Conference League: Ντέρμπι στην Πορτογαλία - Όλο το πρόγραμμα των play off
Instagram

Conference League: Ντέρμπι στην Πορτογαλία - Όλο το πρόγραμμα των play off

Το Conference League επιστρέφει στη δράση με την αναμέτρηση της Μπράγκα με τη Φιορεντίνα να ξεχωρίζουν από τα πρώτα ματς των νοκ άουτ play off απ’ τα οποία θα κριθεί η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Υπό τον Ντομίνγκος Πασιέντσια, η Μπράγκα έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League τη σεζόν 2010/11, ωστόσο ηττήθηκε από την Πόρτο σε ένα πορτογαλικό «εμφύλιο» στο Δουβλίνο.

Μπορεί η ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε να είναι απογοητευμένη που βρίσκεται στο Europa Conference League αυτή τη φορά, μολονότι «μάζεψε» δέκα βαθμούς στον όμιλό της στο Europa League, όμως η εν λόγω συγκομιδή ήταν αρκετά καλή μόνο για την τρίτη θέση (πίσω από Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ και Ουνιόν Βερολίνου) αυτή τη σεζόν.

Με τον Βιτσέντσο Ιταλιάνο στον πάγκο της, η Φιορεντίνα επιστρέφει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, αλλά δεν έχει περάσει στον ανοιξιάτικο γύρο μιας διοργάνωσης της UEFA από τότε που έφτασε στα ημιτελικά του Europa League τη σεζόν 2014/15. Είναι, πάντως, η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (14 γκολ, όσα πέτυχαν επίσης Βιγιαρεάλ και Μπασακσεχίρ) αυτή την σεζόν στους ομίλους του Europa Conference League.

Η Καραμπάγκ, ομάδα που τερμάτισε μπροστά από τον Ολυμπιακό στο Europa League, εξασφαλίζοντας θέση στα νοκ άουτ play-off του UECL, είναι αήττητη στα επτά ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια (3 νίκες-4 ισοπαλίες) που έχει δώσει μετά την ήττα 3-0 από τη Μαρσέιγ την περασμένη σεζόν.

Οι πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν νέους δρόμους την περασμένη σεζόν, καθώς συνέχισαν -για πρώτη φορά- σε μία διοργάνωση της UEFA μετά την αλλαγή του χρόνου. Όμως έχοντας ηττηθεί από τη Μαρσέιγ και στα δύο παιχνίδια τους για τα νοκ άουτ play-off του Europa Conference League, η ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ θα επιδιώξει να κάνει τώρα ένα βήμα επιπλέον απέναντι στη Γάνδη.

Η βελγική ομάδα είναι χωρίς νίκη σε έξι ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια (2 ισοπαλίες-4 ήττες), αλλά ελπίζει ότι θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση, καθώς πραγματοποιεί το μεγαλύτερο εκτός έδρας ταξίδι στην ιστορία της (3.700 χλμ.).

Συνοπτικά, τo πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στη φάση των νοκ άουτ play-off του Europa Conference League:

19:45 Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Γάνδη (Βέλγιο)
19:45 Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
19:45 Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Βασιλεία (Ελβετία)
19:45 Μπράγκα (Πορτογαλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)

22:00 Λάτσιο (Ιταλία)-Κλουζ (Ρουμανία)
22:00 ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Ντνίπρο (Ουκρανία)
22:00 Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Παρτιζάν (Σερβία)
22:00 Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)

* Οι νικητές των «νοκ άουτ» πλέι οφ παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» (9 και 16/3), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.

** Στη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν εξασφαλίσει θέση, ως πρώτες των ομίλων τους, οι Άλκμααρ, Τζουργκάρντεν, Μπασακσεχίρ, Νις, Σίβασπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Βιγιαρεάλ και Γουέστ Χαμ.



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved