Λουτσέσκου: «Αυτό ήταν στρατηγικό λάθος, προτιμώ ν' αποχωρήσω παρά...»

Λουτσέσκου: «Αυτό ήταν στρατηγικό λάθος, προτιμώ ν' αποχωρήσω παρά...»

ΠΑΟΚ-Λίνκολν: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει πάθος κι ένταση στον αυριανό αγώνα και φυσικά την πρόκριση για να αφήσει η ομάδα πίσω της όλα τα δεινά.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί να περάσει τη δική του νοοτροπία στο γκρουπ του ΠΑΟΚ και δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Λίνκολν, όπου περιμένει ένταση και πάθος και φυσικά την πρόκριση για να γυρίσει ο διακόπτης. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Για το ματς και πως έζησε τις τελευταίες μέρες μετά και την ήττα από τον Ιωνικό:

«Το κλίμα δεν μπορεί να είναι καλό και είναι λογικό. Ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου είμαστε και σε αυτές τις καταστάσεις μαθημένοι και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Έχουμε στόχο αύριο ξέρουμε ότι είναι διαφορετική διοργάνωση και είμαστε έτοιμοι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στα δύσκολα ανταποκρίνεται καλύτερα: «Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό το ματς, γιατί μπορεί να σου αλλάξει τη σεζόν. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Ένα ματς μπορεί να σου αλλάξει την προοπτική. Θεωρώ ότι είχαμε καλά ματς και το πρόβλημα ήταν η έλλειψη ισορροπίας που δεν βρήκαμε στο απαιτητικό πρόγραμμα. Ίσως δεν πιστέψαμε αρκετά στις δυνατότητές μας κι όταν ήρθαν τα αρνητικά μας πήρε από κάτω. Αλλά η σεζόν έχει ακόμα έξι μήνες, είμαστε σε τρεις διοργανώσεις και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Είναι όλοι συγκεντρωμένοι. Ο καθένας αντιλαμβάνεται κι ανησυχεί για την κατάσταση. Όλοι θέλουν ν αλλάξουν την κατάσταση και ξέρουν ότι έχουμε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Έχουμε κάθε μέρα συναντήσεις, ομαδικές, ατομικές για να βελτιωθεί η κατάσταση. Έχουμε ελπίδες γι’ αυτό το ματς αύριο».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα άμεσα ή μετά τη Λίνκολν: «Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική, αλλά πρέπει να αναλύουμε τα γεγονότα και να είμαστε αντικειμενικοί. Έχουμε 23 παίκτες συν τους τερματοφύλακες και μόνο 2-3 έχουν παίξει ένα ματς. Όλοι οι άλλοι έχουν περίπου 15 συμμετοχές. Μόνο ο Ίνγκασον έχει έναν αγώνα και έχουμε ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης γι’ αυτόν ως έναν από τους σημαντικούς παίκτες. Δεν είναι αλήθεια ότι πρέπει να αλλάξουμε παίκτες. Συνέχεια κάνουμε αλλαγές. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς και αύριο μπορεί να έχουμε 3-4 αλλαγές».

Για το περιμένει από τους παίκτες αύριο: «Πάθος κι ένταση. Μπορεί να φαίνονται όλα μαύρα, αλλά δεν είναι όλα μαύρα. Έχουμε κάνει καλά ματς κόντρα σε καλούς αντιπάλους. Δεν είναι κακή η ομάδα. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να έχεις διάστημα δύο εβδομάδων που να σε ρίξουν και δύο καλών εβδομάδων που να σου δώσουν ώθηση. Δεν σε κάνουν ούτε τον καλύτερο ή χειρότερο παίκτη-προπονητή του κόσμου, τον πιο έξυπνο ή τον πιο χαζό. Μία  πρόκριση μπορεί να μας δώσει ενέργεια και στο πρωτάθλημα έχουμε υποχρέωση να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Για τη φιλοσοφία και για τη νοοτροπία της ομάδας, αλλά και το μέλλον: «Δυστυχώς αυτό δεν το έχω κάνει κι αυτό που πληρώνω έως τώρα. Το δυνατό μου σημείο είναι η δουλειά μου στο γήπεδο. Αυτό με βοήθησε όπου πήγα να δημιουργήσω καλές ομάδες χωρίς να δέχονται πολλές ευκαιρίες και γκολ. Και μετά να χτίζει επιθετικά. Δεν μου αρέσει να το λέω ή να το ακούτε, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα με το σκληρό πρόγραμμα να δουλέψω όπως ήθελα. Νιώθω ότι όπως βλέπουμε το ποδόσφαιρο εγώ με την ομάδα έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία. Δεν είχαμε τον χρόνο με τα πολλά ματς να «τσακωθούμε» μεταξύ μας να το δουλέψουμε και να αλλάξει η κατάσταση. Σας αρέσει να ακούτε «θα χτίσουμε την ομάδα, θα την ξαναφτιάξουμε από την αρχή», αλλά πρέπει να ξέρουμε πως θα το κάνουμε και με ποιους. Δεν είναι, όμως, ή ώρα να το συζητήσουμε, έχουμε ένα ματς αύριο και πρέπει να νικήσουμε, να περάσουμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, στην ομάδα, στους εαυτούς μας».

Για τα ίδια γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ κι αν έχει σκεφτεί ακόμα και διάταξη με τρεις στην άμυνα: «Θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα. Αλλά αν παίξουμε με τρεις στην άμυνα θα είναι σαν να οπισθοχωρούμε, η ομάδα που θέλει νίκες και τίτλους δεν μπορεί να παίξει έτσι. Μπορεί να φέρει αποτελέσματα για ένα διάστημα προσωρινό. Προτιμώ να αποχωρήσω παρά ν’ αλλάξω τις ιδέες μου.

Ξέρω από πού προέρχεται αυτή η συζήτηση. Εμείς μπορούμε να δουλέψουμε και να διορθώσουμε αδυναμίες. Είναι ντροπιαστικό για μένα ως προπονητή, να δεχόμαστε αυτά τα γκολ. Είναι λάθος μου που είπα στην πρώτη συνέντευξη ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήθελα να φτιάξω την αυτοπεποίθηση και τη νοοτροπία της ομάδας, αλλά ίσως έβαλα περισσότερη πίεση και αποδείχθηκε στρατηγικό λάθος.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν που πήγαμε καλά, ερχόμασταν από τον ενθουσιασμό του καλοκαιριού, όπου δουλέψαμε. Στην πορεία υπήρχαν τραυματισμοί, κορονοϊός και όταν ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα, μας στέρησαν πνευματική ενέργεια. Φτάσαμε να μιλάμε για κρίση, αλλά όπως μπήκαμε σ’ αυτή την κατάσταση, έτσι με ένα ματς σαν το αυριανό μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».

Για τους νεαρούς: «Δείχνουν τον ενθουσιασμό τους, όποτε παίζουν, αλλά ίσως τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην είναι έτοιμοι. Ο Κωνσταντέλιας και ο Κούτσιας πρέπει κι αυτοί να δουλέψουνε σκληρά για να βελτιώσουν τις προοπτικές τους.

Για έναν παίκτη που λυπάμαι είναι ο Τσιγγάρας, αλλά στη θέση του έχουμε έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται χρόνος όλα τα ματς ήταν υψηλής σημασίας και θέλαμε έμπειρους παίκτες.

 Ο Κωνσταντέλιας πέρασε κορονοϊό σε δύσκολες συνθήκες κι ανάρρωσε δύσκολα. Στο ποδόσφαιρο η μνήμη είναι κοντή. Πριν 2-3 εβδομάδες όλα ήταν καλύτερα. Όσο για τον Μπίσεσβαρ, μιλήσαμε για τη διαχείρισή του».

Για το Κοπεγχάγη-Σλόβαν: «Η Σλόβαν παίζει εκτός με μία καλή ομάδα, αλλά η φιλοσοφία στη Βόρεια Ευρώπη είναι διαφορετική, οπότε δεν νομίζω ότι οι Δανοί θα μπουν με τη νοοτροπία να χάσουνε 2-0 και 3-0. Εξαρτάται κι από τη δική μας προσέγγιση να μπούμε και να δείξουμε ότι θέλουμε την πρόκριση και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Φουλάρει για την επιστροφή ο Ολιβέιρα (video+photos)

ΠΑΟΚ: Φουλάρει για την επιστροφή ο Ολιβέιρα (video+photos)

ΠΑΟΚ: Ξέσπασμα από Βιεϊρίνια - «Όποιος δεν μπορεί την πίεση ας φύγει»

ΠΑΟΚ: Ξέσπασμα από Βιεϊρίνια - «Όποιος δεν μπορεί την πίεση ας φύγει»

Ελ Καντουρί: «Είμαστε καλή ομάδα, να βγούμε από τη δύσκολη θέση»

Ελ Καντουρί: «Είμαστε καλή ομάδα, να βγούμε από τη δύσκολη θέση»

Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved