ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ: Η πίστη του Μπότο για την Ευρώπη και τα δεδομένα για Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ: Η πίστη του Μπότο για την Ευρώπη και τα δεδομένα για Βιεϊρίνια

Την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference league αποκλείοντας την Μαρσέιγ εξέφρασε ο Ζοσε Μπότο

Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στο Open, ανέφερε πως παρακολουθεί τις προπονήσεις της ομάδας και έχει διαπιστώσει το πάθος που υπάρχει στις τάξεις των παικτών για το παιχνίδι της Τούμπας υπογραμμίζοντας ότι στο ματς αυτό περιμένει να παίξει σημαντικό ρόλο και ο κόσμος της ομάδας που εκτιμά ότι θα δώσει μεγάλο «παρών» στο γήπεδο.

Στα άλλα θέματα που αναφέρθηκε ο Μπότο, τώρα, έκανε γνωστό ότι ουσιαστικά απομένει μόνο η υπογραφή του συμβολαίου από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στην ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για έναν ακόμη χρόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοσέ Μπότο στο Open.

-Τι ακριβώς συνέβη με τα σοβαρά επεισόδια των χούλιγκαν της Μαρσέιγ στη Μασσαλία; Ήξερα ότι οι οπαδοί της Μαρσέιγ έχουν προβληματική συμπεριφορά, αλλά δεν έχω ξαναζήσει πότε κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην ζήσουμε και στη Θεσσαλονίκη παρόμοιες συμπεριφορές από αυτούς.

Πιστεύω ότι οι δικοί μας οπαδοί θα πρέπει να εστιάσουν, όπως και εμείς, στον αγώνα, να είναι ο 12ος παίκτης μας στη διάρκεια του παιχνιδιού, αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και να εστιάσουν στην υποστήριξη που θα δώσουν στην ομάδα μας και να ξεχάσουν τους οπαδούς τους Μαρσέιγ, αν τελικά έρθουν.

-Πιστεύετε ότι η UEFA θα επιτρέψει ή θα απαγορεύσει την παρουσία των οπαδών της Μαρσέιγ στην Τούμπα; Από όσα είδα στο πρώτο παιχνίδι υπήρξε έλλειψη οργάνωσης και αυτό ήταν και παράλειψη της UEFA. Δεν μπορώ να προβλέψω τι απόφαση θα πάρουν.

Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ: Είμαι χαρούμενος με όσα πέτυχε η ομάδα στη Μασσαλία. Πρέπει να σκεφτούμε ότι η Μαρσέιγ είναι δεύτερη στη βαθμολογία μίας από τις καλύτερες λίγκες του κόσμου, σε μία από τις πέντε καλύτερες.

Η διαφορά στα μπάτζετ και στις διοργανώσεις είναι μεγάλη, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και αποδείξαμε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα μεγάλες ομάδες όπως η Μαρσέιγ.

Είμαι αισιόδοξος. Γιατί; Επειδή ό,τι κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο μας δίνει ένα σημάδι ότι μπορούμε να κερδίσουμε μία ομάδα όπως η Μαρσέιγ.

-Ποιες κατά τη δική σας γνώμη είναι οι πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση; Επίσης είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι κάθε μέρα στις προπονήσεις, βλέπω πως προπονούνται οι παίκτες κάθε μέρα, πώς ο προπονητής και το τιμ προετοιμάζουν τους αγώνες και είμαι αισιόδοξος γιατί στη Θεσσαλονίκη θα παίξουμε με τον 12ο παίκτη μας. 

Ξέρω ότι οι οπαδοί μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, θα βοηθήσουν την ομάδα στη διάρκεια των 90 λεπτών.

Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο «Βελοντρόμ»: Όταν φτάσαμε στο «Βελοντρόμ» στη Μασσαλία και πήγαμε στον αγωνιστικό χώρο, όταν είδαμε αυτή την εικόνα από τους οπαδούς μας, θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου και δουλεύω αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο κι όμως ένιωσα κάτι ξεχωριστό, γιατί οι οπαδοί μας το μετέφεραν.

-Ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να είναι αυτός που θα προκριθεί στην επόμενη φάση; Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι γιατί αυτά τα παιχνίδια συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες

Μετά χρειαζόμαστε συγκέντρωση για 90 λεπτά, απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό είναι να αγωνιστούμε χωρίς να τους φοβηθούμε, όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο που δεν φοβηθήκαμε τη Μαρσέιγ και να μην… σεβαστούμε τόσο πολύ τη Μαρσέιγ. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά όχι υπερβολικά.

-Πόσο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να καταφέρει να προκριθεί στους «4» του Europa Conference League; Τι είναι για εσάς προσωπικά αυτή την πρόκληση; Εδώ και πολλά χρόνια καμία ομάδα της Ελλάδας δεν έχει φτάσει τόσο ψηλά. Με τέτοιου είδους εμπειρίες οι σύλλογοι μεγαλώνουν. Όχι μόνοι οι παίκτες και οι προπονητές. Όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα νομίζω πως ήταν πολύ σημαντικά και ήταν δύσκολο να τα πετύχουμε.

Αν κάνουμε αυτό το βήμα, το μεγάλο αλλά πιθανό βήμα, νομίζω ότι θα είναι κάτι εκπληκτικό για το κλαμπ μας, για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Για εμένα δεν θα είναι η πρώτη φορά, με την Μπενφίκα παίξαμε σε δύο τελικούς Europa League και με τη Σαχτάρ σε έναν ημιτελικό, αλλά αν τη χρονιά που ήρθα στον ΠΑΟΚ φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα είναι για εμένα κάτι ίσως πιο σημαντικό από τους τελικούς με την Μπενφίκα.

-Είχατε πει ότι σκέφτεστε ένα ξεχωριστό ρόλο για τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Η εφημερίδα Forza αποκάλυψε ότι ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια θα συνεχίσουν μαζί για ακόμα έναν χρόνο. Τι έχετε να μας πείτε εσείς για αυτό; Όταν μίλησα για τον ρόλο του Βιεϊρίνια, στο μυαλό μου και στο μυαλό του Αντρέ, γιατί είχαμε μιλήσει από πριν, ήταν να αγωνιστεί για ακόμα έναν χρόνο.

Νομίζω ότι αποδεικνύει κάθε εβδομάδα ότι μπορεί να αγωνιστεί για ακόμα ένα χρόνο, ότι μπορεί να είναι ένας σημαντικός παίκτης με ρόλο στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά επίσης και να μεταφέρει στους νέους παίκτες τις αξίες του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα είναι αλήθεια ότι έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό, μπορεί να μην έχουμε υπογεγραμμένη τη συμφωνία, αλλά ο Αντρέ το γνωρίζει και έχουμε μιλήσει για αυτό ότι θέλουμε να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ για ακόμα έναν χρόνο.

Έχουμε ήδη συζητήσει σχεδόν τα πάντα, πλέον απομένει να βάλουμε τις υπογραφές στη συμφωνία.

 
 


Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved