Παναθηναϊκός - Ρέιντζερς: Για την υπέρβαση και την ανατροπή στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρέιντζερς, με στόχο την πρόκριση που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή στη League Phase του Europa League και θα του ανοίξει τον δρόμο για τα... αστέρια.
Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση.
Την περασμένη Τρίτη (22/8) αδίκησε τον εαυτό του και ηττήθηκε με 2-0 στη Γλασκώβη από τη Ρέιντζερς κι έκανε τρομερά δύσκολη την αποστολή του ενόψει της μεγάλης ρεβάνς που θα διεξαχθεί απόψε (30/7, 21:00, CosmoteSports 1HD) στο ΟΑΚΑ.
Το «τριφύλλι» ψάχνει πλέον μια υπέρβαση και μια ανατροπή από ένα σκορ που δεν έχει καταφέρει να «γυρίσει» ποτέ στο παρελθόν.
Επτά φορές βρέθηκε ο Παναθηναϊκός σε παρόμοια συνθήκη, έχοντας ηττηθεί με 2-0 στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ σειράς, και δεν πέτυχε ποτέ την ανατροπή ρεβάνς. Ωστόσο θέλει να βάλει τέλος το βράδυ της Τετάρτης (30/7) απέναντι στους Σκωτσέζους, που σε κάθε περίπτωση δεν έδειξαν ανώτεροί του στον πρώτο αγώνα.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ρουί Βιτόρια δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο ματς κι ετοιμάζεται πλέον απ’ την Πέμπτη (31/7) για τη... μετακόμισή του στη Λισαβόνα για λογαριασμό της Σπόρτινγκ.
Εκτός έχει τεθεί κι ο «λαβωμένος» Μανώλης Σιώπης (θλάση α’ βαθμού), ενώ στον αντίποδα επιστρέφει ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς που εξέτισε τη δική του ποινή.
Στην αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκονται οι: Λαφόν, Ντραγκόφσκι, Κότσαρης, Τουμπά, Πάλμερ – Μπράουν, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας , Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Τετέ, Μπακασέτας, Τσέριν, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Πελίστρι, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Σφιντέρσκι, Γερεμέγεφ.
Η πιθανή ενδεκάδα
Σχετικά με τα πλάνα του Ρουί Βιτόρια, ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να έχει στο μυαλό του, τους δέκα από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο Ibrox.
Ο Ντραγκόφκσι αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Κυριακόπουλος, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Τουμπά με τον Πάλμερ-Μπράουν οι δύο στόπερ.
Τσιριβέγια, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Τζούρισιτς και Πελίστρι στα δύο «φτερά» και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.
Κάποιες πιθανότητες να ξεκινήσουν έχουν οι Τετέ και Τσέριν, καθώς ο Βιτόρια έχει δοκιμάσει στο «φτερό» τον Βραζιλιάνο και στον άξονα τον Σλοβένο.