρία να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Εύχομαι στο τέλος η χαρά των Ελλήνων να είναι ακόμη μεγαλύτερη».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved